Dobrý den !
Som velmi zúfalá, mojej vnučke ktorá má teraz 7 rokov sa pred dvoma rokmi začala točit hlava, boli sme na neurologii aj na CT kde bolo vtedy všetko v poriadku. Poslali nás aj na psychiatriu vraj to bude uzkost z nástupu do škôlky. Lekárka jej vtedy predpísala Zoloft z ktoreho jej bolo navracanie a celkovo sa citila zle , brala to asi 10 dni potom sa jej to vysadilo. Odvtedy sa menej stažovala na točenie sa hlavy ,ale boli obdobia ked sa viac stažovala. Po každé sme s nou zašli za detskou lekárkou vzali jej krv kde bolo všetko v poriadku. Teraz asi pred týždnom mala zas silné závrate tak sme boli u neurologičky ktora navrhla EEG . mala bola netrpezliva počas EEG sedela mamine v lone a ked citila závrat stale štipala svoju mamu a hýbala sa , ruky prekladala sem tam, sestrička ju upozornila nech sa nehýbe , ale ona sa tam mrvila , sice nie stale ale predsa. Po skončení EEG doktorka si pozrela vysledok a skoro som tam skolabovala. Napisala tam toto , čo to vlastne znamená ? nemôže to skreslit aj to že tam štípala svoju mamu a stiskala jej ruku ? tu je
Dg: Záchvaty vertiginózne, v,s. na báze zvýšenej neuromuskulárnej dráždivosti.
EEG: základná aktivita je vo zvodoch centr.theta .o fr 5-6Hz,amplitúdy stredné vysokej. Areálna dif.je dobrá. Počas HV pozorovat rozpad základnej aktivity s vybojmi bilat.sa výskytu skupín pomalých theta -delta o fr 3-4 hz ku konci HV generalizácia bilat.symetricky synchronne,
Záver: Nález poukazuje na zvýšenú iritabilitu kmenových štruktúr.
Dop: vyšetrenie mozgu s CT perspektivne EMG vyšetrenie.
EEG
mne moja neurologička povedala, že ked tam niečo je, tak je jedno či sa hýbe alebo nie. aj tak sa to tam ukáže. len ked sa hýbe, že sa im ťažšie odčitavaju potrebne udaje. ja mam 2 ročneho syna, chodime každy mesiac na EEG, davaju mu kvapky na ukludnenie, je z nich taky oťapeny a sedí bez pohnutia.
Hej este som zabudol pri CT a magnetickej tiez bude musiet bez pohnutia lezat mozno aj 15minut-20 minut. Takze skuste nejako dieta motivovat dohovorit mu.
Ak bude max nekludne da sa dat aj uspavak ale to sa skor dava postihnutym lebo snimkovat sa neda pokial dieta so sebou meta.
Inak pri tom EEG sa clovek ma riadit podla pokynov lekara, raz byt v klude potom sa kdesi pozerat raz zatvorit raz otvorit oci, no ale vysvetlite to decku....
Urcite dorieste tie ostatne vysetrenia a budete vediet na com ste.
Neviem, siel by som na magneticku rezonanciu mozgu (CTcko je podla mna zbytocne ked mame magneticku ale tak CTcko lacnejsie tak asi setria)
A to emg tiez nie je zla vec. CT/magneticka je najlepsie vysetrenie ake sa da zohnat na gebulu a mozog. Neviem odkial ste ale napriklad v ba v proceri su dobry radiologovia alebo v presove v nemocnici, podla mna vsade uz. Na magneticku radiolog je zvlacsa dost skuseny nakolko to je nova technologia relativne takze su tam profici.