Mate niekto skusenost s tym, ze Vam netravi zeleninu? Mam po nej krce, nafukuje ma, sposobuje mi plynnatost. Doobeda este mozem zjest nejaky ten kusok ale vecer to je katastrofa. Najhorsie na celom je to, ze zeleninu milujem a snazim sa schudnut a neviem ako to mam poriesit bez zeleniny. Zaujimave je, ze po nezdravom jedle mi nic nie je. Cim viac spracovane tym lepsie pre moj trakt. Viete niekto poradit prosim?
Zeleninu mi netravi, chcem schudnut a neviem ako na to bez zeleniny
Fleur-de-lis - praveze z obilnim mi nic nie je. mohla by som rozky, buchty, atd...jest od rana do vecera a som ok. ako vravim - ,,mekac,, hnusny mi urobi dobre a zelenina zle.
skusim smooties, diky za tip.
skúšala si si robiť zeleninové smoothie? Či ti ho nebude tráviť ľahšie.
No neviem, ja by som skúsila najprv vylúčiť lepok, a nahradiť tie obilniny pohánkou, prosom, quinoa, amarantom. Obilniny je fajn nechať najprv namočené aspoň na 8 hodín.
Uvidíš po mesiaci, či sa ti to so zeleninou nezlepší.
Lepok spôsobuje rôzne problémy. A najmä z dnešných obilnín, čo sú tak geneticky upravené.
A kúp si probiotiká a tráviace enzýmy.
no, si predstav, ze mne sa uz stalo, ze som raz kusla do banana a grgalo s ami cely den, alebo kusok kapie a to mam starosti tak na 2 dni :( neviem co s tym fakt...proste asi nie pre kazdeho je to vhodne, ale apson, ze ten pankreolan sa da brat hocikedy
no ten jedalnicek je priberaci nie chudnuci, parky obsahuju take svinstvo a uz sa ani neunuvaju klamat :D som schvalne citala vcera zlozenie, tak 30% masa, ostatne separovane maso - zvysky a ecka roznych tvarov :D zemlovka zase lepok priberaci...
zevraj staci, ked clovek zje denne 1 ks keksu a za dva roky ma 14 kg navyse, fakt tým, ze celkovo mame menej pohybu jeme viac ako nam treba, res. kalorickejsie jedla
lulu2011, mam nejaku alergiu na zeleninu ako zeler, petrzlen, niektore ovocie, na ostatne asi nie.pecena zelenina alebo parena je ok. ale salat na veceru je katastrofa. to len grgam, a v zaludku mam kamene.
Niekde som tu vyhrabala tento jedalnicek -
raňajky hydinové párky, starší biely chlieb,čaj
desiata pomaranč
obed polievka karfiolová s cestovinou
kurací prírodný rezeň,ryža, marhu
ľový kompót
olovrant rastlinné maslo, starší biely rožok, kakao
večera žemľovka s jablkami,
pri takomto a podobnom jedalnicku by mi nic nebolo, akurat by som bola z toho tlsta jak basa.
haha nepsie to moje druhe ja? dam si uherak, vyprazany syr, hocico a nic mi nie je, dam si banan, alebo hrozno - ako vcera, ze budem raw chvilu :D som skoro skolabovala, uz je to 22 hodin a ulava po hrozne az teraz :((( len na pankreolanoch som, tiez viac zeleniny mi sposobuje to co tebe, ja som bola vysetrena na alergologii a mam na zeleninu a ovocie alergiu, takze mozes aj ty mat tu potravinovu, lahsie stravitelne je pre nas aspon na pare povarena, tak si opar brokolicu, uvar ryzu, da sa schudnut aj tak, aj ked je to otravne, ze clovek chce byt apson trosku vita a nejde to, lebo mu je hned zle :(
chybaju ti enzymy na travenie, treba doplnit