Chýba mi rodina

Príspevok v téme: Chýba mi rodina
Luc.luc

Ahojte.
Mám 21r, Som z Oravy, z tých severných dedín pri Poľsku. Asi pred 3 mesiacmi som odišla do BA za lepším životom, za peniazmi, za kariérou, za úspechom...chcela som byť jedna z tých...Až kým som tu nedošla, nezačala som si uvedomovať, že v skutočnosti taká nie som. Nedokážem ublížiť ľuďom na základe toho že uspejem...Uvedomila som si, že mi záleží na skutočných prioritách ako sú rodina a priatelia, láska, zdravie, domov♥ ..nič z toho tu ale nemám...chýbajú mi tie nedeľné pokojné rána, kedy u nás bola taká sviatočná nálada..tu ani neviem že je nedeľa..
chýba mi tá naša zeľeň,tie chladné potoky, čerstvý vzduch hneď zrána, rodičia,súrodenci,naša záhrada, tie obyčajné pozdravy na tej malej ulici,ten skromný život plný lásky...
v podstate preplačem každý deň, neviem ako si tu zvyknúť, strášne sa túžim vrátiť, ale nedá sa,..nie je tam žiadna práca totiž
a už začínam prepadať depresiám,asi..cítim sa tu taká neskutočne sama, aj keď denne stretám stovku ľudí

Beatik_Mm

Možno si na ten život v Bratislave postupne zvykneš a nebudeš sa chcieť vrátiť. Takéto stavy väčšinou bývajú zo začiatku.

emminar

Tak si proste len nasetri v Bratislave a potom sa tam vrat, ked ti to tak chyba. Nikde nie je napisane, ze musis ostat len v Bratislave.

naivny

vyrastal som v klasickej rodine: mama, otec, neskôr sestra. Nachádzam doma pochopenie pre moje aktivity a vo veľkom aj podporu, keď sa mi niečo nedarí tak, ako by som chcel. Aj preto by som v budúcnosti chcel žiť tak podobne. Mať vlastnú rodinu, manželku, deti. Áno, oženiť sa. Nie hovoriť tu o tom, prečo manželka počas materskej nepracuje a že je len príveskom. Ak bude chcieť pracovať, budem ju podporovať. Ak nie, nebude mi to vadiť.
Možno je chyba to, že sa nestretávam s kamarátmi a tak, aj keď som odcestovaný, alebo keď sa čokoľvek deje, píšem na skype mojím rodičom alebo sestre. Sú pre mňa blízki. Viem si predstaviť, že by som išiel do zahraničia pracovať. Veď dnešná technika umožňuje kontakt.

Martinit

V ŽIVOTE som si nemyslel že nájdem osobu ktorá to vníma rovnako ako ja.
Tá rodina bola naozaj niečo.

Kto sa nenarodil do dobrej rodiny kde sa nehádali medzi viacerých súrodencov to nepochopí.

Môžem povedať jedno tak úžasné chvíle aké som prežil s rodinou (dovolím si tvrdiť) že mi už nedá nič a nikto.
Stále na to spomínam

leraaa

Lucia uplne ta chapem,no zvyknes si.Ja zijem v Ba uz 40 rokov.NŚice si nepamatam ze som mala nejake take problemy,no na tie SVIATOCNE NEDELNE RANA si pamatam dodnes.Rano som sa zobudila,otec sa holil citila so jeho kozmetiku,tiez vonala nedelna polievka a mama robila plnku do kurata s pokrajanou cerstvou petrzlenovou vnatou.Vonali jej ruky ked mi upravovala golier na bluske od vnatky.Na tieto sviatocne rana nezabudnem nikdy.Raz sa mi stalo,ze mi mama nechala dopiect dom.hus 9 kg,lebo isli do kostola na velku.Ja som chodila na malu.Hus mi zhorela a ani ma nehresili.Asi boli radi ze nemusia jest tu hus cely tazden.Aj ty budes spominat.

Rolyc

Ahoj Lucka,

(z tvojho nicku/prezívky som len dedukoval, že tvoje meno je zrejme Lucia, snáď som trafil :) )

Hoci sa nepoznáme, no pri čítaní tvojich slov si na mňa príjemne zapôsobila.
To ako si ceníš skutočné hodnoty, dokazuje tvoju duševnú zrelosť a tú si v ľuďoch veľmi cením. Táto vnútorná krása je dnes veľmi zriedkavá, no je najväčšou hodnotou človeka.

Nežijem v Bratislave, ale veľmi rád sa s tebou zoznámil formou mailvania - už len čisto za účelom vzájomného spríjemnenia si bežného dňa. :) Čo ty na to?
Moja emailova adresa je roland.cmorik@gmail.com ...napíš mi ako ti plynú posledné dni? (verím že už lepšie ako pred pol rokom keď si sem písala) ...čítaš knihy? Aké máš rada?
Ľudí so srdcom ako máš ty je máličko - preto by som ti rád urobil radosť, aby ti zostalo zdravé.
Ako som už uviedol, nežijem v Bratislave.
...moja sestra tam žije už dlhšie - môžem ju poprosiť aby sa ti ozvala - iste by si našla čas a stretnutie by sa ti páčilo. Napr. víkendy máva voľné.
A ozaj, po ťažkom dni ti prospeje čaj z medovky lekárskej, pôsobí pozitívne na našu nervovú sústavu - dostať ho v každom obchode, veď možno ho už aj poznáš...
Tak ozvi sa :).
Prajem ti príjemný zvyšok dnešného dňa.
Ahoj ;)

Roland