Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Non Hodgkinov lymfóm, velkobunkový difúzny

Príspevok v téme: Non Hodgkinov lymfóm, velkobunkový difúzny
lucianka32

Diagnostikovali mi tento druh rakoviny..Zatieľ ešte čakám za ďalším vyšetrením a upresnením danej diagnozy.
No už teraz viem,že v najbližšiu dobu budem musieť podstúpiť liečbu chemoterapiou.Mám veľké obavy,kedže netuším čo všetko ma čaká.Uvedomujem si,že u každého to prebieha inak..
Hoci úspešnosť vyliečenia udávajú na nejakých 80%..obavy sú aj tak veľké...
Je tu niekto kto sa stretol s týmto druhom rakoviny??

marta 58

Mila lucianka, tento druh rakoviny mi diagnostikovali v decembri 2014, preto velmi dobre viem, ako sa citis a co asi prezivas. Nakolko ja som mala nador velmi blizko hlavnej aorty nedal sa operovat.Absolvovala som 8 cyklov chemoterapie a nasledne 28 oziarov {radioterapie}. Vdaka Bohu a spravnemu zasahu lekarov mam za sebou 10 rokov a verim, ze na tie dalsie sa mozem tesit. Liecbu som znasala celkom dobre, aj ked je pravda, ze som bola slaba, unavena, trpli mi prsty, ale to je bezne. Po 1 roku marodky som nastupila opat do prace a tesim sa z kazdeho preziteho dna, co s celeho srdca prajem aj tebe.
Bud silna, nestracaj vieru v to, ze zivot mas pred sebou. Mysli pozitivne a odhodlane bojuj. Prajem ti vela stastia.

llek

Stanovenie diagnozy akehokolvek nadoroveho ochorenia je vzdy tazka situacia. Budes mat urobene vysetrenia, ktore umoznia posudit aky je rozsah ochorenia a to umozni presne naplanovat liecbu.Ked sa liecba zacne, svojim sposobom to bude pre teba ulava, lebo mnohe tazkosti, ktore pri ochoreni mas ustupia a budes citit, ze liecba je ucinna. To ti pomoze zvladat dalej liecbu aj s vedlajsimi ucinkami, kotre kazda liecba onkologickeho ochorenia ma. Dolezite je si najst potrebne informacie, ale s mierou, mnohi pacienti sami pripustili, ze v urcitom momente uz prestali bludit po internete a zamerali sa viac na kazdodenny zivot a to im pomohlo. Prlis vela informacii, ktore nebudes presne vediet zatriedit ti moze ublizit. Liecbu zvladnes, tak ako ju zvladli uz mnohi ini pacienti. Mas realnu sancu na vyliecenie, tak sa jej drz. Zle myslienky sa snaz potlacat. Mnohi pacienti nazvu svoje ochorenie krajsie, priatelskejsie, slovo rakovina aj mne pride ako horozne. Aj to je nieco, co ti moze v tejto situacii trochu pomoct. Clovek si musi hladat sam cestu, ako ochorenie prijat a podstupovat jeho liecbu. Nedovol svojmu okoliu aby ta lutovali, to je najhorsie co ti mozu urobit. Nech ti pomoahaju, nech ta podporuju a nech su pri tebe, ked to budes potrebovat, ale nech ta nelutuju. To, ako liecba bude u teba prebiehat a ako ju budes zvladat, zavisi do velkej miery od teba, ako sa k tomu postavis. Je to cesta ako sa mozes vyliecit

lucianka32

Barborka..ani neviem..zvyšená teplota dlhú dobu..časté infekcie-samé ATB..úplne znížená imunita a uzlina na krku.To bola vlastne príčina,prečo som v jeden deň skončila v nemocnici a po určitej dobe...trvalo to dlhšie kým sa na to prišlo-mi bola vlastne takmer potvrdená táto diagnoza.