u mojej 4-rocnej dcerky som si vcera vsimla silne caste intenzivne neprirodzene zmurkanie oboma ocami (nieco akoby tik mi to pripomina). O co sa asi jedna? teda s cim to moze mat suvislost, ak to napr. nieje "tik" co mozem vyskusat-z prirodnych doplnkov, alebo pripadne ci za tym nemoze byt nieco ine co mi nenapada(napr. parazity, alebo cokolveki. poradte prosim. vydesilo ma to, ale este chcem chvilku pockat, len ak by to nepreslo. dakujem
Očné "tiky" u detí
nelam este palicu,... uz pises ze nevies ci to je vobec liecitelne a este si nic neskusila... trva to len dva dni... tak cim skor k lekarovi kym to nevude este horsie... ja fakt neviem na co cakas... kym sa zacne mykat cela? prepac ale ide o jej zdravie tak chod... chod k obvodnej ona ta uz poposiela kam treba... len necakaj na vikend a dalsi tyzden...
Zdravím, tiplá ste si správne, môžu to byť parazity. S určitosťou sa to povedať nedá, no uberal by som sa aj týmto smerom. Momentálne má napadá jeden, asi zo štyroch podozrivých, Toxoplazmoza. Nositeľmi a prenášačmi sú psi a mačky. Je smutné, že toto nepotvrdi žiaden očný, takže je to na rodičovi, aby pre svoje dieťa našiel aj alternatívu. Treba si to nechať prejsť hlavou, je totiž dokázané, že nám až v 85% spôsobujú paraziti choroby.
no dnes je to len 2 dni co to pozorujem ale vyzeralo to dnes desivo.zdala sa popoludni vpohode,nic sa nedialo potom sme sli do divadielka,velmi sa jej pacilo aj vnimala a sledovala dej no celu hodinu a pol premrkala intenzivne vjednom kuse-dokonca aj hlavickou jej mykalo stale, bolo to strasne. ked sme prisli domov tak to ustalo a uz len sem-tam mierne pretrvavalo. uvidim co bude rano a zajtra :( na ocne pojdem, ale urcite budem musiet aj ku neurologovi... a vlastne vobec neviem ci je nieco taketo liecitelne, co som citala tak ani nie. sprava sa normalne-teda ako aj predtym,nezbadala som zmenu,neviem co toto mohlo spustit a co to moze zastavit, ale tazko sa mi na to pozera.musim na to ocne co najskor, ale jej este aj tou hlavickou myka pri tom a celkovo je nejaka tenzna-drazdiva...
az sa vylucia nejake priciny ako napr . nejaky problem s ocnym nervom a pod tak potom by som sa mozno pozrela na stav mineralov a b12 (pri nedostatku horcika a b 12 sa popisuju tiky v ociach... ale nemas iste, ze ci to co ty nazyvas tikom je len tik alebo neco vaznejsie a to musi posudit lekar)
ano mam v plane, no moze to mat rozne priciny, tak patram... tak ak ma niekto nejaku skusenost alebo vie poradit... dakujem
no s tymto by som asi hned zasla k ocnej a az potom hladala nejake alternativy...
?