ahojte. som mama. mam 30r.dietatko ma uz 9 r. mam pocit ,ze som vsetko premarnila..po skole som moc pracovnych skusenosti nemala..potom materska ,svadba a je to uz peknych 10r. lenze ten pocit v sebe aki mam:( a pritom by som mala byt stastna..ale je to vseliako u nas..dnesna doba moc vztahom nepraje. a navyse nemam kamaratky. akoby som stratila vsetko, aj to malo co som mala pred rokmi. uplne neschopna sa citim. som obycajna predavacka..ucit sa mi moc nedarilo. mozno sa len lutujem,ale neviem kam ,ktorym smerom.
Mam pocit ze som nic nedokazala v zivote
ja nemam ani muza ani pracu len dve dvojicky. Zostala som na ne sama po tom co ma priatel nechal a pomahaju mi rodicia ako sa da. A poviem ti nieje to prechadzka ruzovou zahradou.
jaaa, mas predsa 30! haloooo! si prilis mlada na to aby si to so sebou vzdavala a dost stara na to aby si nad sebou fnukala ako nejaka pubertacka! mimochodom stastie vobec nemusi byt v nejakej zavratnej kariere ale ak chces nieco viac, kto ti brani? ty sama? mozes ist na hociake kurzy, vyuc sa niecomu co by ta bavilo a najdi si inu pracu, alebo zacni nieco vlastne...
ja mam 28, nemam ani frajera, kamosky tam kde zijem skoro ziadne a v praci len zacinam a nie je to zrovna nieco co by ma nejak extrene bavilo a planovala by som robit cely zivot...ale nevzdavam sa...beriem to tak ze v tejto praci sa nieco naucim a do buducnosti si planujem plnit svoje sny...chodit na tolko kurzov kolko sa da a kolko treba aby sa mi splnilo co chcem...
hlavu hore a rozhyb sa:)
jaaa, mas predsa 30! haloooo! si prilis mlada na to aby si to so sebou vzdavala a dost stara na to aby si nad sebou fnukala ako nejaka pubertacka! mimochodom stastie vobec nemusi byt v nejakej zavratnej kariere ale ak chces nieco viac, kto ti brani? ty sama? mozes ist na hociake kurzy, vyuc sa niecomu co by ta bavilo a najdi si inu pracu, alebo zacni nieco vlastne...
ja mam 28, nemam ani frajera, kamosky tam kde zijem skoro ziadne a v praci len zacinam a nie je to zrovna nieco co by ma nejak extrene bavilo a planovala som robit cely zivot...ale nevzdavam sa...beriem to tak ze v tejto praci sa nieco naucim a do buducnosti si planujem plnit svoje sny...chodit na tolko kurzov kolko sa da a kolko treba aby sa mi splnilo co chcem...
hlavu hore a rozhyb sa:)
Ahoj :-) Ak máš zdravie..máš vlastne všetko...Máš rodinu-manžela-prácu..je úplne jedno akú prácu vykonávaš.
Tým,že máš zdravie-môžeš normálne fungovať,ísť von..žiť..mám na mysli stretnúť sa s nejakou kamarátkou-pokecať..postažovať sa atd.Ja som trošku staršia čo ty a nemám manžela-nemám deti-o dieťatko som prišla v jeseni minulého roku..tesne pred narodením.Mám akurát prácu..ktorú vlastne už ani nemám..kedže od februára ležím v nemocnici a diagnostikovali mi nádor....Moje životné hodnoty sa zmenili od základov a najdôležítejšie je zdravie-ty ho máš-neľutuj sa a ži!!!Hlavu hore :-)
ja nemam ani dieta ani muza ani svadbu ani robotu.ani skolu a tiez 10 r onicom.nie si sama.bud rada ze mas to co mas
tak ako sa citis ty, sa citi kopa inych ludi. Dnes je to normalne sa takto citit lebo je hnusna doba. Vysoka ti velmi nepomoze, co ti odporuca Maoam. Kopa ludi ma vysoku skoncenu a su na urade prace. 5-6 rokov zabili na skole a co z toho. Jedine co ze zbytocne investovali do niecoho co im stastie nezaruci. Pokial nevystudujes nejaku medicinu alebo IT odbor alebo mas znamosti.
Ahoj jaaa
Podla mna si uplne super-studovala si, zalozila si si rodinku, mate svoju ratolest, dokonca mas pracu v ktorej navyse prichadzas do kontaktu s ludmi, pocuvas samu seba-cim si vlastne zistila ze by si rada v zivote nieco nove vyskusala.
Mnoho z tej socialnej oblasti rodinky na tom si zrejme velmi dobre, mozno zlepsenie poskytuju oblasti pracovne, ako aj volny cas.
Tie pracovne, zo skusenosti je to viac o hladani a skusani (ako o presdavzati ze budem to a to). Ono castokrat clovek aj robi pracu, ktora ho bavi, len si mysli ze ho bavi nieco ine. Poskusa kadeco ine ale nakoniec sa mozno aj vrati k praci ku ktorej sa postupne dostal. Mozes si pracu rozdelit na vysnivanu a realnu. (Mas nejake idealne predstavy, ale je tu aj sucasny fyzicky stav sveta-sklbenie tvojho sna a reality je vlastne budovanie vysnenej reality na zakladoch fyzickej reality). Mne osobne sa paci internet, mozes si popozerat videa kazdodennej rutiny lubovolnej profesie na lubovolnych urovniach, XY xivotnych pribehov. Ked si popozeras rozne oblasti treba ich zacat vykonavat (nacinat). Tak zistis, ze bavi ta to a to, ale najviac ta zatial bavi to, ale mozno by si chcela vyskusat aj to..je to zabavna cesta sebaspoznavania, kde ty sama si vlastne vyberas.
Ten volny cas a kamaratky je zrejme len videnie z cviku (nakolko tych 10 rokov si 'maximalizovala' rodinku-co je super, tu oblast uz mas zvladnutu). Skus si spomenut, ako si travila cas predtym-zrejme si stretavala ludich sebe podobnych (rovesnici) ale popri tom aj ludi novych. To iste plati aj teraz - prejdi sa po meste a oblasti, ktore sa ti pacia-pristav sa u nich. Prehod par slov s tymi ludmi, otvor sa im, povedz im co sa ti na danej oblasti paci, ze si rozmyslala nad tym sa tomuto venovat. (Napriklad pojdes okolo parku a pacia sa ti stromy, priroda, pokoj, alebo pojdes okolo divadla a pacia sa ti predstavenia, hranie, alebo pojdes okolo Vytvarnej skoly a paci sa ti kreslenie, umenie...). Clovek casto nevie co chce, kym danu vec nevidi v reale. Vtedy je to uz lahsie, preto prejst mesto skrz je mnoho prilezitosti.
Vela stastia a zabavy pani jaaa :-)))
nuž, ano, ani len seba samú si nedokázala urobiť šťastnou. Aké sú tvoje sny? Túžby? Čo by si chcela zažiť? Ako sa staráš o seba, svoju dušu, o napredovanie, rozvíjanie tvojich schopností (talentov, toho čo chceš vedieť, čo ťa zaujíma..). Ak nevieš kam, ktorým smerom, začni hľadať. Pohyb (žumba, beh, bicykel), príroda (čerstvý vzduch), uprav stravu (stačí pridať viac ovocia a zeleniny denne), veľa vody (piť a kľudne aj plávať) a pýtaj sa sama seba (čo chcem v živote dokázať?)... a niečo ťa napadne, ovalí, osvieti. Niečo, čo si dávno pradávno chcela.. ujasni si ČO a PREČO a ostatné (kde, kedy, ako), to zistíš pomaly postupne po krôčikoch. Nemáš čo stratiť! Momentálne máš NIČ. Ale môžeš všetko, alebo aspoň niečo získať. Proste vykroč.. zmeň svoj pasívny život na aktívny, tvorivý, živý, úžasný, vzrušujúci.. Prestaň umierať :)
*ktorI, sorac, pisala som narychlo