Nikdy som ešte nebol na ultrazvuk brucha, ktoré orgány sa ním vyšetrujú?
Musím mať pritom stiahnuté spoďare po kolená?
A ešte otázka, môžem sa na ultrazvukové vyšetrenie pýtať sám od obvodného lekára, aby mi dal výmenný lístok na vyšetrenie, aj keď nemám doteraz žiadné ťažkosti? Chcem totiž len vedieť či je všetko ok s tými orgánmi.
Ďakujem pekne :)
Ktoré orgány zahrňujú ultrazvukové vyšetrenie brucha?
vyšetrenie na vlastnu žiadosť je spoplatňované cca 59€
pecen, zlcnik, pankreas, oblicky, slezina
creva a zaludok sa myslim tiez ze nedaju vysetrit. mechur len ak si dostatocne pil.
sono je len pomocné vyšetrenie, ak sa niečo objaví na obraze, čo tam nemá byť, robia sa ďalšie a ďalšie špeciálne vyšetrenia...
pecen, zlcnik, slezina, zaludok aj oblicky, creva asi len rebehnu a moc mechur... pred vysetrenim rano nic nejest a NEPIT... ja som si vypila rano pol litra vody a zdrbali ma ze im to skresli obraz ci co :D
zaludok a creva sa nedaju vysetrit ultrazvukom ci?
závisí, aké máš konkrétne problémy...sono brucha na gynde Ti spomínať nebudem, lebo si chlap-ec, okrem toho som bola na sone brucha 2x, odporúčal gastroš.. raz mi robili sono brucha hneď pod hrudným košom, t.j.prehliadali
pankreas, žalúdok, pečeň, žlčník a dozadu obličky, druhýkrát mi robili len sono kúsok nad ohanbím...črevá a okolo toho, spoďáre sa sťahujú len po to ohanbie...asi tak....
Teraz pozerám, že som to trošku hlúpo napísal :) Teda chcel som napísať či musím mať stiahnuté aj spoďare, nie po kolená :)
A vyšetrujú sa aj obličky aj keď niesú na bruchu, ale vzdadu? A čo mechúr moč.?