Ako povedať rodičom čo cítim, prežívam?

Príspevok v téme: Ako povedať rodičom čo cítim, prežívam?
Bebeb

Ahojte, mám malú otázočku a bola by som rada keby sa niekto našiel kto by mi poradil. Trpím viacerými psych. poruchami (ppp, depresia, bipolárna porucha) ale o tom teraz nechcem hovoriť. Ide o môj vzťah s rodičmi ktorý tieto diagnózy dosť ovplyvňujú. Vôbec s nimi neviem komunikovať. Milujem ich nadovšetko ale neviem im to z nejakého dôvodu povedať a správam sa k ním veľakrát hnusne, aj keď nechcem ale nejako to ide samo zo mňa, tá zloba a všetko zlé. A poto to ľutujem a plačem v izbe lebo mám za to výčitky lebo viem že som im svojím správaním ublížila ale neviem sa im ospravedlniť. Ja nerozumiem prečo. Neviem im povedať nič. Neviem nejako prejaviť moje city pred nimi k nim. Strašne ma to štve. Ničí ma to zvnútra lebo sú to tí najlepší ľudia na svete. Strašne veľa pre mňa robia, strašne sa kvôli mne obetovali vo veľa veciach. Veľa si toho prežili (veľa zlého) a ja im este pridávam a neviem povedať ani jedno hlúpe prepáč. :( vôbec neviem čo s tým mám robiť.

vebe

No, chapem, nie je to lahke. Je to nieco ako komunikacny blok, ktory si si vybudovala a nevies ho prekonat. Neviem aki si tvoji rodicia, ale ak su normalni, tak by mali zvladnut keby si apon jednemu z nich o svojich problemoch porozpravala. Ked o tom nehovoris, iba zvysujes napatie v sebe, umocnuje to tvoje vycitky svedomia a stale ta to od nich vzdaluje. Keby si nasla cestu to vyrozpravat, ulavilo by sa ti a som si ista, ze by sa k nim zacala lepsie spravat. Teraz to vsetko dusis v sebe a to ta robi neprijemnou a oni tomu nerozumia. Mozno by si mohla zacat rozhovor jednoduchou vetou, ze chces porozpravat o svojich tazkostiach ale ze nechces aby ten, komu to budes hovorit reagoval ci nejako to komentoval ci nebodaj odsuzdoval. Ak si myslis ze to nepojde, tak pomoct by mohol dobry pscyholog, ktory by mohol zohrat aj ulohu mediatora, cize by ten rozhovor prebehol za jeho pritomnosti a on by mohol usmernovat pripadne reakcie ci emocie mamy alebo otca. Ale urcite stoji za to najst cestu o svojich problemoch aspon jednemu rodicovi povedat. Rodicia by mali byt schopni prijat svoje dieta take ake je, aj s problemami, ved je ich