Dobrý deň. Chcela by som začať s behom a ako už je v nadpise naznačené mám otázku či môžem behávať ráno aj večer? Bojím sa aby to nebolo zo začiatku na mňa veľa. A ide mi o to aby som spevnila svaly, zlepšila kondíciu a nebudeme si klamať aj schudla. A viem, že to je individuálne a nechcem vyzerať nedočkavo ale z akoľko by som mohla pozorovať zmeny? Vopred ďakujem za rady :)
Beh - začiatočník ráno aj večer?
behom svaly nespevnis, naopak, beh pali svalovu hmotu. Nie je to vhodne pre tych, co chcu chudnut, pretoze prave svaly palia nadbytocne prijate kalorie. Svaly jednoducho na chudnutie potrebujes. Neinspiruj sa tym, co vidavas na uliciach - bezcov, co volnym tempom aj hodinu behaju kade tade. To je chyba.
Ak chces mat peknu, vyformovanu postavu, tak striedaj silove cvicenia s intervalovym behom (najlepsie intervalovym sprintom, ktory ti staci 2x tyzdnenne po 20 minut). Nikdy naraz v jeden den necvic a nerob kardio.
Pamataj si vsak, ze pohyb je len 20% uspechu. Zvysok je strava. Aj ludia, co naberaju svaly, aj ludia, co zhadzuju tuk, vedia, ze to, co telo robi s kaloriami, je len a len o kuchyni. takze najprv zmen stravovanie, intervalovy beh (sprint) si davaj 2x do tyzdna a silove cvicenie 3x do tyzdna.