Naklady na stravu

Príspevok v téme: Naklady na stravu
flora789

Sme obycajna rodina zo stredneho slovenska , ja aj manzel pracujeme ako robotnici v strojarstve , ja zarobim 400 eur a manzel 600 eur , velmi ma trapi , ze cela moja vyplata ide iba na stravu . mame dve deti 14 a 16 rocne a oni potrebuju su vo vyvoji. Nakupujeme len akciove lacne potraviny a aj tak je to velka polozka. Je to hrozne ze ja cely mesiac robim len na akciovu sunku a lacne jogurty....manzelova vyplata ide na inkaso poplatky a sme radi , ze vyzijeme...ale aky je toto zivot , nemozeme si nic dovolit ani detom kupit , dovolenku ...MAM POCIT , ZE NASI POLITICI NEMAJU ANI šAJNU AKO SA LUDIA TRAPIA A ZIVORIA , KED SOM VIDELA KOLKO MA TAKY EUROPOSLANEC A TIE VSETKY ULAVY A PRIVILEGIA AZ SOM SA ROZPLAKALA.. ako ste na tom vy co sa snazite pracova t a slusne zit a vychovavat deti v state ktory sa tvari ako socialny a pre rodinu orientovany ale pritom je vsetko opak ...

kolko vy zarobite a miniete slovenske rodiny take obycajne ????

MultiLevel

Och toto je naozaj strasne, zit z takeho platu...a to niektori su na tom este horsie. Co vsak proti tomu robime? Nic...je par aktivistov, ktori sa pravidelne buria proti tomuto choremu systemu a to je tak asi vsetko...Vid priklad Martin Dano, Obciansky tribunal...zvysok populacie chodi z prace domov, z domu do prace a su radi ze ako tak vyziju z vyplaty....strasne. Pokial sa tomu MY vsetci nepostavime, bude to tu take az do nasej smrti...pekny zivot
Flora, z toho co si ty opisala, tolko penazi mam ja na tyzden...ale ja zijem na striedacku v zahranici, takze sa to neda porovnavat samozrejme. Chapem, ze tvoje deti este nie su dospele, ale ten starsi by uz mohol chodit na jednoduche brigady. Z toho by si mohol financovat veci ako ucty za telefon, ci kredit, nejake tie vylety, a podobne. Ja som brigadovala od 15 rokov, boli to fakt jednoduche brigady ako praca v cajovni, strazenie deti, robila som animatorku, kadeco...a peniaze som si odkladala pre seba a nepytala som nikdy od rodicov. To samozrejme vase problemy nevyriesi, ale je to taky navod pre deti, ako si trosku mozu zarobit...Musite si spisat, co vsetko kupujete do domacnosti zbytocne. Napriklad viac sladkosti ako je potrebne, cigarety, alkohol, zbytocne prostriedky do domacnosti a tak....kopec veci na cistenie domacnosti si vyrobis aj sama, napriklad saponat na podlahu, praci prasok (v CR ho volaju praci sliz), na dezinfekciu pouzivaj ocot...chcem tym povedat, ze su veci, na ktorych mozes usetrit a neminat na ne zbytocne....

Lulu2011

my 400 e na stravu neminieme, tolko nemame, ale tak zase sa prejedat nemusime, nemame najdrahsie a bio jedla, ale hladom zatial neumierame

Lulu2011

flora - a to bud rada, ze mate len inkaso a nie k tomu takmer 300 e hypoteku ako my...tak si predstav ako my zijeme...s politikmi sa nezrovnavaj to je zbytocne...na Slovensku o nicom...a lepsie tu uz nebude nikdy