Ako sa zbaviť sladkostí?

Príspevok v téme: Ako sa zbaviť sladkostí?
Si-monka

Ahojte. Mám 18 rokov a mám pocit, že som závislá na sladkom..tým myslím čokolády a rozne sladkosti a pokušenia ako nutella. Veľa krát som sa pokúšala úplne prestať jesť sladké. Namiesto toho som jedla len ovocie. No vydržalo mi to tak týždeň. Chcela by som sa naučiť žiť zdravšie no nejako mi to nejde. Chcem sa len opýtať či by niekto vedel ako sa mám tej závislosti, ktorá mi sposobuje prejedanie zbaviť? Dá sa vobec žiť bez sladkosti? Každý určite pozná rodinné oslavy a tam nič len koláče a koláče...alebo dezerty k narodeninám, mama nakúpi sladké pečivo a skrinka plná keksíkov.... Jednoducho sa tomu nevyhnete.. Čo robiť v takýchto situáciach? :-)

redka

ono keby slo len o tu esteticku stranku... ale horsie je to pre organy cievy atd... co si za mladi poskodis v starobe uz tak lahko neopravis... dnes mam problem s vyjadrovanim :d ale snad chapete :D

Lulu2011

vcera isla taka relacia, extremne obezny ludia, ani som sa nenatiahla za balickom keksov, brucha po clenky, ako si vykladali, ked si chceli sadnut, hroza, baba 19 rocna, po schudnuti 160 kil, telo ako 100 rocna, ovisy, strie, nieco hrozne, aj ked pojde na operaciu, same jazvy bude mat a preco? lebo sa prezierala roky, vsetci plakali, ze co robili, preco tolko jedli, ked uz je neskoro...smutne, ale fakt cim skor stopnut tým lepsie

redka

fotrovcom pusti videa na youtube skinny on obesity a pod... hned ich prejde chut na sladke... alebo si kukni neco ako the man who made us fat a podobne...

Lulu2011

neda sa to :(...:)))

ja som presla na raw sladkosti, stacia mi pomlete oriesky s datlami..ale nejaka sladkost byt musi

odpovedam

da sa to. ja nejem cukor vobec a rodinne oslavy ani ine prilezitosti mi problem nerobia. skor nechapem, ako niekto nedokaze odolat. proste to nezjem a hotovo. odvykanie je tazke, ale uvidis, kolko energie potom zrazu budes mat... cukor je jed.

redka

tak to je jedna z najvascich blbosti ake som kedy citala... taketo rady... myslim si, ze radsej by si si mala dat tu kocku cokolady ako sa takto odrbavat... a potom pride den, kedy uz nezvladnes vypluvat a zozeres nie jednu cokoladu ale 10 naraz...

autorke temy odporucam, nech si nieco precita o premnozenej kvasinke.... ta ma sladke mooooc rada... otravuje nas svojimi vyluckami a takto nas pekne nuti jest viac a viac sladkeho.... skus sa precistit, jest normalne a hodnotne jedla.... proste stravovat sa normalne a chut na sladke prejde... resp sa aspon upravi castost a mnozstvo skonzumovanych sladkosti... alebo si zacni vyrabat zdravsie sladkosti sama..

Malarkey1

Ahoj mozno by to existovalo jedno riesnie . Hovori ti nieco chest and split , teda po slovensky zuvaj a vypluj ?

ja som sa pre svoje zdravie rozhodol nejest sladke, ale stale ma premaha chut ked vidim dajaku cokoladu , tak som sa rozhodol že ak dostanem chut na nejaku cokoladu tak si ju proste kupim , a zacnem ju ´jest, ale tak že trebars odlomim si tabulku cokolady tu si dam do ust a zujem ju v ustach ako zuvacku a premiesavam v ustach pricom ju neprehltnem!! ale zujem co najdlhsie presuvam cokoladu na cely povrch jazyka a potom ju vyplujem celu (najcastejsie ju vypluvam do umelohmotnej misky). Takymto postupom kvazi spotrebujem celu cokoladu a na konci naozaj už necítim ten pocit chuti na sladke lebo moje chutove bunky na jazyku sa dostali do kontaktu s tou cokoladou a tak už nemam zapotreby konzumovat ustne nejaku cokoladu . Cize takto si pochutim na cokolade bez toho aby som ju zjedol a prijal nadbytocne cukry do tela

Boris11111

Vkľude ich jedz ďalej.Život je krátky na to, aby si sa v niečom obmedzovala a žrala tie farebné a vodnaté svinstvá.Nechápem ľudí, ktorí sa kvôli svojmu výzoru týrajú.Si mladá, máš 18, tak tebe to zrejme na výzore aj tak nijako neuškodí.Hlávne papaj, papaj a papaj :-)