Modlitba, otazka

mimula

Lamela1, ty žiadaš od p. Boha, aby ti dal silu sa zasamovražiť, ty ho žiadaš, aby ti dopomohol k smrteľnému hriechu, a k zlu? No, takto ti poviem!ja ta tu nebude isto presviedčať aby si nebláznila a podobné blbosti, takáto sebaľútosť ma u ľudí nebaví, dostala si dar-tento život, všetko ako ho žiješ záleží jedine od teba. Okolnosti, podmienky, to nerieš, tak to má byť, z dôvodu tvojho rastu, a zlepšovania tvojho Ja. Si tu s určitým účelom, ten účel nevidiš, začni viac veriť...pochopíš. A ešte raz. Za všetko za svoj život si zodpovedný/á, ty..prosiť Boha o zlo, to sa iba rúhaš tomu že si sa dnes mal/a možnosť zobudiť a vnímať..atd..nevieš oceniť to čo máš, a potom to tak vyzerá. Vzchop sa.

_meno

Ahoj lamela1

Nas pan Boh nas stvoril, aby sme zili. V podstate ked ty si potencial napr. na 80 rokov zivota, tak ked v 20spachas samovrazdu, vlastne zabijes 60 rokov pomoci. Ja osobne som sa modlil ku zniceniu svojej duse (nechcel som byt odsudeny do pekla za vlastnu samovrazdu) - nas pan ma ale nechal zit.
Takze to jest moje vysvetlenie ake sebecke a protiSystemove je vziat si zivot sam. (Resp. nemas ako. zabit dusu, iba telo-to len tak mimochodom ze tvoj zivot smrtou ludskeho tela nekonci)
Ale ak by si chcela vediet napriklad ako to vyzera v pekle, autorka ako mnohi dalsi poskytuje svoje zivotne skusenosti z tohto storocia 'Bozie zjavenie pekla'.
Problem nas ludi je ze nevieme pracovat so sebou samymi. Velky problem nam robi napriklad emocia 'hnev'. Ludia ju v sebe drzia, potlacaju, jednoducho nevedia s touto emociou pracovat.
Ak tvoje pocity su v sucasnosti hnev, odporucam ho vypustit von - zanadaj si poriadne, buchaj rukami do zeme, chod sa vybehat do prirody. Tieto cinnosti sposobia, ze sa z hnevu vyprazdnis ale az ked sa vyspis, telo sa zregeneruje, mozog uz nebude trapit hnev z hlbky.
Ak su tvoje pocity v sucasnosti zufalost, zrejme tvoj mozog (schalne nepisem TY, ale len organ ktory ti robi zlobu) treba zacat pouzivat konstruktivne. Velmi dobre je si najst na internete/nazivo nejaku butlavu vrbu, cloveka ktoremu by si sa vyrozpravala. (Ako modlitba je kominukacia s nasim panom a po olutovani svojich cinov sa vlastne vyprazdnime a nas pan Boh nam vlastne pomaha s cistenim duse). Pomale rozpravanie uvolnuje svalstvo (stres) a umoznuje druhym ludom ti pomoct (nakolko im zdelis co ta trapi.
Alebo, mozno na teba vsetcia ludia tlacia, aby si robila to, bola taka, onaka a podobne. V tom pripade ta zrejme caka cesta oslobodenia, resp. zbavenie sa vsetkych tuzob, ci uz svojich, alebo druhych ludi. To ma za nasledok, ze neocakavas od buducnosti nic, resp. prave naopak si vdacna za tu sucasnost, ktoru clovek ignoroval, lebo iluzia buducnosti su ruzove okuliare.
Inak ak mozem, velmi ocenujem aka si odvazna, ze si ochotna az na zivot. V buducnosti bude z toho pramenit obrovska, az priam nekonecna tvoja sila-lebo ti ludia nebudu mat co vziat :-) Cize mozes pomahat kolko sa ti zachce, komu sa ti zachce. Jednoducho sa zbavis strachu (iluzie) co ti umozni zit. Sam som si tym presiel, nakolko som mal naopak v zivote mnoho. A aj tak som nevedel co mam robit, co ma bavi, ako mam zit. Napriek obrovskemj vonkajsimu svetu ked nastalo vsade ticho-moj zivot bol prazdny.
Zivot je cesta, padnutie na bicykli sa nam stane, aby sme sa naucili jazdit. Popalenie na sporaku sa nam stane aby sme sa naucili citit. Smutok zo samoty nas uci ako byt samostatnejsim a ze to ide. Jednoducho co sa ti deje-sa nam zda kratkodobo ako krivda, ale z dlhodobeho hladiska je to skusenost, aby sa nam v buducnosti nestalo ooooooovela horsie.

Vela sil a ochotu sa pozerat na veci inak, pekny vecer a samozrejme vela stastia lamela1 :-). Ak by si si chcela o tom viac popisat kludne napis na ateven@azet.sk. Je tu mnoho ludi ti chce pomoct, pretoze im tiez niekto pomohol ked si sami nevedeli :-)

Silvia111

lamela1 -ak veríš vo všemohúceho,ktorý je darca života ako môžeš chcieť aby ti dal silu k samovražde,pros ho radšej o silu zvládnuť situáciu,ktorá ťa doviedla k týmto myšlienkam,vlastne ani nepíšeš nič konkrétne,vieš problémy má každý z nás,jeden viac druhý menej,ale každý či bohatý či chudobný,starý či mladý,proste vždy sa nájde niečo čo nás oberá o akýsi vnútorný pokoj,viem,že sa to ľahko povie či napíše ale nemysli na to čo ti zaťažuje myseľ natoľko,že nechceš žiť,nemáš pre koho žiť?
Už len to,že každý človek má pud sebazáchovy a ty naopak hľadáš sebazničenie ti napovedá,že s tvojou psychikou a myslením nie je niečo v poriadku,vyhľadaj odbornú pomoc,neboj sa pomôžu ti.

annemary

Spachať samovrazdu vôbec nieje zbabelosť, lebo nik neviem čo a ako a prečo.

No ja rozmyslam nad skokom z mosta, alebo skok pod vlak- toto by mohlo byť učinné, poprípade užitie liekov

Franova

samovrazda nie je ziadne riesenie, je to ta najvacsia zbabelost, nechopnost, neschopnost bojovat so zivotom, s problemami

hladaj ine vychodisko, nezabijaj sa a hlavne vedz, ze Boh ti s tym nepomoze

ambrozia66

lamela 1, ak sa chceš modliť, modli sa za ľudí, ktorí chcú žiť a nemôžu a nerúhaj sa. Ty by si akurát potrebovala liečbu šokom a takéto sprostosti by si nepísala.

Vôbec nechápem, že takéto témy admini strpia.

bebekeks

Ak veris v Boha, tak by si mal/a vediet ze on ma s kazdym svoj zamer a plan. Kazdy ma nadeleny svoj zivot a dlzku ako dlho bude zit a kedy umrie a ako. A modlit sa zato aby si uspesne spachal samovrazdu je paradox voci viere v boha. Krestanstvo odsudzuje samovrazdy. Ja osobne tomu ani neverim ze boh ma s kazdym svoj zamer ale krestanstvo to tak tvrdi. Ja verim tomu ze zivot je svina a nespravodliva. Pretoze sviniam sa dari na tomto svete.
Ak chces aby ta trafil blesk, staci behat po luke pocas burky :D A najlepsie s nejakym kovovym predmetom v ruke :D
Uplne ta chapem tiez mam niekedy chut so vsetkym skoncovat. Najma ked sa clovek snazi o nieco a aj tak jeho snaha je nazmar.

Matej

Vážený prispievateľ diskusného fóra ZDRAVIE.sk.

Vami publikovaný príspevok na tomto diskusnom fóre obsahuje formulácie, ktoré je možné z pohľadu prevádzkovateľa portálu ZDRAVIE.sk považovať za informácie závažného, život ohrozujúceho charakteru. Na základe uvedeného si Vás dovoľujeme požiadať o zaslanie Vašich kontaktných údajov administrátorovi tohto diskusného fóra na adresu info@zdravie.sk , aby sme Vám mohli sprostredkovať poskytnutie odbornej pomoci.

V prípade, že nám svoje údaje neposkytnete, sme oprávnení na základe vyhodnotenia obsahu Vášho príspevku pristúpiť ku krokom, ktoré povedú k Vašej identifikácii a následnému zabezpečeniu odbornej pomoci.

Veľmi pekne ďakujeme za pochopenie.
Redakcia ZDRAVIE.sk

abc111

Ked mam depresie, tak beriem antidepresiva, ked budem vidiet duchov, tak budem brat antipsychotika, ked mi bude byt rychlejsie srdce, tak budem brat betac, ked budem chciet schudnut, tak znizim prijem kalorii.
Ked budem chciet viac penazi, tak budem viac pracovat. Ked sa budem chciet zabavit, tak si vypijem. Atd. atd.
Vsetko to spravim aj bez toho, aby som sa pomodlil co i len jeden Otcenas:-)