Ako odnaucit 5 rocne dieta od nocnych plienok?

Príspevok v téme: Ako odnaucit 5 rocne dieta od nocnych plienok?
Majjjka

Ahojte mam problem, priatel ma syna ktoremu bude o mesiac 5 rokov. A stale pouziva pleinky na noc, co podla mna nie je normalne. S jeho mamou su rozvedeny a maju dohodnutu striedavu starostlivost co znamena tyzden s nami tyzden s mamou. Ked som bola z toho plienkovania uz nervozna navrhla som priatelovi skusit mu tie plienky nedavat, pred spanim s avycikal, potom sme ho este budili okolo polnoci pre istotu. mozno raz dva krat s astalo ze sa nepocikal v noci behom tyzdna ostane noci bolo vsetko rano mokre. Tak pritel zase zacal pokracovat s plienkami a vobec nema zaujem s tym skoncit. Neviete mi poradit co mam robit??? Podla mna to na chlapca zacina mat uz opacny efekt ze si bude mysliet ze sa moze pocikat hocikedy lebo ma plienku ako istotu.

vitavi

Dieťa potrebuje istotu a lásku.
Okrem toho mu môžete pomôcť tak, že nebudete dávať potraviny, ktoré oslabujú zvierač močového mechúra - sladkosti, chemické aditíva a ovocie.

neregist.

moja sestra ma zdravotne problemy a tiez sa pocikavala, ked bola mala. preto nosila na noc plienky.
ked uz bola vacsia, tak mama jej zacala kupovat iba take plienky, co vyzeraju ako plachta(obdlznik 1x1,5m). dava sa to na vrch na plachtu. vysledok bol ten, ze sa zacala menej pocikavat(malo to na nu nejaky psychologicky efekt).

Agnes998

Priciny mozu byt rozne, najskor treba vylucit zdravotne problemy ale najskor to budu psychicke. Rozvod rodicov v tak mladom veku je urcite velky stres, ktovie ako sa rozchadzali a ci pri tom neboli aj hadky. Teraz byva raz tam raz tam, tiez to nemusi zvladat dobre. Ak mate vy dvaja a jeho matka kazdy inu vychovnu metodu, tiez to moze byt stres. Aj starsie deti sa pocikavaju ked maju psychicke problemy. Treba s tym ale nieco robit. Netreba ho karhat, lebo z toho bude mat este vacsie stresy, skor ho skusit nejako motivat, odmenit za nepocikanu noc.

vebe

Ak chce clovek pri detoch nieco dosiahnut musi byt hlavne dosledny a schopny potlacit casto napriklad vlastnu lenivost ci pohodlnost. Byt dosledny vzdy a kazdy den je jedna z najtazsich veci pri vychove deti. Ak chcete oducit 5 rocne dieta od plienok, chce do dohodnut si spolocny postup oboch rodicov a byt v tom dosledny. Od urcitej hodiny mu uz nedavajte vela pit, vzdy pred spanim, v rovnaku hodinu nech sa vycika a rano hned po zobudeni hned nech ide cikat. Ked sa v noci bude pocikavat, tak ´mozno treba vysledovat ze kedy sa to stane a v tom case ho odviest na zachod,a el mu nechat nocnik pri posteli Podstane na tom celom je ze vzdy vsetko za rovnakych podmienok, v rovnakom case a bez ustupkov a vynimiek. Neuspechy si nevsimat, pochvalit uspechy. Neda sa vylucit, ze je to sucast jeho reakcie na striedanie ludi a prostredi, ale treba hladat riesenia. Ak by to neslo, tak je na mieste aj detsky psycholog.

winki

A cez deň je to ako? Pýta sa sám, alebo ide sám na wc? Ešte by som možno pouvažovala aj nad tým, či sa v noci nebojí ísť sám v tme.

Prezyvka55

Majjjka no treba to aj potvrdit a skusil by som tie latkove plienky nakolko to nebude pre to dieta nic moc pocit byt v mokrom cely cas. Pri pamperskach pocit ze je mokry nema tak mozno mu to vyhovuje.

Majjjka

Ja si ymslim ze je rozmaznany, ale ako to mam vysvetlit otcovi? On je asi tiez lenivy prezliekat periny zakazdym.... rozmyslal som aj nad tym ci chlapec nemoze mat stres z toho ze tyzden je na iom mieste a tyzden na druhom...

Prezyvka55

Pokial nema zdravotny problem tak cikanie sa samo nezapina v takom veku.
Cize by som povedal ze mu to skor vyhovuje ako keby mal ist na zachod. Ale overte to po zdravotnej stranke prv ci nema fakt nejaky problem.
Ak sa nepotvrdi zdravotny problem skuste prv pouzivat latkove plienky miesto pampers a podobne. Klasicke ako sa niekedy pouzivali.
Ked som mal 5 tak som vedel uz citat aj pocitat a hovorit cas z normalnych hodin, nie to ovladat svoje potreby. Bud je chlapec sisi alebo je lenivy. Zistite co z toho je pravda.