Pes strasne schudol a nechce jest

Príspevok v téme: Pes strasne schudol a nechce jest
robosi3

Ahoj, mám sučku nemeckého ovčiaka, je pustený pri dome, výbeh má cca 30x3 metre. Zhruba pred dvoma mesiacmi prestala jesť granule, ktoré predtým jedla bez problémov, kúpili sa jej iné kvalitnejšie/drahšie, ale ani tie nechce jesť. Skúšal som do nich pridať konzervy, maso, vyvar atd. zjedla všetko okrem granúl. Dosť schudla možno aj 10kg, predtým mala cca 30kg teraz okolo 22+- 2kg. Dostala tabletky na odčervenie, prezrel som ju zvonka či nemá kliešťa, umyl som ju proti parazitom. \"psychicky\" vyzerá byť v poriadku, vkuse príde a hrá sa, ale stále chudne aj keď sa mi minule trocha podarilo aby pribrala, tak po mesiaci keď som skúsil znova granule, schudla. Ale odmieta granule, tak sa ju snažím kŕmiť aspoň konzervami pre psov + ryžov, ale má hnačky..
Rozmýšlal som či by nepomohla smecta, nejaké probiotiká(popr. jogurty, acidko atd.).
Je sňou aj jej matka tiež, tá nemá žiadne problémy, dokonca aj pribrala poriadne.
Nemohla by jej ona brániť v jedení granúl ?

Deria

Aj tak je zaujimave, ze tie granule zacala tak zrazu odmietat. (I ked ja som zasadne protigranulova:)) Mozno jej vyhovuje mäkka strava. Treba dat fenke fakt v prvom rade skontrolovat papulku.

MultiLevel

ani nas psik nezozerie nikdy suche granule. Struhame mu do nich jablcka, mrkvu, premiesavame s kuskami masa kuracieho, velmi lubi aj s rybami...Skus jej na cas nedavat granule, ale uvar kuracie maso
Postup lekara ma zaraza, ziadaj rozbor - krv a exkrementy.

Naja85

ak pes hnackuje dlhodobo, tak treba zobrat hovna na rozbor-vyziadaj si koprologiu kompletnu, aj na jednobunkovce(giardie, kokcidie...)-na tie ti jedna tabletka na odcervenie nepompoze a su prenosne aj na ludi. daj mu skontrolovat aj hubu, ci ho nieco neboli(zub atd.). To je len taky zaklad, co by som urobila ja na zaciatku, ak by mi zviera vyrazne schudlo. Ak by nepomohlo toto a ani zmena stravy, treba riesit dalej-rozbor krvi atd, ale u normalneho veta s vybavenim a so zaujmom o zvierata, lebo od veta, ktory povazuje vychudute zviera(10 kil dole je teda dost a musi sa to odzrkadlit aj na vyzore psa) za normalne, treba utekat co najdalej, lebo ti doserie zviera.

Na granule sa zatial vykasli-normalne kup maso(bez kosti!) a uvar jej to s cestovinami, s ryzou, nejaka zeleninka k tomu, vajicko/tvaroh atd a mnamka je hotova. Tiez jej to obm,enuj, napr. jeden den kuracina, druhy bravcove(bravcove srdce je mnamka), hovadzina, tiexz zeleninku dat niekedy inu. Poobzeraj sa po okoli, ci nemas nieco lacnejsie, napr. bitunok. Ak by si chcel davat kosti, tak len surove a obalene masom, vtedy sa mozu davat aj kuracie a hlavne postupne, ak nie je zvyknuta na kosti. ak bys si chcel viac info o varenej strave alebo o Barfe(krmenie surovym), odporucam ti prestudovat Dogforum.sk.

velux

ved ti to dava najavo uplne jasnou recou, len bohuzial nevie rozpravat... zje vsetko okrem granul! co je na tom nepochopitelne? zmen granule a vobec, ja mojmu psovi suche granule nedavam, ked tak len sporadicky.. je to blby vymysel pohodlnych ludi, ktori to este aj zdovodnia tym, ze v tom ma vsetko co potrebuje.. tak ale by som chcela vidiet cloveka, ktory by jedol kazdy den to iste, nech by to bolo trebars aj jeho najoblubenejsie jedlo a nie suche hnusne granule, ktore ani len nevonia po mase. keby som mala len tri dni po sebe jest to iste, tak radsej hladujem. chudak pes. cely zivot suche granule. vies co? skus ich ovonat a uznaj sam... pes je masozravec a tiez ma vyvinuty velmi dobry cuch a zmysel pre to, co je pre neho v potrave dobre a co nie. ver mi.

Deria

Si si isty, ze tvoj psik je v dobrych rukach u toho veterinara? Pretoze ak pes tolko schudne, je to uz alarmujuce, teda nemoze byt zdravy. Bol robeny rozbor krvi?

robosi3

Aha, prepáč ja som zabudol spomenúť, že už u veterinára som bol, nezistil nič. Ono hlavný problém bol v tom, že ja som bol odcestovaný a sused ich mal kŕmiť, tak ako stále keď som nebol doma, dojde nasype granule odíde.. Aj teraz to bolo podobne akurát keď som sa vrátil bola schudnutá a po dvoch dňoch som si všimol, že ich stále neje, preto ju kŕmim konzervami a pomaly priberá.

petra-

Pes ti schudne 10kil a ty to riesis sam?a veterinar ti nic nehovori?mne pes takto schudol tiez aj to len 4 kila mal parazita.ale na toho treba lieky nie tie na odcervenie.mne sa pes najlepsie drzi na varenej strave po granuliach a to podotykam ze drahych doslova vyschne.takze sup k veterinarovg a zober hned aj vzorku stolice