Pôrodný príspevok prosím o radu..

Príspevok v téme: Pôrodný príspevok prosím o radu..
Anna(30)

Dobrý deň prosím veľmi pekne o radu. Som tehotná termín mám na 28 júla.
Nevedela som o tom že som tehotná vždy som mávala rozhádzany cyklus tak mi to neják nedošlo nakoľko mám náročnú prácu. Keď som bola na kontrole lekar mi povedal že som tehotná v 5 mesiaci. Som teda budem slobodná matka a peniažky by sa mi zišli nakoľko ešte splácam úver na dom. Jedno z kritérií je že od 4 mesiaca musím raz mesačne absolbovať gynek. vyšetrenie. Znamená to že som o tento príspevok prišla ? Alebo sa s tým dá niečo robiť ? A druhá vec otec dieťaťa sa nepriznáva čo mám robiť ? Ak nahlásim otca ako neznámeho budem dostávať náhradne výživne ? A ak ho nahlásim budem kým sa nedokáže že je otcom dostávať niake peniaze ? Ďakujem za každú radu...

ni-ka

najlepsie je uviest meno otca dietata aby mohol prebehnut sud kde by mu vymerali vysku vyzivneho...narok na vyzivne vznikne az vtedy ak by si neplnil vyzivovaciu povinnost
ak otca neuvedies tak nebudes mat narok na ziadne vyzivne

woo

ak sa otec nehlási k dieťaťu, spravia sa po narodení dna testy a bude platit, dovtedy vam nema kto platit nahradne vyzivne, doplati vam ho spatne po preukazani ze je otec
nemyslim si ze by fakt ze ste prisli neskoro na to ze ste tehotna mal nejaky vplyv na poskytnutie prispevku, to kriterium je tam kvoli tomu ze mnohe matky zanedbavaju starostlivost o svoje zdravie aj zdravie dietata, tak je to tam ako motivacia