Chcela by som sa spytat, ci nevie niekto poradit, alebo ci nema podobny problem ako ja - velmi mi slzia oci - pri svetle, hlavne dennom, nemusi byt ani silne, ale teda aj ked je zamracene a vyjdem von z dveri, po prvom metri mam slzu na lici. Nosim znackove slnecne okuliare, ktore mi velmi pomahaju, ale ked je napriklad trosku silnejsi vietor a nafuka mi za okuliare, tak mi taktiez slzia. Dokonca aj v noci, ked je tma, sme vonku a fukne trosku vietor, uz aj sa mi tisnu slzi do oci. Citlive su aj na hociake kremy a kozmetiku, zasadne pouzivam pletovy krem bez parabenov a podobnych latok, ktore drazdia, ale po chvilke aj tak citim, ze mam zahmlene videnie. Malujem sa len velmi vynimocne, pretoze aj make-up a aj spirala mi drazdia oci. Obycajné neprichadzaju do uvahy, kedze sa mi hned vsetko roztieklo, tak aspon vodeodolné pouzivam (vyskusala som viacero znaciek). Reakcia slanych slz, skraslovacej kozmetiky a neustaleho utierania slz mi sposbuje na kozi okolo oci male cervene fliacky, ktore naslesne svrbia a neskor su suche. Skusala som Visine a podbne kvapky v lekarni, ale pomohli len na chvilocku. Viackrat som navstivila viarerych ocnych lekarov, ale ti mi predpisail zas len dalsie masticky a kvapky a povedali mi, ze to je normalne. Ale je mi to velmi neprijemne a dost ma to obmedzuje. Rada by som sa malovala, pretoze uz nie som najmladsia. Tvoria sa mi okolo oci vrasky (intenzivnejsie ako u mojich rovesnicok) a nemozem ich skryvat make-upom a nemozem pouzivat ani kremy proti nim, maximalne v noci, ale to ma potom v spanku vacsinou svrbia oci a rano ich mam opuchnute a unavene. Zvysene slzenie som si zacala uvedomovat niekedy na strednej skole, odvtedy vsak uz preslo niekolko rokov a o nieco sa to zhorsilo. Moze to byt tym, ze mam pracu, kde som vystavena klime a neodmyslitelne k tomu patri praca s pc, avsak pokial mam moznost, vyhybam sa im co najviac. Alergiu by som vylucila, pretoze slzenie mam po cely rok, cize na pel to urcite nie je a na prach tiez nie, pretoze prach je prirodzene vsade okolo nas a ked som vo vnutri, oci mam pokojne, slzia mi len ked som vonku, alebo ked pouzijem kozmetiku. Neviete niekto co by mi seriozne pomohlo, alebo aspon zmiernilo slzenie, prosim?
Velmi mi slzia oci - existuje nieco na zmiernenie?
ja robím celý deň za compom a mega mi zo začiatku po odlíčení slzili oči, známa očná mi dala reviopthal a v pohode
inak aj malo vitaminu B-len teraz neviem ktoreho, vyvolava svetlocitlivost...
A co to vobec znamena, mat zanesene slzne kamaliky? Preco sa take nieco tvori? A je bolestivy takyto zakrok?
A nemas zanesene slzne kanaliky? Znamej sa tak vo vetre spustali slzy same od seba. Sla k ocnemu, urobil jej preplach kanalikov a bolo po probleme.