Problem sam so sebou, nepokoj, stres nechut

Príspevok v téme: Problem sam so sebou, nepokoj, stres nechut
Malekith

Ahojte, na uvod chcem napisat ze mam vela nickou, vela prezyvok a na rozne fora pisem vzdy pod inym nickom. Viem ze toto forum je anonymne ale aj tak treba byt opatrny, komu zverite svoje problem.

Neviem kedy moj problem zacal, neviem kedy mi prerastol cez hlavu a neviem kde ma uplne opantal a ovlada ma.

V podstate sa nemam co stazovat. mam pracu, dve auta, byvanie, blizku rodinu, potomka, vlastny dom bez hypoteky, zahradu, ked idem do obchodaku a chcem si nieco kupit, tak si to kupim.
Kde je teda problem? 99 percent ludi v mojom postaveni by bola stastna ? asi bola, ale preco ja nie ?

V poslednej dobe ma chyta uz taka deprimovanost ze mam chut vsetko hodit za hlavu, vsetko predat a odist prec. len tak z nicoho nic, uplne odstrihnut stary zivot, tuto krajinu, zacinam sa pomaly dostavat do stavu ze aj tento svet... napodobnit Bartosovu, ist na pekny vylet vlakom.
Neviem co sa deje. som bez nalady, strieda sa obdobie kedy takmer nespim 4- 5 hodin denne, zvysok pracujem v roboty, na zahrade, hocikde manualne, citim unavu, slabost ale stale vladzem, nemozem spat. potom obdobie ked potrebujem spat stale. spim 10 - 12 hodin denne, idem spat unaveny, zasspim za 2 minuty, budim sa este viac unaveny. V praci sedim, nepritomny, niekedy mam pocit ze z koze vyskocim ako sa mi tam nechce byt. stale neviem povodcu tohto vsetkeho. stale rozmyslam co este musim urobit, co treba doma spravit, co v praci, na firemne maily odpisujem v podstate neustale, ci je noc den, ci serem pomaly aj ked sexujem. tak isto aj zo sexom.. bud som uplne bez chuti, bez potencie, alebo to potrebujem trikrat za den.... v praci s koleginou, poobede na private.. a este zvladnem dlhe cislo doma... a vsetko vladzem. nefajcim, nepijem, denne vypijem aj 5 litrov tekutiny, v jedle sa neomedzujem, jem co chcem, vyzeram dobre, kedze sa u mna strieda stres a utlm vaha je celorocne rovnaka 100kg + - 2 kila.. niekedy 102 niekedy 98. opakujem nevyzeram zle, ziadne tuky, ovisnute brucho ani nic podobne, ale nie zasa kulturista.. kedze do fitka nechodim.. staci mi rylovacka na zahrade, sem tam nejaka fuska manualna. Moj velky problem je ze malo kedy viem povedat niekomu nie. proste ked niekto nieco chce.. vzdy sa da (teda ak sa to realne da) ked mozem tam pomozem. ale nieje to somna citit.. ze by to ludia zacali zneuzivat. stale v hlave pocitam kto mi vysi kolko penazi, kedze vela "kamaratov" a rodinnych prislusnikov si zacalo poziciavat rozne sumy. kedze nejsom svina.. kazdy to ma bez uroku.. podla vopred urcenej dohody... aj toto ma trapi, ja by som dal prve posledne, aj keby som nemal... lahnem do postele a v hlave mi lietaju cisla, vacsie mensie sumy, nasledne mi lietaju rozne transakcie, kto je kolko, na ako dlho, kolko mam doma v obalke a tak. dostanem sa na cislo 70tis € napoziciavanych.... sumy ako pozicajmi 200 - 300€ uz pomaly vypustam z hlavy... vzdy sa tesim ked mi niekto vrati... ze haha.. zrazu mam 300€. viete si predstavit takyto zivot ? toto nieje vymysleny pribeh, v nicom neklamem pisem hluposti nikde som toto necital. toto je moj zivot.
momentalne som v stale ze niekto chce pozicat opat nejake peniaze.. je to rodina.. tazko sa odmieta... cize asi sa opat necham zlomit.. ale vzdy plati ze za dobrotu na zobrotu.. lebo uz sa mi to viackrat vypomstilo.. ked par kamaratov nevie drzat hubu a povedalo nieco co som povedal... ale kazdy povie historku inak takze vsetko prekrutene... kaslem takyto zivot. teraz som v stave ked ani nevladzem robit.. ani sa mi nechce.. rano vstavam s tym ze tesim kedy bude 10 hodin vecer a pojdem spat. neriesim co budem jest. co si oblecem.. berem prve co je. sadnem do auta.nahodim okuliare.. lebo oci mam ako vevericka vaginu.. vezem sa do prace.. rano zapcha ako hrom, cela bratislava stoji... same auta s SPZ PO, KE, PP,RV .. BA a BL iba ak je to firemne. neurazam vychodnarov.. aj oni musia robit... ale aspon nech nenadavaju ako je v tej hnusnej bratislave zle.. mam takych kolegov.. ziju, pardon prezivaju v podnajme.. 4 izbovy byt... su tam 8mi ? HM? je to normalne ? my sme 4 v 6 izbovom dome...aj psa mame vonku lebo sa dnu nevojde.
tento pribeh pisem anonymne. nemozem to povedat ziadnemu mojmu "kamaratovy" ziadnej milenke, ani vlastnej mame, lebo vsetci by to hned chceli vyuzit vo svoj prospech.. vsak podojit a nestarat sa. kam som sa to dostal ? fakt to mam ukoncit? co mam spravit ? odist ? budu mi chybat potomkovia, deti moje, den ked ich nevidim je to vela. smrt ? trapenice pre nich zasa ? tato situacia fakt nema riesenie.. nepoviem keby ze mam 50 rokov a nestoji mi penis uz... mam 32... malo ? na to co pisem.. asi hej. radsej by som bol normalny clovek s bytikom v petrzalke a hypotekov do 55 rokov.. zil si skromne v kruhu rodiny, do prace chodil MHD a mal jeden normalny konicek...
nemam zmysel zivota, okrem deti, nic ine ma netaha nebere.. fungujem iba mechanicky.. bez citu..
vie niekto riesenie problemu?

olinkaa

ja som z teba na vazkach... na jednej strane mam dojem, ze si slusny clovek, len si tak trochu zabludil na ceste za stastim. na druhej strane je tvoje druhe "ja", kde beries ako samozrejmost sex s kolegynou v praci, po praci s dalsou a vecer este s manzelkou.. tak neviem, dokazes sa jej pozriet do oci...?? nejdem ta sudit, len si poviem svoj nazor. podla mna si citlivy clovek, len ta proste pokazili peniaze, tak ako vela ludi pred tebou. ja osobne si myslim, ze mna by peniaze nikdy nepokazili, keby som ich mala, pomahala by som tym, ktori to potrebuju. nemyslim tym pozicky ako to robis ty. treba si najst oblast, kde ti bude robit radost niekomu pomoct. ci uz niekomu konkretnemu, alebo zajst do ustavu seniorov, do utulku... je tolko moznosti... mozno ma vysmejes, mozno nie. ked ja niekomu pomozem, v ramci svojich moznosti, tak mi to proste urobi dobre, mam krajsi den, nedepkujem. ked ty minas peniaze zbytocne na ku..y a drahe napoje v bordeloch, tak z toho mozes mat potom akurat tak blby pocit. preco si neostal stastny a bezstarostny? len preto ze mas peniaze? kasli na to, pokus sa byt zase obycajnym clovekom a tes sa z toho, ze nemusis pocitat kazdy cent. kup kvety manzelke, pozvi ju na romanticku veceru, chodte na prechadzku, pocuvajte vtaci spev alebo sa pozerajte na hviezdy.. ver mi ze tam najdes stastie skor ako v nocnom bare... tot moj nazor.

Malekith

prezyvka55: daj mail poslem ti odkaz na podnik kde najdes v sobotu v noci zarucene 30bab, pripravenych na vsetko. nemam dovod si vymyslat. koncim na tomto fore, kedze rady som sa nedockal.. iba niekolko podobnych zufalcov ako ja, ktory maju problemy a nepomozu. ide urazaju.

Za par reakcii dakujem, vazim si ze ste si to precitali a reagovali...

pockam este 24 hodin a tuto temu nahlasim ako nevhodnu a bude adminom vymazana... skusim stastie inde...

odpovedaaam

zijes si "jak pan" a predsa sa nudis...chces radu alebo sa len anonymne vykecat..mas vlastne nejakeho normalneho aspon jedneho kamarata? kamaratku? neviem aky mas vztah s manzelkou ale nieje pekne ako ju nazyvas...skus sa tesit z malickosti...ty by si podla mna nepotreboval ESTE lepsi zivot..ty by si potreboval poriadnu facku od zivota aby si si zacal vazit a patricne uzivat to co mas..pretoze ako pises svoj harmonogram nevazis si ani rodinu ani nic..nic pre teba nema ziadnu hodnotu? ani tie peniaze? ktore poziciavas...asi tvoja rodina vidi ze si nejaky divny tak si len pozicaju a nemaju zaujem s tebou dalej nejako komunikovat...chyba bude niekde v tebe..pisem, si demotivovany, nic ta nebavi, mas vsetko co si chcel, nemas uz ziadny realny ciel ktory by si dosiahol a mal by si z toho radost...skus ist trebars do utulku alebo niekam do ustavu s hendykepovanymi dedtickami..co ti viac otvori oci? skusas robit dobre skutky? pretoze chodit v noci za ku**ami nieje dobry skutok. skor mam pocit ze vsetko v tebe vyvolava frustraciu, ne nerobis to z dovodu aby ta to tesilo..vo vsetkom hkaldas problemy,..kup si knihu the secret alebo slabikar stastia aj ti to aj nic neda aspon prides na ine myslienky... ale to musi byt tvoj zaujem...ja sa viem tesit aj z toho ked krasne svieti slnko a ja si spravim kavu, sadnem vonku..to je relax...ale nehladam v tom dam priklad- fuj ako je horuco, lieta tu hmyz, fuka moc vietor, offukli mi noviny..ty si znudeny, frustrovany,negativny clovek..to je na psychologa..a troska mi pride, ze sa tym aj chvalis..ale pritom ta to stve..takza povaha..snad moj vyvoleny nevude taky negativny clovek!

nellinka

V prvom rade, prestaň požičiavať peniaze, nauč sa povedať NIE!!! hlavne rodine! Tá vie o tebe všetko a môže ti v budúcnosti veľmi ublížiť.Radím ti to z vlastnej skúsenosti, mala som toľko rokov ako ty keď mi zomrel manžel, pracoval v zahraničí. Po jeho smrti si všetci mysleli, že mám strašne veľa peňazí, tak si začali odomňa požičiavať, rozdala som im všetky peniaze čo som mala, keď som chcela aby mi peniaze vrátili začali sa mi vyhýbať,peniaze mi nikdy nevrátili. Veľmi som sa tým trápila, nemohla som spať, chcela som preč z tohto nespravodlivého sveta.Prepustili ma z práce, to moju psychiku poznačilo ešte viac.Neskôr som si našla nové zamestnanie, nových priateľov, začala som čítať životopisy svätých a venovať sa modlitbe. Dnes mám 55 rokov, žijem z 300€ mesačne, úspory nemám, hlavne že som zdravá. So súrodencami sa nestýkam, ani po tom netúžim.

ahoJ?

Pises, ze:"Kde je teda problem? 99 percent ludi v mojom postaveni by bola stastna ? asi bola, ale preco ja nie ? "

Ja nemam ani tretitu z toho co tu vsetko opisujes a velmi dobre vies, ze veci, ktore vymenuvas nemaju so stastim takmer nic spolocne - je to len odraz spolocnosti, v ktorom sa podaktori najdu a ini vidia, ze je to k nicomu. Tvoj zivot je na slucku, no to este nenzaci, ze tak musi skoncit. Cim viac veci, ludi a situacii na seba navazujes, tym viac povinnosti v spojistosti s nimi ta tlaci k zemi - preto mas nutkanie odpojit sa od zivota a zacat od nuly, lebo vsetky tie zavazia by si tym padom zhodil a dychalo by sa ti ovela slobodnejsie - ulavilo by sa ti, no to sa ti moze aj inak nez na vlakovych kolajniciach.

Prezyvka55

Malekith a nedristaj ze v 1 bratislavskou podniku su naraz 30 zenskych na vyber. zase poniektori nie sme debili a mozno pozname viac veci ako si myslis. Mozno prestis niekoho kto sedi doma na riti cely zivot ale toho co ma cosi pobehane doma aj po svete ani nie :).

Prezyvka55

Tak ti poviem ze kebyze sa aj zabijes svet sa nezruti :D cize je prakticky jedno co robis a co nerobis je to na tebe. Pod vlak neskac naseries tym cestujucich, to sa radsej niekde v klude obes alebo zastrel aby to malo vacsie grady a zapadlo do tvojho zivotneho imagu.

Zivot je taky aky si ho vytvoris a ked ho nemas vo vlastnych rukach tak si vlastne chudak, mozes byt aj sefom zemegule ked nemas cas na pohodu. Da sa povedat ze to je to najdolezitejsie. Teda by som sa zamyslel na tvojom mieste, trochu preogranizoval priority. Stal sa z bohatej 0ly niekto kto moze cely den valat vajcia a ostatny na neho makaju :) musis na sebe este vela pracovat.

btw: cola za 3 aj daco je este lacna, v mnichove v centre za to hockedy chcu aj 5.

anjelik *

Nemám pocit, že to píše niekto, kto chce počuť nejakú radu. Skôr si niekto, kto sa nudí a tak píše prvé, čo ho napadne a splieta piate cez deviate. Chýba tomu hĺbka a uveriteľnosť. Asi z teba nikdy nebude dobrý spisovateľ a ani aspoň trochu zaujímavý blogger. :o)

ahoJ?

Malekith, tomu never, ze svet by sa zrutil, ked by si ostatnych odignoroval - kazdy je v tomto nahraditelny (ak nie celkovo v zivote, tak v pracovnej sfere urcite). Mozno len nedokazes zit v obcasnom bordeli a chaose a tym si so sebou vlacis bremeno vlastnej nepostradatelnosti. Najdolezitejsou bytostou by si mal byt pre teba - TY, lebo od teba sa vsetko odvija a ked si cely na spadnutie a vycerpany, odzrkadli sa to aj na tvojom zivote.

Malekith

Ahojte, necakal som tolko reakcii, kazdopadne kazdu odpoved si vazim.
ono sa lahko hovori a pise ale tazko sa kona. ja nejsom sebec. ziadnym rozhodnutim nechcem nikomu ublizit. radsej sebe.. ale cokolvek spravim, niekomu ublizim.
nedela krasny den, teplo ako v prdeli, vytiahnem bicykel, ze trochu relax... prvy chyba - nezoberem si pit. ok, sak pohoda kupim si. druha chyba - nezoberem si peniaze... ok sak mam telefon v NFC zaplatim tym. tretia chyba -. zoberem si druhy teelefon ktory nema NFC. ok pit nebudem. prejdem odhadom 15km, GPSku mam tiez doma, slapem dalej. krasna priroda vsetko ok, po chvili nevladzem. super.. teraz spat.. cesta spat trvala asi2krat tolko ako cesta tam. dojdem domov, chaos stres panika,, depresia je spat... vsetko v starych kolajach.. na telefone vela neprijatych hovorov.. ten chce to ten co... treba este spravit to a to.. pomaly lutujem ze som sa vobec niekam vytrepal, ze som nachvilu odisiel s toho kolobehu.. svet sa zrutil, alebo mozno nezrutil,, ale stav je ako pocas svetovej invazie.... vsetko spravim porobim unava je tu... 21:00 nevladzem.. sprcha vana.. postel.. vsetko ma boli nemozem spat... stara spi, chrape, napriek tomu ze nevladzem, chcem SEX! budim staru... nic, unavena , hlava boli hento tamto... kaslem na to.. sadam do auta.. dialnica.. idem tour de Blava... prichadzam do podniku, 30 zenskych na vyber.. davam si colu (za 3,7€ 0,2litra) prevadzkar ma uz pozna, posiela mi dva dobre kusy... davaju si vino.. komunikujeme.. vkuse ma tahaju na izbu.. nejdem .. nechcem.. uz som stratil aj zaujem o sex... nic po pol hodine znudene viac ako ja odchadzaju, pytam ucet.. 48€.. fajnee.. odchadzam. sadam do auta. ide sa vozit...chut zasa prichadza.. idem do ineho podniku... tam bolo znudenych bab este viacej... drzim sa chvilu odchadzam prec bez cisla... domov prichadzam za 2:30... kua.. to vstavam o 6:00 do prace ? lahnem si... rano sa zobudzam s nechutov... je totok normalne ?