Spalovače tuku

odpovedam

neda sa naraz naberat svalova hmota a zaroven nenaberat tuk. bud naberas hmotu spolu s tukom, alebo palis tuk a nenaberas hmotu.

spalovac

Dobrý deň,
chcel by som sa opitat ci mozem brat aj spalovac aj protein s toho dovodu ze okolo pasa a na bruchu mam vela tuku ale na hmotnosti nechcem stratit, praveze este nabrat a aky by ste odporucali.
Ďakujem

odpovedam

NIKDY sa cvicenim nechudne. Cvicenim sa buduje svalova hmota. Chudne sa stravou a kardio pohybom. Keby si nebehal, nebicykloval, sam by si videl, ze brucho dolu nepada. Avsak beh a bicykel zaroven palia svalovu hmotu, cize si schudol aj z nej. Pritom svalovu hmotu treba chranit, lebo spaluje viac kalorii a ked jej mas malo, si nachylnejsi na priberanie. takze neplati nic take, ze cvikmi na brucho spalis tuk na bruchu. To nedava zmysel. Krvy obeh predsa prebieha v celom tele, nielen v bruchu. Je jedno, ktory sval cvicis. Preto ked kardio, tak intervalovo, aby si clovek nespalil svalovu hmotu.

Henries

No lebo som úspešne neschudol 20kg dole a nezbavil sa brucha nepotrebujem si doplňovať žiadne informácie z internetu hovorím z vlastnej skúsenosti. Držal som dietu čo mi najviac vyhovovala bral tabletky na chudnutie a cvičil cviky na časti tela, z ktorých som potreboval schudnúť a popritom 4x týždenne behal, robil rýchlu chôdzu alebo bicykloval.

odpovedam

henries, nic v zlom, ale nemam dojem, ze mas nejake vzdelanie ohladom stravovania a fitness. dopln si informacie, pretoze pises veci, ktore takto vobec nefunguju.

Z pupka cvicenim neschudnes. To je len a len o strave. Aby ti nekatabolizovali svaly, potrebujes prijat aspon 2g bielkovin na 1kg telesnej hmotnosti denne, asi 80g tuku a sacharidy stlacit co najviac dolu. Ja jem teraz do 40g sacharidov denne. L-karnitin skusit mozes, no nepotrebujes ho. Udrzat si ploche brucho je tazke a v principe to ani velky vyznam nema. Neviem, ci okrem cvicenia robis aj kardio, ale 2x do tyzdna rob aj intervalove sprinty, 20-25 minut. Ale nie viac nez tych 2x do tyzdna, aby si si nepalil svalovu hmotu. V den, ked necvicis (alebo ked mas kardio) staci ti prijat 1g bielkovin na 1kg telesnej hmotnosti. Ale pokojne mozes aj viac. Ale pod tuto hranicu nechod, aby sa ti opat nestracala svalova hmota.

Henries

Cvicko nájdi si cviky na brucho na youtube je ich veľa mne pomohli a ešte môžeš skúsiť niečo si dať na brucho aby sa ti z neho viac potilo tiež pomáha.

cvicko

Dakujem,

ja cvicim pravidelne, potrebujem len nejaky extra push, pretože mam ešte trochu tuku pod pupkom, a nechce a nechce ist't preč :)

Už sa mi zda že som priliš chudy ale tuk okolo môjho brucha zostava...

Henries

Tak pomáhajú hlavne psychicky pri cvičení ale nájdu sa aj tabletky, ktoré pri cvičení pomáhajú spaľovať tuky a dodávajú hlavne energiu ale na to si musíš nájsť aj správne cviky a tiež upraviť stravovanie.

odpovedam

ziaden spalovac v skutocnosti tuk nespaluje. Dokazatelne existuje len jeden, ale je len na predpis pre profesionalnych sportovcov a je to chemia, nic prirodne. To, co nachadzas na webe pod nalepkou spalovac je v skutocnosti len abstrahovana a koncentrovana latka, ktora ti ma dodat energiu na pohyb. Karnitin na velke percento ludi ucinok nema. Jedine, ak zmenis stravu - to jest nejest sacharidy, len vo velmi malom mnozstve. Toto musis vydrzat niekolko mesiacov. A samozrejme, treba mat na pamati, ze tuk spalujes vtedy, ked mas nizsi prijem energie nez jeho vydaj. Samotny spalovac toto za teba nespravi.