Specialne halucinacie alebo pobyt mimo telo?

Príspevok v téme: Specialne halucinacie alebo pobyt mimo telo?
in blossom

no tuto temu zakladam, len tak, chcem si o tom pokecat, kazdy nazor ci skusenost vitana. takze ziadne nadavky, slusna debata na urovni.
takze, momentalne mam riadne svinsku chripku, cize horucky,bolesti, hrdlo jak smirgel, sopel, takto zle som sa necitila uz daavno. doslova mi az na umretie bolo posledne nastastie len dva dni, uz mi je len tak normalne, ze bezne nachladnutie.
ale dnes sa mi v noci stala taka vec. a teraz rozmyslam, ze to mohlo byt z teploty, proste normalna halucinacia (i ked neboli to 40tky uz). este podotykam, ze take veci, ze "astralne cestovanie" by to mohol niekto nazvat som mavala z casu na cas, ale to skor bolo take, ze len velmi zivy sen si myslim. no a toto mozno bolo tiez, ale bolo to este ine. mozno to bolo sposobene aj tym, ze ja som sa fakt velmi zle citila, aj som si vravela, ze neviem vydrzat vo svojej kozi uz, ze chcem ist prec.
no bola som vo svojej posteli a teraz neviem ci som spala, ci nie (logicky asi ano, ze) ale rozhodla som sa ist do kuchyne, ale ten prechod tam si vobec nepamatam ako sa konal. tak som normalne v tom sne bola v kuchyni a tam bola mama s bratom, som ich videla, pozorovala ich, oni ma ignorovali a ja ze no tak vidim, ze su tu, asi sa tiez zobudili, robili si nieco na pitie a tak ze idem spat do izby spat. a prisla som ku dveram ze ich idem otvorit a vtedy som si uvedomila, ze ved ja ich nemusim otvorit, ze ved ja cez ne prejdem. este som si uvedomovala, ze to bude asi divny pocit, ze ake to bude, ale prislo mi to uplne normalne a presla som skrz dvere do svojej izby a potom si pekne dosla zas lahnut do postele. a potom som sa asi zobudila uz naozaj ale nevedela som rozlisit ze co bola realita a co nie. ale tak som vstala teraz uz naozaj fyzicky som sa vnimala, otvorila si dvere :D a naozaj sa v kuchyni bavil brat s mamou a robili si pit. tak som si aj ja spravila pit a som im to vravela, a ze to od tej teploty iste mam :D no moze byt, moj brat raz ked bol maly, tak mal taku teplotu, ze rozpraval, ze na strope su nejake koniky.
no ale bol to skvely pocit, ze prejst dverami a este si to uvedomit, ze vlastne ja nemusim otvorit kluckou, ze ved teraz sa mi to da aj inak a aj ten pocit prechodu, vobec nebol nejaky weird, hoci na okamih som sa zhacila pred tym "prechodom" ze to bude ake divne, a nebolo, bolo mi to uplne normalne

ale inak som normalna, drogy neberiem, mam vedecky mozog, cize exaktne dokazy a kontrolovane experimenty, to je moje. ale aj tak, vnimam aj siroku oblast veci, ktore sa zatial preukazat nedaju a su tu. berte to ako cisto akademicku debatu a ak nahodou mate nejake podobne stavy, tak sem s nimi

0vecka

2 in blossom jj tusim to uz fici velmi dlho nejakych 30 rokov...

inak toto hovoria ze oni nepotrebuju nic dokazovat ale kazdy nieco xce... ked uz nic ine tito ludia xcu minimalne pomahat inym (aspon to tvrdia) a nemyslis si ze s milionom dolarov by sa dalo pomoct vela ludom???

in blossom

no teoreticky, pocut som ich nemohla, lebo kuchyna je naozaj daleko od mojej izby a robili presne to, co som videla predtym. ale aj to som uz rozmyslala, ze predsa len som nejak mohla zachytit nejaky utrzok, hlas a to ostatne vyprodukoval moj mozog, a to pitie by sa tiez dalo vysvetlit, ze ked sa uprostred noci stretnu nejake osoby v kuchyni, tak bud preto, ze sa isli cestou vycurat alebo sa napit, su to najpravdepodobnejsie nocne cinnosti.
tak moze to byt tak, ale aj nemusi.

a to niekto za preukazanie nejakeho parapsychologickeho javu chce dat milion? no zaujimave. a mozno su tam len preto podvodnici, ze kto ma naozaj nejake vynimocnejsie schopnosti, tak si to necha pre seba, zvycajne taki ludia nie su motivovani na peniaze, si myslim, ale tazko povedat. inak je to naozaj zaujimave, keby nieco taketo konecne vedecky dokazali. priam fascinujuce.

0vecka

2 doubledog ak das 500 ludom akoze liek a 500 ludom nic a obe skupiny hlasia priblizne rovnake zlepsenie alebo ine ucinky ako by si to nazval?

okrem toho dokazte raz vy ezoterici hocijaky jav teda ja ti poviem jedno cislo a ty ho v sne povedz niekomu inemu popripade ti dam na skrinu obrazok a astralne skus zistit co na nom bolo... vzdy sa zlyhava...

doubledog

so skeptikmi je ale problem v tom, ze aj ked narazia na nejaky jav, oznacia ho nejakym vhodnym neskodnym terminom, aby im pasoval do ich teorie a nerobil im v nej paseku.
typickym prikladom je placebo efekt.

0vecka

asi to nebude nijako suvisiet s tym ze ich mohla v spanku pocut a zvysok uz nieje problem si domysliet...

preco ma taketo zazitky kazdy druhy napr aj s tym ze sa stretne s niekym v sne atd ale ked sa do toho pustia skeptici a napr oddelia ludi pocas spanku a pytaju sa ich predtym ako sa stretnu tak uz tie zazitky nijako nesedia...

ako som to tu uz vela krat pisal nadacia Jamesa Randiho da za preukazanie takehoto javu milion dolarov zatial sa tam ale ukazali podvodnici ktorych ale nebolo tak vela, vecsinou sa jedna o ludi ktori tomu naozaj veria ale na jednoduche otazky odpovedat nevedia

myers

vedci/psychológovia to radi nazývajú "hypnagogické halucinácie" ale medzi hypnagogickou halucináciou a zážitkom ktorý si opísala ty je predsa len poriadny rozdiel. Ono totižto to halucinácia byť nemohla, bol to jasný mimotelový zážitok ktorý si si dokonca ešte aj overila tým, že si do tej kuchyne vkročila, po návrate spät do tela a našla si tam svoju mamu a brata robiť si niečo na pitie. Teda osoby vykonávajúce činnosť ktoré si minútku predtým videla bez toho aby si v miestnosti bola fyzicky prítomná. Bola si v tej kuchyni jednoducho na jemnohmotnej úrovni, OOBE. Odporúčam prečítať knihu Robert Monroe - Cesty mimo telo, zaujímavé čítanie ;). Inak tu máš link na rovnakú tému ktorá tu bola založená prednedávnom www.zdravie.sk