Ahojte, chcem sa opýtať..mal niekto z vás skúsenosti s tým, že váš bývalý zamestnávateľ na vás dával zlé (klamné) referencie?
Nemôžem sa už rok nikde kvôli tomu zamestnať. Mám to potvrdené, že na mňa dáva zamestnávateľom, ktorí sa na mňa informujú zlé posudky. Mali sme spolu spor, ktorý vznikol z jeho strany a potom so mnou ukončil pracovný pomer, ktorý bol na dobu určitú - nepredĺžil vlastne.
Je možné to nejako napadnúť príp. sa nejako brániť?
ďakujem za odpoveď.
Zlý posudok od bývalého zamestnávateľa...
ahoj, presne ti to neviem povedať, ale viem, že máš nárok vypýtať si písomný posudok a ak si s nim nie si spokojná tak ti musí napísať iný., Je to niekde v zákonníku práce, ale paragraf ti neviem povedať. Ak však ide o telefonické vypýtanie si posudku tak tam je to zložitejšie a asi jedine čo môžeš urobiť je zažalovať ho za ohováranie ale to by si mala pri týhto súdoch na veeľa rokov
no niektore firmy telefonuju vybalym zamestnavatelom a pytaju sa ako boli s byv zamestnancom spokojni a preco doslo k rozviazaniu pracovneho pomeru.... cize deje sa to... zriedka ale deje...
posudky? take veci sa este pisu? :) ja som sa s byvalym zamestnavatelom tiez nerozisiel v najlepsom, ale ziadny posudok na mna nepisal. ten tvoj musi byt riadny chobot, ze sa mu to chcelo. pokial si nenafukal, nemal pozit test na drogy, nic si neukradol, pripadne si niekoho fyzicky nenapadol, zamestnavatelia vacsinou nic nenapisu. bohuzial s tym asi nic nespravis. ak by si ho dal na sud, tak by si asi nevyhral, lebo by to bolo slovo proti slovu.