Ahojte :) Chystám sa na VS a rozhodujem sa medzi FMV a NHF?
Máte s nimi nejaké skúsenosti???
NHF vs. FMV
ivana159@centrum.sk .. môžeš mi tam napísať :)
ďakujem za pomoc doxy nedala by si mi emailovu adresu mam vela otazok a nechcem to tu :)
veroni54 ja som teraz skončila FBI. Zvládnuť sa to dalo. Lepšie na tom boli ľudia z gymnázia. Z Obchodnej nás tam bolo málo. Jazyky riešiť nemusíš, to boli jedny z najľahších predmetov. Najťažšie predmety boli ekonomika, matematika, menová teória a politika, teoria poistenia atď.
Tu záleží aj na tom, ako si na tom s učením. Niekto to zvládal s prehľadom a niekto sa dosť trápil. Napr. ja :D.
Najťažší bol pre mňa 1. semester. To kým som si zvykla. Pretože bol len 1 mesiac na spravenie skúšok a tam bola aj matematika. Potom 2. semester bol ľahší. No tu záleží ako ťa bavia financie, bankovníctvo. Ak ťa to baví tak sa báť nemusíš. Mňa to ale nebavilo. No už som to vyštudovala už to neriešim. Držím palce.:)
LOLA BA
chcela by som sa spýtať ako je to tam na fbi? dalo sa to zvladnut? velmi tazke to bolo? a co tie jazyky? mna prijali externe a teraz zhanam nejake informacie
no snad ti niekto odpovie, lebo ja som z BA a o intrakoch nemam paru ale mozno tu najdes info
www.euba.sk
este by som sa chcela spytat ...ak by ma čírou nahodou prijali :D je potrebne poziadat o intrak prip. vyplnit nejake formulare aby mi ho pridelili ???? :)
ja sa nechystam nakoniec pracovat v tomto odbore, som zistila, ze ma to nebavi, preto ti ohladom praxe neviem povedat, ale spoluziaci aj v bankach robia ale netusim na akych poziciach ale teraz na 2.stupni dost ludi z praxe nam chodilo prednasat a davali moznost studentom prist na pohovory a ze si od nas niekoho vyberu urcite, takze podla mna ak sa budes velmi zaujimat a pracovat na sebe, tak si myslim ze nie je problem. A na skole sa organizuju aj take pracovne veltrhy alebo neviem ako sa to presne vola, takze prilezitosti su. Len sa treba zaujimat, pytat a tak a sledovat skolsku stranku, co sa aktualne chysta...a v Aule casto vyznamni ludia prednasaju, politici, a tak...a zahranicni...takze vedomosti podla mna skola ponuka dost, ide o to co si odtial odnesies :) ale NHF neorganizuje ziadnu prax inac.
By ma zaujimalo ci ten kto povedal ze je to blba skola, ci tam aj naozaj chodil :D druha vec je organizacia, tam dost zlyhavaju :D vsetko sa dozvies na poslednu chvilu ak vobec...Napr. Alexander Rozin tam uci, ak este uci.
A tu si mozes nieco precitat od studentov www.euba.sk
fajn vdaka za nejake info :)
pytam sa pretoze na inych forach som citala dost vela kritiky ze to je totalne blba skola, nic ti neda ...etc.
a ake mas skusenosti ohladom praxe??? brigady staze a tak...
pretoze kamoska mi vravela ze urcite najdem miesto a niektori uz v 3.rocniku ...tak neviem ci je to naozaj pravda :O
...a prave preto co som uz pisala nepochpim ako niekto moze povedat o eube ze je to elektrickova skola.................a nie je to len moj nazor ale aj mojich spluziakov.
predmetom ako statistika, ekonometria, riziko a neistota vo financiach a im podobnym som nikdy nepochopila :D takmer kazdy semester je tam jeden predmet na pocitacoch, to ma zabijalo :D okrem informatiky som nechapala asi ziadnemu co boli na PC...ale nechcem ta podcenovat ani znechucovat, staci ak tomu pochopia spoluziaci a tí ti to vysvetlia, ak nebudes naaaahodou rozumiet :) hovorim da sa to zvladnut. A co si ja pamatam tak dost ludi prenasalo matiku a vseobecnu ekonomicku teoriu ale ta je uz rozdelena teraz na 2 semestre, takze asi im docvaklo ze 500 stran na 1 semester je asize DOST :D