Zalepené (zapalené) oči u mačiatka

Príspevok v téme: Zalepené (zapalené) oči u mačiatka
karolinka122

ahojte, viete mi poradit , ako pomoct malej macke? Ma cez 3 tyzdne /maciatko vidi po 2 tyzdnoch/ ale ma nejaku chorobu, ocka ma zlepene a take zahnisane. Spava v senniku aj s inymi mackami na dedine,matka macata to nema, len este jedna dospela macka ano. Neviem, ako to liecit, nie je to moja macka, ale pribuznych, borova voda nepomaha, pomohol by framikoin antibiotikum? Pripadne poradte, co to moze sposobovat, co je to za chorobu... vdaka.

tiezMACICKOVA

Moje to mali tiež, zaočkoval ich veterinár a dostala kvapky a antibiotiká, aby to tak ľahko zase nechytila. Do nejakých 5 dní to úplne prešlo. Tento vírus je bohužiaľ veľmi častý a mačičky môžu oslepnúť, ak sa im oči neliečia, postupne začnú sopliť a mať problémy s dýchaním. Najlepšie by bolo zbehnúť k veterinárovi, nech na to dá niečo účinné.

HUCUL

Každý rok má moja Roža mačence deti sa snimi vyhrajú a stále je dosť ludí čo ich chcú. 50% má zapálené očká. 3 x denné harmanček prípadne otaloframikojin.

Len poznámka ku Kobrovi ako by sa cítil keby ho vykastrovali?

Biela Kobra

Téma je stará 2 roky, ale keďže je v tomto období zasa aktuálna, tak ten tip s harmančekovým odvarom bol dobrý a po umytí hnisu harmančekom treba dať do očiek opatrne ophtalmo framykoin niekoľkokrát denne. A samozrejme preč zo senníka a mamu vykastrovať. Sopľavých, chorých a vyhodených umierajúcich mačeniec je teraz všade vyše hlavy :-(

Bubliii

Kamarátka zarobila harmančekový odvar, namočila tampónik a s tým mu vytierala očká. Upravilo sa to postupne aj samé, keď vyrástol

veronika13

ahoj prvom rade keď ju chceš s toho vyliečiť tak ju daj preč s toho senníka lebo aj to jej môže určite škodiť. skus jej to s jemne teplou vodou .

Naja85

ked nepomozu dostupne kvapky z lekarne, tak treba ist k vetovi. A sleduj, ci maca pije a ci nema hnacku. Pribuznym povedz, nech si macku daju vykastrovat.

Flexi, meno macka domaca znamena, ze je to domestifikovane zviera, a teda, ze je odkazane na ludi.