Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Pripísaná psychiatrická dg. na chirurg.oddelení

Príspevok v téme: Pripísaná psychiatrická dg. na chirurg.oddelení
malaanka63

Bola som nedávno v nemocnici na chirurgii (nebola potrebná operácia) a po prepustení som si až doma prečítala,že mi pribudla navyše jedna psychiatrická dg.-veľmi zriedkavá.F 68.1 Munchhausenov sy
Neviem ako k nej prišli,pretože na psychiatrii som nebola ,ani ma psychiater nevyšetroval.
Ako sa mám brániť proti pripísanej dg.?
A môžu somatickí lekári určovať psychiatrickú dg. bez vyšetrenia psychiatrom a bez môjho vedomia?
Mám sa brániť alebo sa na to vykašľať?
A keď brániť,tak ako?

malaanka63

Vobec nie je dolezite preco som bola na chirurgii.
Ide o to,ze mam pripisanu zavazne psychiatdricke ochorenie,bez vysetrenia psychiatrom.
A na to mi netreba odbornika,ale nazor viacerych ludi.
A chcela som aj vediet,ci sa niekomu nestal podobny problem.
A to vys. srdca si este rozmyslim,mozno dovtedy budem mat aj vykonzultovanu tu dg.
A nemoze ist o preklep,je vypisana slovne tato dg.

llek

Pytat sa mozes, o to nejde. ide skor o to, ze je len mala pravdepodobnost ze ti tu ludia v skutocnosti v tejto konkretnej veci tak skutocne aj pomozu. Stale nie je jasne, ci neslo o preklep a ak si ten lekar mysli, ze tu diagnozu mas, tak ti musi povedat ze preco. My nepozname tvoje zdravotne problemy, nepozname historiu tvojich zdravotnych problemov, nevieme co mas za sebou a nevieme vlastne ani preco si na tej chirurgii bola.

llek

1. na to vysetrenie mozes ist, ale nemusis. Nic nie je povinne, lekar ti navrhne, ty sa rozhodujes. Som zvyknuta, ze pacienti niekedy odmietaju vysetrenia alebo liecbu. Niekedy sa rozhodnu dobre, niekedy nie celkom dobre, ale respektujem to.
2. Stale plati to, ze problem treba zacat riesit tam, kde vznikol, cize tam kde ti napisali diagnozu o ktora sa ti nezda. A je jedno ci clovek riesi medicnsky problem, ci problem s detmi, ci vztahovy. Az ked zisti, ze ho nevie riesit, alebo nedostava odpovede tam, kde by mal, potom je miesto pre fora a podobne. Ale to je moj nazor a zivotna skusenost

Agnes998

Preco by sa nemohla spytat na fore pred tym, ako sa spyta lekara, vsak vsetci to tu tak robia. Moze jej pomoct, ak niekto niekedy riesil podobny problem a vie, ako ho riesit.

malaanka63

dobre keď toto forum nie je o zdraví.
Ale prispievatelia si tu pýtajú rady a tí druhí odpovedajú.
Veď kto nechce,nech to nečíta,ani sem nechodí.

krovinar

Malaanka, vsak nechod...pacientov je vsade dost a nikto si ani nevsimne, ze si nejake vysetrenie odmietla. Je to tvoje rozhodnutie. No a tvoja zdravotna poistovna bude taktiez potesena.

malaanka63

Ilek
Keď robíš s pacientami,tak vieš dobre,že je to veľmi citlivá téma a pre mňa veľmi dôležitá.
Mám ísť na SPECT vyš.koronárnych ciev(Ty vieš aké je to vyš.) a celkom vážne váham tam ísť.
Čo keď mi príde pri vyš.zle,ale lekári mi nebudú veriť?
A bohužiaľ,celkom vážne uvažujem,že na to vyš.nepôjdem a k lekárom už len pre recepty.

malaanka63

Ilek
neviem prečo si sa do mňa obula,veď väčšina príspevkov je o tom,že aj tak treba vyhľadať lekára.
Ale my čo tu píšeme chceme poznať aj názor neodborníkov,taký naozaj ľudský,alebo sa uistiť v tom,že veci riešime správne,prípadne poradiť aj iný postup.
Veď podľa tvojej rady ,kto tu má prispievať?
Je to forum ZDRAVIE

llek

Mna len zarazilo, ze najprv sa pytas tu, ale pritom prve miesto, kde sa treba najprv pytat, je lekar, co ti spravu napisal. Este stale nie je jasne ci to nie je preklep. A trochu sa mylis, chodia sem aj odbornici, ale mnohi to po case vzdaju.
Nie je zriedkavostou, ze napriklad pacientovi sa predpisu nejake lieky, ten tomu celkom nerozumie, lekara sa nespyta ze preco a na co ma tie lieky predpisane, potom si doma pozrie letak, prelakne sa a napise sem na forum. Myslim si, ze najprv by sa mal spytat toho,co mu lieky predpisal az potom ludi na fore. lebo tu ludia maju len informacie laicke, zo strany pacienta, chyba casto ta medicinska objektivna stranka veci. Kedze robim s pacientami, tak viem ako to chodi.