Dobry den,
Prosim vas vie mi niekto poradit, ci dlhodobe uzivanie AD ovplyvnuje pocit zamilovanosti a motivacie vo vztahu? Citala som ze pri uzivani AD zo skupiny SSRI v dosledku narastu hladiny serotninu klesa hladina dopaminu, ktory u cloveka vyvolava pocit schopnosti niekoho milovat respektive sa zamilovat, clovek nepreziva emocie a je tym padom AD " zabijaju" lasku. Mate podobne skusenosti? Vopre dakujem!!
Laska a AD
Ludia lieceny na psychiatrii su emocne otupeny vobec netuzia po dotykoxh nemaju libido sexualnu potrebu ziaden muz ixh nevzrusyje.ja 7rok som chora 5ty rok liecena a 7r nemam sex potreby.chodit teraz s niekym vy bolo len utrpenie pre mna zataz.aj bez AD samotna diagniza sposibuje nezaujem i sex aktivity erotiku.pocula som.kde doslo aj k rozvodu lebo partnerka odmitala roky cakat na partnera kt sjoncil na psychiateii a nevil riky schopny intimneho vztahu s partnerkou.ona si nasla ineho poziasala o rozvid.muzu psychiateicjy pacienti sa stanu impotentny a zeny sa mizu zdat ajo frigidne pritom mozog ochorel.Ja 7rok netuzim po nijakom chlapovi aj by sa mi aj nejaky paxil urcite by son s nim nechcela randit levi nemam slast z dotykov .
ano, je to pravdepodbne, pretoze ked prevlada pocit stastia vytvoreny zvysenou hladinou serotoninu, klesa motivacia tuzit po niecom inom.
a este mam taky postreh, ako nad tym teraz rozmyslam, ze asi aj to s tym moze suvisiet, vobec nikto sa mi nepacil vtedy (ako chlap, len velmi vynimocne, ale to skor ako clovek, inak ma nepritahovali), zato teraz sa mi ich paci aj :D celkom dost
ale nemala som vobec PMS napr. zato odkedy ich neberiem (2 roky) tak to mnou pekne mava, uplne ukazkovo :D
neviem, ale ja ked som brala AD tak som bola ako robot, ze uplne ale uplne mi bolo vsetko jedno, ziadne vyrazne emocne vykyvy, ani zle ale ani tie dobre, ziadne nadsenie a tak. mne je teda lepsie bez nich, ved sem-tam depka potrapi kazdeho, sa vyrevem do vankusa a ok a mam na druhej strane ovela vyraznejsie pocity stastia, s AD to bolo ako vakuum, ja to povazujem za najvacsiu chybu ze som ich vobec niekedy brala (ale vtedy som bola sprosta). ale je pravda, nemala som ziadnu vazny psycho diagnozu, len jeden problem, ktory som potrebovala rychlo riesit, mala som ist radsej na psychoterapie, ach jo
Berie ich uz niekolko rokov taku udrziavaciu davku.
Sejla, nejde o mna, ale o mojho priatela, u ktoreho prevlada racionalne spravanie sa vo vztahu, nez to emocne prezivanie..:(
Dakujem za nazory. Je to dost zle, ked to naozaj potlaca ten najkrajsi pocit, aky clovek moze v zivote zazit...