Príčina zlých pečenových testov

Príspevok v téme: Príčina zlých pečenových testov
salieri

Dobrý deň,

dúfam, že sa mi podarilo trafiť sekciu imunológie :) .
Hľadám príčinu zlých výsledkov testov, pokúsim sa uviesť čo najviac relevantných informácií. V decembri 2013 som navštívil oftamológa so zápalom oka a po neúspešnej liečbe ma posunul imunológovi. Imunológ spravil odber krvi a pečenové testy , všetky krvné hodnoty boli v poriadku , u pečenových testov bola zvýšené hodnoty - AST: 2,33 ; ALT 1,03 ; CIK 63 . Nasadil dlhodobú liečbu a dietu - probiotiká, lipovitan, isoprinosine. Aby som viac priblížil problém tak uvediem niečo o sebe. Som 20ročný študent informatiky (pod neustálym stresom a časovým tlakom), 1,5 rok sa venujem fitness - upravený jedálniček, doplnky vo forme : denne 1 dávku srvátkového proteínu, mal i počas tohto obdobia niekoľko balení BCAA a aj kreatín monohydrát inak nič iné(proteín bol vždy,ostatné len málo - podľa financií). Stravujem sa aj v škol. jedálniach - takže strava je nie vždy zdravá a kvalitná. Bývam na internáte , takže tiež prostredie v ktorom sa nachádzam nie je zrovna ideálne. V tomto momente ma viac nenapadá, ak sú potrebné nejaké daľšie informácie , rád odpoviem.
Ďakujem.

obi

ahoj. ako tak citam po nete, tak len sportovci sa stazuju na zle pecenove testy.. a co naviac vsetci sa dobre stravuju a nepiju.. je to na zamyslenie ci testy nie su skreslene

Ivka 1

Pečeň je chemická čistiareň nášho organizmu. Je ochrannou líniou nášho tela . Všetko,čo zjeme sa a čo dostane do krvi v tráviacom trakte, prechádza pečeňou. Tam sa to všetko spracováva a triedi. V pečeni prebieha nespočetné množstvo chemických reakcií , vylučuje sa tu veľmi veľké množstvo enzýmov. Pečeň je zdrojom hnevu a stresu. Presne si teda pomenoval príčinu zlých pečeňových testov - je to stravovanie, prostredie v ktorom žiješ a neustály stres. Na úpravu funkcie pečene potrebuješ detoxikáciu organizmu, doplniť vitamíny , minerálne látky , enzýmy . Zo stravy vylúčiť konzervované potraviny, sladkosti, obmedziť mäso , z mliečnych produktov konzumovať jogurty bez modifikovaného škrobu, tvaroh a acidofilné mlieka .

RNG

Pecenove enzymy su zvysene pri poskodeni pecene. Moze to byt zamorenie(chemia, vcitane mnohych patentovanych liekov), viralny utok, alebo dokonca aj parazit.
Na cistenie a regeneraciu pecene je dobry protokol dr Berksona. Kedze sa jedna ale o potravinove doplnky a nie lieky, nemozes ocakavat, ze ti to tvoj lekar, co je nevzdelany v alternativnych prostriedkoch vobec poradi. Viac o tom mozes najst cez google pod mojim nickom a slovom pecen
Na parazity odporucam najskor protiparaziticku kuru/zostavu dr Huldy Clark, ktoru mozes dostat aj z firmy JUKL, co ma zastupenie aj na Slovensku. Az pri neuspechu s tymto, co je asi 20%, treba zvysit odporucene davky na dvojnasobok, a ked to nezaberie, treba urcit o akeho parazita sa jedna a pouzit nan specificky ucinne chemicke lieky, ktore uz ale nie su neskodne, ako potravinove doplnky.