prosim vas vedeli by ste mi poradit niečo na vysoky tlak mam 30 rokov a trapi ma od prveho porodu cca5 rokov.Neviem si s tym rady vobec ? Uživala som rozne doplnky ale nič nepomaha.Uživam aj lieky. Tlak je ako tak ok ,ale niekedy vyskakuje 160/100 a vadi mi to velmi.štitnu žlazu mam sledovanu ale momentalne je tam normofunkcia.Vobec neviem čo by mohla byt pričina.Nemam nadvahu a pomerne zdravo sa stravujem a aj dost tekutin pijem .Dakujem
Vysoky tlak a nič nepomaha
llek,tieto vyšetrenia mi boli niekolkokrat robene v nemocnici počas tehotenstva teda pri obidvoch.Rozne sona obličiek,odpody moču ,zistovanie bielkovin atd. A nič! Všetko bolo v poriadku,aj sami tam krutili hlavami nad tym že ako je to možne.Nikdy som neopuchala ani sa zle nicitim :( nerozumiem tomu.
Si pomerne mlada na hypertenziu, obezna nie si teda vobec, takze je to pre mna dost nezvycajne. Predpokladam, ze si mala uz vseliake vysetrenia, ale predsa by ma vcelku zaujimalo, ci si mala vysetrene oblicky, oblickove funkcie, odpady bielkovin v moci, oblickove cievy a ci ti stanovovali hladiny vapnika v krvi. Tlak 160/100 vo veku 30 rokov, je dost. V tom veku sa se telo dokaze vysporiadat s nedostatkom spanku aj so starostlivostou o deti, takze to mi nepride ako vysvetlenie s ktorym by som sa uspokojila
RNG no v strese som lebo mam male dietatko ktore kojim a je dost naročny ,velmi zle spi takže osm premanentne nevyspta už rok :(
fiona,nepijem žiadne take veci ako redbul ani alkohol,sem tam pivo.Solim ale nie nejak extra moc,kavu pijem 2x za den nie silnu.Na prechadzky chodim dost a autom skoro vobec kedže nešoferujem.Myslim že pohybu mam až až. Mam 162cm a 50kg.
Telo potrebuje viac jodu selenu a zinku a menej stresu. Velmi casto je skakajuci tlak nasledok stresu, ktory sa da znizit roznymi sposobmi, pozri cez google pod mojim nickom a slovom stres. Stres je zabijak doslova a ked ho neadresujes, vedie, alebo prispieva k stovkam roznych zdravotnych problemov, aj ovela vaznejsim, nez skakajuci krvny tlak.
Ahoj.Mas dostatok pohybu?nezijes v permanentnom strese?pijes kavu a kofeinove napoje?vela solis?mate v rodine predispoziciu na hypertenziu??toto su dalsie faktory,ktore treba zvazit.Meriavas si doma tlak pravidelne? v prvom rade,treba zacat sportovat,aspon tri krat do tyzdna pol hodinka,aspon rychlejsie prechadzky.treba vylucit sol,zaradit vela ovocia,zeleniny,ryb,olivehoveho oleja do jedalnicka.Obmedzit kavu,redbully,,zdrzat sa alkoholu. Pomaha velmi magnezium v kombinacii s B6 bud sumive alebo tabletkove :)