Dobrý deň,
chcela by som sa spýtať aký máte Vy názor na štúdium učitelstva v dnešnej dobe? Budúci rok končím a premýšlam nad VŠ. Vždy som chcela byť učitelkou, je to moj sen od toho ako som bola už na základnej škole.
Študujem momentálne na jednej z najlepších stredných technických škol. Niektoré predmety mi idú na 1 a 2 ale iné prechádzam len tak tak. Moji rodičia zo mna nechceli gymnazistku. Chcú aby som išla na technickú školu.
Ale ja neviem, nezdá sa mi to že by ma to naplnalo až do tej miery. Vždy som bola skôr na tie humanitné vedy, to ma bavilo.
Čoraz viac nad tým rozmýšlam, že by som si vybrala niečo medzi tým. Učitelstvo informatiky a SJL, táto kombinácia je možná z vysokých škol ktoré som pozerala a pre mna asi najprijatelnejsia. NA jednej strane využijem vzdelanie na technickej škole, kedže som mala 1 rok informatiku a potom 3 aplikovanú informatiku čo som využila aj pri maturite, kde moj priemer známok za jednotlivé ročníky je 1,5. Zatial čo SLJ mi vždy síce išla ale flákala som to kedže som mala veľa starostí aby som prešla z predmetov ako technické kreslenie :-/ a preto moj priemer je 3,5 :-/ ale maturita zo SJL ukázala že SJL viem, zmaturovala som na 2. - aj z písomnej aj ústnej časti.
Úplne vážne, jedná sa o moju budúcnosť.
Čo myslíte vy? Mám šancu dostať sa na taký odbor? Známky mám dobré až na tie výročné do SLJ. Myslíte že by som to dokázala zvládnuť? Je to ťažké.. ale neviem si vybrať. Aj ked musím. Rodičia o tom ešte nevedia, chcú aby som si vybrala technickú školu alebo ekonomickú, ale to že chcem byť učitelkou už 6 rokov a stále ma to drží je niečo čo ma nepustí hlavne pri predstave že by to tak mohlo byť.