Zdravim, myslite, ze na testy na HIV sa moze len odniest odobrana krv alebo si to chcu odobrat sami? Daju sa zistit protilatky na HIV aj po dlhsej dobe po odobrani krvi (napr. po par dnoch, t.j. ci postupne nemiznu z krvi)?
Testy na HIV
Ahojte. Je téma ešte aktuálna? S pozdravom.
Promoinfekcia netrva 2 mesiace ale 1-2 tyzdne, tu mas o tom viac: www.aids-pomoc.cz
Krv ti odoberu bud v specializovanom centre, ale testy ti spravi aj tvoj lekar ked ho o to poziadas. V AIDS centre si to mozes dat spravit aj anonymne. Protilatky z krvi nikdy nezmiznu, ale zacnu sa tvorit az po nejakom case, po dvoch mesiacoch su vytvorene v 95% pripadoch, po troch mesiacoch v 99%. Odporucaju nechat sa testovat az 3 mesiace po rizikovom styku, predtym vysledok moze byt falosne negativny.
Daj si stie testy spraviť a uvidíš. A hlavne dávaj si pozor!
a co si tiez spal s tou prostitutkou co ma HIV? Tak chlapi ked nieste schopni si najst babu na pravidelny sex tak to mate tazke a najma stresujuce furt mat strach ze ci nahodou nieco som nechytil.
Dakujem za odpovede. Este by ma ale zaujimalo, ci druhe stadium (podobne chripke) naozaj trva 2-4 mesiace. To uz je velmi dlha doba a takto dlho chripka netrva, tak ako sa moze HIV zamenit s obycajnou chripkou?
Nick, hemoglobin sa nachadza v erytrocytoch a tie sa dlhsim statim rozpadaju. Tu sa odoberie krv, necha sa zrazit (prirodzene alebo jej dopomozu) scentrifuguju a fu tekutinu, ktora im ostane nad krvnym kolacom odoberu a tu skumaju.
Test sa da robit aj doma, pre privatnost.
getstdtested.com
Bezne testy na protilatky su presne 3 az 6 mesiacov po infekcii, su aj rychle testy, menej presne 14 dni po infekcii.
To ale nedava zmysel, lebo pri darovani krvi sa krv odobera normalne aj s hemoglobinom a pritom sa robia aj testy na HIV.
Oni dokazu odobrat krv bez hemoglobinu?