Zdravim, mam priatelku, pozname sa uz od strednej, nechodili sme vtedy spolu, ale po rokoch sme sa dali dokopy kedze cesty zivota opat spojili nase cesty. Obaja mame okolo 30, nebudem specifikovat aby ma niekto nespoznal. Ide oto ze ona uz na skole bola strasna paradnica ktora chcela byt stredobodom pozornosti. Vtedy vsak nemala az take sebavedomie ako teraz po rokoch. Pracuje v sfere zdravotnej. Nebudem tiez specifikovat. Nieje to podstatne napokon.
Idem k veci. Pred par rokmi sa odfarbila na blond a dala si predlzit vlasy. Ked vsak zistila, ze ma s tym uspech u muzov a zeny jej strasne zavidia, tak akoby jej stuplo sebavedomie dvakrat viac. Proste ona nieje hlupa, ved ma aj vysoku, ale to jej spravanie mi pride take hlupe. Proste kam ideme, ona sa potrebuje dat do poopredia, aby si ju kazdy vsimol. Zacne sa rehotat a nahlas smiat. Suchori si vlasy a zacne neprimerane gestikulovat. Najhorsie to je ked ideme niekam sa zabavit, do baru, na discu alebo nejake spoloc. posedenie. Zacala byt strasne namyslena a dolezita. Ona je krasna zena, je vysoka, stihla a s tymi vlasmi, ale ta jej hlupa povaha. Cim je starsia, tym je horsia. Vidim na nej ako sa zmenila. Cim vacsi uspech a odozvu ma u muzov, tym je viac horenos. Na FB si zacala davat fotky, ktore nafotila s nejakym kamosom, co foti modelky. Ona nieje modelka, ma urcite chybycky krasy na tvari a trosku problematicke zubky(farba, tvar), ale inak z dialky je to kraska. Aj ja som bol ohureny ako sa zmenila po rokoch a opeknela, ale ked tak zistujem, je to strasna maska a liska prefikana. Proste ako sa zacne podlizovat muzom. Uz sme aj hodili rec o tom, naco ona odvrkla, ze nech sa nestaram a ci ziarlim. No jasne, ze ziarlim, ved ju chcem mat len pre seba. Navyse ohovara kazdu babu okolo. Kazdu jednu zhadzuje aka je skareda a nemoderna a...Ja neviem co mam s nou robit. Uz rozmyslam o rozchode. Len chcem vediet co si o nej myslite, o tom jej spravani. Preco sa tak zmenila. Co si potrebuje dokazovat. Aj pocet priatelov na FB jej stupol, muzov mam na mysli. Ako sa mam ja citit, ked takto ocividne koketuje s kazdym. Stoji mi zato tato kraska. Vyjadrite sa prosim. NIesom nejaky extra ziarlivec, ale toto sa uz vazne neda vydrzat, ta jej namyslenost a dolezitost damy. Pritom sa niekedy ako dama vobec nesprava, lebo vie aj "pekne" vurgarne slova pouzivat. Zacina mi byt z nej na grc. Dik za vyjadrenia ludia. Rad si vas precitam.
Priatelka sa zacala predvadzat.... zacina mi liezt na nervy
ty si na nej strasne zavisly a citis sa menejcenny.... ale si zavisly na tom ako vyzera..a neznasas jej spravanie preto ta pritahuje...mas z nej strach? nebud tak prilisne zahladeny aby ta fakt nemala len zatial kym si najde lepsieho-bude s tebou..uplne mi to tak pride ale nechcem aby si mal nejake paranoje..ked si to vezmem naopak keby mi toto nejaky chlap robil tak by som to nezniesla...nieje to ponizujuce? aj tak pochybujem o tom, ze ti chlapi s kt. koketuje by ju chceli ako zenu svojho zivota...skor si myslim ze len na jedno..ved aj normalne zdravo a rozumne rozmyslajuci chlap vidi spravanie zeny a vie vycitit kedy by mu bola dobra na jedno, alebo ci je to zena s kt. by si vedel predstavit aj zivot...podla mna jej "presnosti" prilis zvelicujes...inteligentnych zien je vela, tak ako aj krasnych..a najdu sa medzi nimi aj take ktore nestoja o povrchnost...o com je tvoj zivot ked na niekom tak lipnes ..a s tou celebritou to si zabil..tak nech sa paci este si asi zabudol napisat ze si chce dat spravit silikony a napustit pery..potom by som uz uplne vedela o aky typ zeny ide... :)
Nie kazdemu take zeny imponuju, mne napriklad vyslovene vadia.
na svete su aj normalne prirodzene zeny, co su krasne, ocarujuce , mile aj stylove a maju aj nejake ine zaujmy ako sport, chodenie do prirody, citanie knih, ako vymetat cely zivot nakupne centra a nikdy nemat dost .. Dopraj tvojej barbinke ten umely zivot aky chce, ale bez tvojej pritomnosti.
Lukasi hned som si spomenula na nasu "inteligentnu" a preafektovanu modelku Veresovu Andreu, tvoja musi byt podobna pi.a ... Ked prestanes premyslat tym, co mas v nohaviciach, tak sa na taku vykasles a zvysoka, lebo nepotrva dlho a najde si financne zabezpecenejsiu obet, co bude okolo nej skakat s penazenkou bez dna a ona ho zato mozno bude mat aj trosku rada, ale na prvom druhom tretom mieste bude stale ona, potom handricky, kozmetika, topanocky, kabelecky a pod. , vecer sa mu "radostne" otrci hladiac do plafonu a zahra orgazmove divadielko a to je jej vidina pekneho zivota. Zkratka chodis s narcistickou egocentrickou zmijou, typicke spravanie pre zlatokopky.
A este aj to ma stve, ze vzdy chce byt in. Uz je nieco nove v mode, uz to musi aj ona mat. Taka paradnica jedna. Vravim jej, naco ti je 27 topik v satniku ked ich tam mas kopu. Naco ti su desiate lodicky ked ani tie co mas poriadne nenosis. A sperky , ludia kolko ma ona nausnic, naramkov a priveskov. Ide ma z nej slak trafit. Kabelky nehovoria. Do ked prideme do Blava ci Kosic tak len butiky a obchodne centra obiehame. Ked uz nechcem, bezi tam s nejakou kamaratkou ci kolegynou. Dajte mi recept ako sa od nej odputat a skoncit to trapenie.
Vdaka vam za nazory. S tou skolou som to myslel tak ze nieje hlupa, mysli jej to, ucila sa dost dobre a uspesne skoncila aj vysoku ale ta jej namyslenost a pycha. To mi na nej vadi. Je velmi narocna na svoje potreby. Aj napriek tomu ze vcelku dobre zaraba, chce viac. Ako sa mi priznala chce zit ako celebrita.
Ja neviem asi som zrely pre psychitra lebo akoby sa vo mne bili dve osoby. Jedna to chce s tou "potvorou" skkoncit a druha nema sil jej odolavat a vzdy podlahne a ustupi. Ona ma proste akoby moc ovladat svojim spravanim druhych ludi. Ked som s nou, vnutro sa chce branit a krici a vonkajsok ju miluje. Niekedy nechcem nieco co ona chce a predsa jej podlahnem. Co robit ako sa zbavit tej carodejky aby ma prestala ovladat. Mam pocit ze ma nadomno moc. Je normalne aby so mnou tak manipulovala? Nepaci sa mi jej povaha ale ta krasa ma opantala docista. A nielen mna ale ako vidim aj muzov ktori s nou pridu do kontaktu. Proste ona sa zacne usmievat a sklebit, zacne robit tie pohyby a pohadzovat vlasmi a vsetci z nej su paf. Staci ze mi zavola a uz ked pocujem ten jej hlasok tak mi telo vibruje.
Ja jednému nerozumiem, pišeš že ju chceš len pre seba a pritom zvažuješ rozchod. Vieš vôbec čo chceš?
A súhlasím s väčšinou je to namyslená egoistická narcistka. Nech sa vystaví do výkladnej skrini a nechá sa obdivoať ak jej natom život stojí. Ešte asi nevýrastla z detských čias keď tak potrebuje pohľady ľudí a to je komentovanie iných žien je dedinské a hlúpe správanie. Čo si chce akože dokazovať že ona je úplne najkrajšia pod slnkom. Normálne uvažujúca žena sa takto debilne správať nebude ako ona.
A to že ma skončenú vysokú školu...prosimťa dnes sa ako študuje na svk čo myslíš? Dnes ma vysokú kadekto kto chce titul. Vieš aký debili dnes študujú vysoké. Stačí peniažky a znamosti mať a skonči aj s odretými ušami. Vysoké na svk nemajú úroveň. Ešte tak lekárska ale ináč je to na prd. Ja poznám také čo strednú ledva dokončili, maturovali na trojky štvorky a teraz študujú na vysokej. A čo myslíš že ako tam študujú?
je to egocentricka narcistka
tak ...
ja som podobná niekedy ... mám pár ročkov cez 20 a úprimne sa priznávam, že občas sa rada predvádzam... a musím súhlasiť, že takéto správanie vyplýva z komplexov ... jednoducho si potrebuje žena občas dokázať že ešte na to má ...
ojedinele sa dá takéto správanie odpustiť ...
keď sa nájde hranica, rovnováha ...
tvoja priateľka ju zjavne stratila, utopila sa v seba dokazovaní ... buď jej otvoríš oči, alebo sa s tým zmieriš ...
možno by si mohol skúsiť niečo z tohto (za nič neručím, sú to len návrhy):
1. začni sa správať ako ona, urob jej zrkadlo
2. keď bude ohovárať nejakú ženu, tak sa tej ženy zastaň - s mierou (napríklad: podľa mňa jej to pristane aj keď to nie je úplne moderné)
3. rozhovor o tom, že pre teba je pekná a nemusí to dokazovať svetu
4. nájdi podporu u spoločných známych, ktorí jej dohovoria že to niekedy preháňa a je trápna - názor cudzieho sa niekedy lepšie prijíma než toho blízkeho
Buď sa pohádate a rozídete, alebo sa ona spamatá. Držím palce
laurora - ja netvrdim ze byt s takym clovekom je uzasne. Pre mna vobec, ja by som utekala prec hned :)
Ale to co som pisala nepisem preto, ze by som chcela poukazovat na niekoho chyby, skor som to myslela tak, nech sa kazddy zamysli nad sebou a nechce v prvom rade riesit "problem" inych. Sam seba (svoje rozhodnutia, konanie atd) mozem zmenit, ale hovorit druhemu co ma robit, alebo aky ma byt je hlupost predsa, nie?
Takto som to myslela.
V dnesnej dobe je velmi vela takto zalozenych ludi, ktori svoje stastie podmienuju materialnom, vyzorom, alebo cimkolvek "z vonku". Mozeme sa s tym stotoznit, nemusime, ale chciet niekoho zmenit, alebo cakat ze bude niekto na nas obraz, len preto, ze by NAM to tak vyhovovalo je, podla mna, naivne.
Vzdy treba hladiet na seba (nemyslim v negativnom zmysle), robit to, s cim sa stotoznujeme my a je mozne, ze sa nami druhi inspiruju. A ak nie, su to slobodni jedinci, nech si idu, kde im bude dobre. A my tiez :)
co sa tyka vztahov, pokial ludia chcu pracovat na nejakej zmene vo vztahu, ta chut na posun musi byt obojstranna.