Lietajúci hmyz v byte!

Príspevok v téme: Lietajúci hmyz v byte!
Bbiribbom

Ahojte. Už dlhšie nás doma trápi problém s otravným lietajúcim hmyzom! Zabijeme jedného a o hodinu sa ukážu ďalší traja! Nevieme odkiaľ sa berú ani čo to môže spôsobovať. Neviem vám ani presne povedať ako ten hymz vyzerá, je to niečo ako toto... www.porad.cz
...ale nie je to také hnedé je to skôr také svetlé, ale ten tvar je uplne rovnaký. A ked to lieta tak to si hneď všimnete pretože máva tými krídlami ako o život. Je to asi 7mm dlhé.

Nemyslím si že je to z potravín pretože v kuchyni to lieta zriedkavo. Lieta to proste po celom byte. V obývačke najviac.

Ak by ste náhodou niekto vedel o čom hovorím dajte vedieť prosím. Dakujem :)

kkkkkk

Toto sme aj mi mali v potrav. skrinke. Bolo to skoro vsade, v muke, v ryzi, v krupici. Vyhod vsetko v com to najdes ale nie do kosa ale hned do kontajnera aby sa to nerozlietalo po byte viac. Skrine a policky vyutieraj octom. Nam to pomohlo. Ten octovy pach ich odradza. Nam to poradil sused a fakt to pomohlo. Bude smrad ale nevadi ten sa vyvetra.

karolinka122

toto nie je mola potravinova, ta je tmavohneda, ale satova - ta ma zlatu farbu a ked ju rozpucis, zostane ti zlaty prasok na ruke. Jedine sa ich zbavit, prezriet komplet satstvo, niekedy sa ukladaju aj do papiera a okamzite kupit pripravok proti moli staovej znacka Raid, nepomyl si to s potravinovou..Je to taka lepkavy papier,napusteny feromonmi samiciek, nalepis tam vsetkych samcov , co vidis lietat, okamzite zlikviduj, ucinkuje to 6 tyzdnov, potom to vyhod a kup nove. Blbe je, ze ked neodhalis zdroj, kde hniezdia, je mozne, ze su tam nakladene vajicka a tie ked sa vyliahnu, mas ich tam znova,ale tie lepky pomozu velmi, my sa takto trapime s potravinovymi, je to pliaga, nalietalo to k nam od nasim humusackych susedov cez vetrak potravinovej skrine.

Maoam

musis vsetko prehladat, skrine a hlavne vsetko, kde skladujete potraviny

primarne (ak ide o mucnu molu) hladaj v muke, müsli (tie mimoriadne oblubuju), ale aj volne polozene rozky, chlieb, psenicne vyrobky, cestoviny, ked tieto zasoby zmiznu, vrhnu sa aj na keksy a ine potraviny

blbe je, ze mole kladu vajicky, z ktorych sa liahnu larvy a buduju siete, ma to hrozny pach, ak ich uz mate tak vela, tak maju svoje hniezdo/hniezda

niekde sa usalasili a rozmnozili, takze hladajte

okrem toho pomaha kupit pasce na mole, to sa lepi na skrinky a do nich, aj to, kde sa prichytia, hlavne vo vnutri skriniech, spajze atd. moze viest k najdeniu ich hniezda

ak su to mole, ktore su v skriniach s oblecenim, tak to same, proste vsetko prejst

kym vynicite larvy, to potrva, ak to bude v kuchyni a Co. tak vsetko musite vydezinfikovat, vyumyvat

redka

neni to take zle ako sa zda... mola aspon nestipe... ja som si minule oniekial doniesla blchu... to neprajem ani nepriatelovi... chvala bohu je prec a dufam, ze to bolo prvy a posledny raz, co sme mali taku navstevu... clovek zije v cistote a niekde na neho nieco skoci a uz je po srande... brrr...

Bbiribbom

no fúúúj :D
Dobre, dakujem za radu aj za článok :)
Dúfam že sa ich niekedy v živote zabvíme natrvalo...

redka

niekedy priletia aj z chodby, zvonku a nanesu vajicka v byte a tie sa potom vyliahnu a zacnu si poletovat... a klast dalsie vajicka....

redka

je to mola.. moze byt satova alebo taka potravinova... odporucam pozriet potravinovu skrinu a tiez skrine s oblecenim... a ak mate koberce tak aj tie popozerat... poriadne povysavat.. aj za gaucom a podobne..