S priatelkou sme uz nejakych peknych par rokov spolu. Lubime sa, mame sa radi, planujeme spolocnu buducnost, ked dostudujeme. Moc sa ani nehadame, len tak v ramci moznosti, aj to vacsinou su hadky tykajuce sa toho, preco tu pisem. Mam taky mensi pocit, ze priatelku uz asi az tak nepritahujem, po fyzickej stranke, alebo ako to povedat. Ja som z nas dvoch iniciativnejsi, mam rozne navrhy apod. Mam aj vacsiu chut na nu. Mna priatelka pritahuje, vedel by som sa s nou milovat casto, paci sa mi s nou milovanie, dotykat sa jej. Sex mame niekedy tak 2x za mesiac, niekedy sme to mali raz za 7 tyzdnov. Niekedy sa podari aj 5-6x za mesiac, ale to len vynimocne. Ja mam pocit, ze uz ju asi nepritahujem, i ked mi tvrdi opak. Vravi aj, ze budeme castejsie, ale nejak nevidim posun. Nepatrim medzi nejakych kancov, sex so mnou je kratky, pretoze sa rychlo spravim 1 min, niekedy aj menej. Uz som rozmyslal aj nad tym, ci to preto nemoze odmietat partnerka. Chcel by som to zlepsit, ale ked sex mame tak ako mame, tak neviem ako to zlepsim, i priatelka mi vravi stale, ze to zlepsime, ale asi je to len pri slovach. Zacal som aj pozorovat, ze uz tak casto nerobime ani ine intimnosti, ako sme robili kedysi. Uz som aj prestal tlacit na nu, no niekedy sa to neda. Spravim si to rukou radsej, aby som nemal chut na priatelku a zbytocne sa o nieco nepokusal, ked viem, ze niekedy to vyde uplne na zmar.
Ja este verim, ze sa to zlepsi. Priatelku milujem a chcem s nou ostat.
Myslite, ze uz ju nemusim pritahovat?
Pritahujem ju este?
Moj nazor je taky, ze rada ta mozno ma, ale nebavi ju uz sex s tebou. Inak by to bolo ovela castejsie.
Praveze niekedy priatelka uprednostni viacej taketo veci ruku, oral. Ale nie je to predsa ono ako sex. Aj to smebale kedysi robili castejsie ako teraz, som si tak vsimol.
Veriaca je, ale nie natolko, aby nechcela sex :D.
ale berte to aj z pozitivnejsieho hladiska, to co je malo dostupne si clovek vviac vazi, keby sexovali tolko co chce on tak by mozno skor upadla vasen z jeho strany.
ak ju sex nebavi moze ho nahradit obcas oralom alebo ta spravi rukou, tak sa tiez da vypustit para, ja napriklad mam rad aj takuto nahradu sexu s partnerkou.
Willliam otom ste nedebatovali spolu, ci ani nato sa neschopi?
Nie je nahodou tvoja priatelka veriaca? Mozno ma pocit, ze predmanzelskym sexom pacha hriech, preto sa mu vyhyba..
Dadula, tak je, uz som mu tu pisala o pare, ktory som poznala a ako to skoncilo, ale tam z toho bolo manzelstvo a dieta a napokon to ten muz beztak musel ukoncit rozvodom, ale to uz mal po 40tke a dospele dieta...teraz si hlavu trieska o stenu, kolko stratenych rokov so zenou, ktora od zaciatku vedela, ze to ine nebude, uz iba horsie a on cele roky cakal, snazil sa a dufal...
potom, potom, potom...nepamtam si presne tvoj vek, dajme tomu, ze mas 25?Zijes v tom vztahu tusim 5 rokov. Kolko rokov z tych 5 si vravis, ze "potom"?Zrejme celych 5. Ako uz napisala odpovedam, sex priamo odraza vztah, t.j. ak je vztah dobry, sex je uspokojujuci pre oboch, ak sex nie je, resp. je uz tam takato frustracia, tak ten vztah jednoducho dobry nie je. Kolko casu do dna venujes tomu, ze myslis na nu, ze by si bol rad s nou intimne a nemozes?Kolko razy pocas vasej vecere a prechadzky ti to napadne?V podstate si sa za tych 5 rokov dostal akurat do stavu, ze mas uz sex ako nieco nedosiahnutelne, nieco co dostavas za odmenu a si odkazany vylucne na jej nalady. Ked toto trva 5 rokov, ponesies si nasledky aj dalej, mozes mat problemy aj v dalsich vztahoch, rovnako ako si niektori vypestuju ziarlivost, ak ich partner podvadza, tak ty akurat ziskavas nezdravy vztah k sexu vo vztahu. Zabudni na potom, ries teraz. Zbytocne tu skusat veci ako sa tvarit, ze nechces sex a pod. Rozhovor a hned, uprimne, bez obvinovania (z jej strany teda hlavne). Je pochopitelne, ze sa bojis ju stratit, ale myslim si, ze vas vztah je uz neopravitelny. Ty budes mat stale v sebe tieto roky, kedy si sa musel ponizovat, snazil si sa jej vyhoviet a od nej si dostal akurta tak odporucanie ist si predpisat chemiu na to, aby si nebol taky "uchyl", resp. aby si "dlho vydrzal". Nikdy v zivote by som nieco take nepovedala cloveku, ktoreho vraj lubim.
Mne priatel psycholog povedal, ze nie od sexu sa odvijaju dalsie problemy, ale naopak. To, aky je vztah. sa odraza na intimnom zivote. Takze je mozne, ze tvoja priatelka vas vzah taky ruzovy nevidi. A prejavuje sa to tak, ze si od teba robi emocionalny i fyzicky odstup. Z toho, co pises, je to zjavne. alebo ma nejaky kompex zo seba, o ktorm sa hanbi hovorit. lenze nememu decku ani vlastna mat nerozumie. tak ale kazdopadne drzim palce. urcite si fajn, len si preboha nenechaj tolko skakat po hlave... zien su na svete doslova miliardy, nestracaj cas s jednou, ktora ti ten svoj venovat nechce... snaha vo vztahu nemoze byt jednostranna...
Vsak skusim to, a potom ked to nezaberie, sa porozpravame. A ked ani to uz nepomoze, tak neviem co potom. Rozchadzat sa nechcem, vztah po inych strankach mame pekny, a nezaujem o sex neviem ci by to bol ten pravy dovod, i ked ako hovorite a viem to aj sam, ze sa od toho odvijaju ine problemy.
william tell, nic sa takto nevyriesi. Doteraz si sa snazil byt ticho, resp. velmi opatrny v komunikacii o probleme. Takze opat raz ides cakat, ze co z toho bude? Ako tak citam, tak nezodpovedni ste obaja, nielen ona. Ked mas problem, tak ho ries. Komunikaciou.
Povedzme, ze budes cakat mesiac, kym tvoja priatelka bude mat sexualny chtic. Ok. vyspite sa. A potom co? Budes spokojny, ze si to konecne neinicoval ty a potom budes dalsi mesiac cakat, ze bude dalsi sex? A opat dokola tvoje trapenie, ze preco to nie je castejsie? Toto je velmi zla cesta. Zase len potvrdis to, co ti tu viacero ludi naznacilo - ze nemas respekt sam voci seba a nechas sebou zametat.
Ked sa ti nieco nepaci, povedz to hned. A neboj sa byt razny a priamy. Pretoze tvoja priatelka si zvykla na to, ze jej vzdy ustupis. Sprav konecne nieco, co prekvapi ju samu. Lebo slova su len slova, az ciny veci menia. NIc v zlom, ale ja by som ju poslala za sexuologom-psychologom. Pretoze jej problem je v hlave, nie vo vasej posteli. Bud ta nelubi (ano, vraviet ti to moze, ale nedokazuje ti to) alebo ma problem zdravotneho dovodu (vratane teda psychickeho zdravia).
ked ste to nevyriesili za tie roky, neviem, v co este dufas, kedy pochopis, ze tvoje libido a to jej su niekde uplne inde vzdialene totalne od seba a toto sa nezmeni?