Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vegetarian - 3 mesiace - skusenosti, postrehy

Príspevok v téme: Vegetarian - 3 mesiace - skusenosti, postrehy
Pucak

Zdravim.

Ako som uviedol v popise, som uz 3 mesiace vegetarian, cize nejem maso. Rozhodol som sa tak po navsteve vegetarianskej restauracie v Brne, kde mi to zachutilo, chodil som tam pravidelne, a tak som si povedal ze to skusim a bavi ma to.

Samozrejme zvyk je zvyk, určite si niekedy ešte príležitostne maso dám, zatial som si nedal, ale takto keď ho nejem vobec sa citim lepšie aspoň čo sa týka trávenia.

Mal som ale občas problem s tým, že som sa cítil unavene. Nevedel som čím to mam z toho že, myslel som ze z nedostatku proteinov, tak som skusal pravidelne pit Sojový protein ( mimochodom odporucam velmi dobry, chutny, nepeni a nenaduva_

Ono to pomohlo ale stale som sa necitil uplne super..

Tak mi babka odporucila Ovsene vločky, fakt lacna a velmi vyzivna vec, dobra na ranajky k ovociu a velmi nabudi.

Posledne 2 dni som skusil experiment, kde som sa rozhodol rozvrhnut si stravu tak, aby som nebol behom dna nejak extra hladný.¨

Ráno: Pomaranč, mango, ovsené vločky

Desiata: Jahody, banány, hrach

Obed: Vegetarianske menu na obede, indicka kuchyne

Olovrant: rozne druhy orechov

Večera: Ryža s avokadom, zeleninovy šalat, bazalkove pesto

Prišiel som na viditelnu zmenu, ze som sa citil ovela zivsi a energickejsi, ked som zacal jest pravidelne tak, ze som nebol skoro nikdy velmi hladny pocas dna, a takisto to ovocie a ovsene vlocky na rano robia svoje.

Niekto nejake osobne skusenosti/ rady?? dakujem

liberta25

ja som uz vegetarianka skoro 3 roky, ale je pravda, ze ani predtym som masu moc nedavala. jedla som vlastne len kuracie a divinu, aj to malokedy. takze u mna to prislo uplne prirodzene a telo nemalo ziadny sok. jednoznacne vsak viem, ze k masu by som sa uz nikdy nevratila.

Laura93

a ešte k tomu mäsu.. ked brat vylúčil mäso zo stravy zlepšilo sa mu trávenie a taktiež má viac energie..Takže niečo na tom predsa bude. Ludia si to neuvedomujú, ale ničí to ich zdravie.

Laura93

súhlasím..ja nejem mäso uz asi dva mesiace..a cítim sa úplne super, vôbec nepocitujem ze by mi niečo chýbalo
bielkoviny získavam z tvarohu, cottage cheese, jedávam vela orechov, obcas nejaká ta rybka, vajíčka, ovsené vločky, vela ovocia a zeleniny.. a citim sa skvele nič mi nechýba

redka

neviem ci by som sa soje nebala aj z inych dovodov ako GMO... obsahuje tusim fytoestrogeny a ich nadmerny prijem pre chlapa neviem ci je dobry... ale mozno som si len zle pokombinovala informacie... skus aj konopny protein, ten je myslim aj vyzivnejsi...
neviem ci je dobre ovocie s niecim kombinovat... lepsie sa travi, ak sa je samostatne... ak ho zjes s vlockami, moze ti b bruchu kvasit... ale to zavisi aj ot toho kolko mas kyselin, tak ti to mozno nerobi problem...

ovsenevlocky

Ahoj, tie ovsene vlocky na ranajky su super vec, tiez sme si na to zvykli (ovsene vlocky zaliate vriacou vodou s troskou skorice a s nastruhanym jablckom - MNAM). Clovek rano ziska vela dobrej energie. Okrem ovsenych vlociek sa snazime jest uz len surovu zeleninu, surove ovocie, mandlove mlieko (sojoveho sa bojim kvoli GMO).
Mas uplnu pravdu v tom, ze ked clovek vegetarian je pravidelne (napr. kazde 3 hodiny), je to citit. Sme zivsi, veselsi, mame viac energie, lepsie sa nam spi. Schudli sme z prebytocneho tuku a teraz sa citime fit a skratka uplne super zdravo.