Moja krčná lekárka ma posiela na výber mandlí, lebo ich mám chronicky zapalené. Často ma bolí a škriabe hrdlo,mám ho často zahlenené, mám suchý kašeľ, upchatý nos, mám pocit šteklenia v hrdle aj v ľavom uchu, pretože tá ľavá mandľa je najčastejšie zapalená.
Ako prebieha taký výber mandlí, kto z vás už bol,aký je postup? Ako to prebieha? Robí sa to v anesteze celkovej či lokálnej? Nevypadne im mandľa pri vyťahovaní do hrdla a nezadusím sa pri tom?
Nieje ešte nejaká možnosť, aby som sa vyhla výberu? Pijem citronovú vodu, brala som probiotiká, pijem jeden himalajsky čas Katphala, tiež čaj z mäty. Užívam jod na podporu imunity. Nič z toho mi však nepomáha a stále som chorá. Je ešte nejaké riešenie, aby som nemusela ísť na ten výber? Mala som robené stery z hrdla, raz tam nález, inokedy bol nález v norme.
Vďaka
Výber mandlí (nechcem ísť)
mne sa tiez nepaci tento trend dneska, ze hura vyberajme mandle a to najma detom, ale aj dospelym, ak nebudes uplne nutena nedavaj si to vybrat, daju sa podla mna najst aj ine metody, ako tie mandle este "zvladnut", mna tiez lekarka tlaci, nech dam dcerke vybrat nosnu mandlu, lebo je stale chora, ale nemienim to malej urobit, chudatku
Oprava, serrapeptaza.Davka 3 x 120 000 IU
NAC je na Slovensku znamy aj ako acetyl cystein, je to len forma aminokyseliny, potravinovy doplnok. Davaju ho napr do Solmucolu, ale nie dost.
Odporucena davka je 2 x 600 az 1200 mg denne.
Mandle nie su primarny(tj prvy-povodny) zdroj infekcii ale kvaspockova infekcia zo vzduchu sa moze zdrzovat v prinosnych dutinach aj dlhe mesiace a odtial znova a znova s hlienami nakazit mandle, hrdlo, priedusku a pluca a dokonca pri kasle sa moze eustachovou trubicou dostat aj do vnutorneho ucha.
Odporucam si kvapkat do nosa roztok citricidalu, ktory si pripravis z 30 ml kokosoveho oleja a 3 kvapiek citricidalu, dobre pretriast a kvapkat vlazne do nosa, v leze s hlavou sklonenou co najviac dozadu, aby sa to dostalo aj do celnych dutin.
Na hlieny je NAC, setrrapaptaza a hlieny a rozne nakazy odstranuje aj oreganovy olej, dobre su najma kapsule firmy NOW, kde mas v kazdej entericky pokrytej kapsuli zarucene vyse 100 mg carvacrolu, co je ucinna latka z oreganoveho oleja. Ine oreganove oleje maju ovela menej carvacrolu, tj su menej ucinne.
Davka potrebna na ucinnost je 3 x 200 mg carvacrolu tj zo spomenuteho vyrobku 3 x 2 zelatinove tobolky, s jedlom.
mandle si urcite nedavaj vyberat.
problemy treba riesit, nie sa im vyhybat.
mandle predsa maju nejaku funkciu.
ked sa ti pokazi na aute nejaka suciastka, tak ju proste vyhodis?
budes najskor potrebovat detoxikaciu, mas nejaky organ (mozno mandle, mozno nieco ine - organy su v tele prepojene) oslabeny.
Hej aj mne sa tvoria tie biele hrudky niekedy take dožlta a smrdia ako hnis alebo co. Teploty nemám zvýšené, ASLO aj CRP som mala robené už niekoľko krát, naposledy v lete minulého roku a bolo v norme. CRP nula aj ASLO hodnoty. Len tie hrudky, škriabanie, šteklenie, suchý kašeľ a zahlienené hrdlo a občas aj nos.
Karolínka ale zase krčná ma postrašila tým, že keď si ich nedám vybrať tak sa ohrozujem vraj fokálnou infekciou v tele čo mi môže spôsobiť problémy so srdcom, obličkami. Čo je pravdy natom?
A čo si myslela tým, že choré mandle sú prejavom iného problému v tele? Ako čo mám pod tým chápať? Nerozumiem.
Marika je to tak, co si napisala v prispevku, mandle su filter dolnych dych. ciest. Mne vyberali tiez, ked som mala 23 rokov, mala som raz do roka anginy silne a stale v nic nejake biele gulicky, dlhodobo zvysene ASLO a zvysenu teplotu, hlavne koli tej zvysenej teplote , ktora ma vycerpavala. Predsav si , vobec mi to nepomohlo ten vyber. Ludia , co sa zaoberaju alternativnou medicinou vobec neodporucaju vyber mandli, maximalne nosnych, ale krcnych nie, lebo vacsinou ten stav mandli je pricinou zleho fungovania v inej casti tela, nie v mandliach, tam sa to len vyburuje..Ak das von mande, problem sa zvycajne presunie na iny organ. Na tvojom mieste by som si nasla nejakeho dobreho odbornika v oblasti alternativnej mediciny, ktrory ta komplexne vysetri. Zlepsenie necakaj hned, trva to aj par mesiacov, ale bude to uz trvale...
A je pravda, že človek je po výbere mandlí rovnako často chorí ako predtým? Vraj, preto lebo vírusy a baktérie majú otvorenú cestu do dych. ciest? Čiže im nič nebráni kedže mandle pôsobia ako bariera. Čo je natom pravdy?