Dobry den, moj obvodny lekar ma poslal na odborne vysetrenie k alergologovi, pretoze minule ked sme s otcom kosili u nas na zahrade travu,tak mi strasne zacali slzit oci a upchal sa mi velmi nos, a mal som tazkosti s dychanim. Nikdy som este nebol u alergologa na vysetrenie a preto mam otazky ako to tam prebieha? Co vsetko mi budu robit? Budem sa musiet vyzliect do naha? Budem ma pichat ihlou? Prosim napiste mi niekto ako vas vysetrovali, nech sa pripravim psychicky. Mam trosku obavi lebo neviem co ma caka. Dakujem. Pre informaciu ak by bolo treba, mam 19 rokov.
Vysetrenie u alergologa - otazky
jasne aj odber krvi bol... fakt to bolo davno... ale mne predpisali nielen antihistaminika a kvapky do oci ale aj sprej do ust... mala som 2x astmaticky zachvat... ale odvtedy uz nikdy... pre istotu mi to dali, keby som sa zacala dusit... no a este som potom choodila na vakciny... niekomu to pichali, ale ja som mala take kvapky... asi sa to volalo staloral??? fakt neviem... no a tie som si kazdy den davala.. jeden den jedna kvapka, dalsi dve, treti den tri.. atd.. postupne sa to zvysovala... a zmysel bol ten ze vlastne som sa mala desenzibilizovat cize si na to zvyknut... zrejme ta vakcina to boli tie latky, na ktore som bola alergicka a mala som si akoze postupne na ne prevykat a nereagovat uz alergicky.. ale po case som sa na to vy... teraz ked mam prejavy alergie supnem si antihistaminikum a hotovo.. aj to len par dni v roku... uz nemam take sialene prejavy alergii ako predtym...
ja keď som bola u alergológa tak ma sestrička najprv objednala na odber krvi a potom cca o mesiac a o dva na testy .. a ako popisuje redka, na predlaktí ti popíše čisla, ja som ich tuším mala asi 20 kvapne tekutinu a s injekciu jemne popichá, potom ideš na chvíľu do čakárne, asi 15 minút, a potom ťa znova zavolajú, zmyješ si to a kde máš napuchnuté, tak na to si alergický.. predpíšu sa ti lieky a bodka ... teda treba ešte na kontroly chodiť a davať si predpisovať lieky
Je to ako píše redka
so synom chodime na alergologiu...najprv mu obvodna urobila komplet KO a potom sme isli na testy k alergosovi...robil mu ich hned ale potom po sezone robil dalsie...nie je to nic hrozne,ked to zvladol moj maly ked mal 5 rokov :-)
ked som ja bola pred 200 rokmi u alergologa, tak ma tusim popocuval, pozrel do hrdla, cosi sa povypytoval... robil mi aj testy na alergie... na kožu na predlakti mi dal take kvapocky roznych druhov... kazda kvapka iny alergen.. a potom mi ihlou narusil pod tymi kvapockami pokozku... proste urobil taku mini pidi ranku aby ta latka z kvapocky vnikla do kože... na a potom som cakala niekolko minut... potom to zotrel a tam kde mi vznikol pupenec, tak na to som bola alergicka... este tam bola jedna kontrolna kvapocka tusim s histaminom ci co to bolo... nie je sa coho bat... neviem ako prebiehaju testy teraz... a ci nebudes musiet cakat na vysetrenie na obdobie, kedy nebudes mat priznaky alergie... .uz si nepamatam ako to presne bolo....
to vazne nikto z vas nebol u alergologa? Prosim