Abstáky od cigariet?

Príspevok v téme: Abstáky od cigariet?
Peterr

Zdravím, mám 29 rokov a fajčil som cca 12 rokov s toho 10 rokov škatuľku denne, k dnešnému dnu je to 57 dní čo som si nezapálil prestal som zo dna na deň. Mám klasické abstinenčné príznaky nervozita, nekľud. + Mám dalšie zdravotné ťažkosti a neviem či to môžu byt abstinenčné príznaky: nafukuje ma, pocit plnosti, grganie, pocit na zvracanie a občas sa mi zamoce hlava - pocit na odpadnutie(aj v klude bez zmeny polohy) tlak mam dobrý 120/65. Môžu to byť abstinenčné príznaky? a keď áno ako dlho to ešte môže trvať?

Ďakujem

Popopiuji

Tak kedy to prwstalo uz su 3 roky po pridany prispevlu ja teraz bojujem 4 den bez ten kokotiny v hube a spokojne tak usto ma naduva tvrda stolica a podobne sracky..

odpovedam

fix, zavislost od cigariet nie je len psychicka (na upokojenie), ale aj fyzicka - uzko suvisi s metabolizmom latok v tele, cize rozhodne by som fyzicke prejavy abstaku nevylucovala.

fix

Pribrali len ti, co nahradili nikotin jedlom. Nervozita patri k abstaku, to ostatne mozes mat tiez z psychiky ale skor to bude niecim inym. K abstinencnym priznakom to nepatri

odpovedam

aj moj otec pribral, akonahle prestal fajcit, teraz ma nabeh na cukrovku. zacalo mu chutit jest :-). takze na toto pozor a rozhodne sa zameraj na zdravsiu stravu. ale pockaj si na reakcie inych byvalych fajciarov, v tomto naozaj viac poradit neviem. pripadne si vyhladaj v starsich temach nieco, hadam sa tam nieco dozvies viac.

Peterr

Dakujem, uz som s toho dosť zúfalý, trvá to dlho a znepríjemňuje to život. Všade som cital ze budem priberať, ale ja som schudol 6kg (to mi prospeje mal som nadváhu)

odpovedam

Nedavno som si tiez prechadzala abstakom. priznaky podobne - malatnost, unava, tocenie hlavy, pocit na odpadnutie a na vracanie, krce v zaludku (ale tie boli skor z antibiotik) a po jednom hryze jedla som mala pocit plneho zaludka. Ja som vsak vysadzala sacharidy zo stravy. vseobecne si vsak myslim, ze to mas z abstaku, avsak netusim, do kedy je u teba normalne ho prezivat. mne to zmizlo po 2 tyzdnoch.