Chcem sa spytat, ci je mozne vymoct od podnajomnika nedoplatky za energie bez platnej najomnej zmluvy.
Prenajom bytu bez zmluvy a vymahanie nedoplatkov
ďakujem, samozrejme uvažovali sme o tom, ale chceli sme niečo ušetriť naviac. Ale asi sa k tomu aj tak uchýlime. Každopádne díky.
Popravde ak ti mozem dat radu- obratte sa na realitnu kancelariu. My sme to mali podobne, akurat ze sme si neprenajimali ale rovno sme chceli kupit byt- tiez sme este predtym nekupovali ani neprenajimali, stahovali sme sa s priatelom rovno od rodicov, a som velmi rada ze sme tak urobili s realitkou ( u nas konkretne haloreality.sk). Usetrilo mi to vela nervov a casu, ono to ma nieco do seba uvidis.
Mňa by zaujímalo čo všetko môže alebo nemôže byť v zmluve? Hľadáme byt, po prvý krát s priateľom a neviem vôbec čo od toho očakávať. Zvlášť ke&´d vidm taketo diskusie..
Bez zmluvy si neodvádzala dane. Alebo ti platil menej ako 190€(?) ?
Zaco trestne stihanie?
Ak to dáš na súd, tak nájomca by to možno zaplatiť musel, ale tebe by isto hrozilo trestné stíhanie.
Zmluva sice uzavreta bola, ale len na dobu urcitu, ktora skoncila pred dvoma rokmi.Cize uz neplati.
Neodporúčam, nakoľko prenajímať byt bez zmluvy je podvod.
nie, na zaklade coho to chces vymahat?
Alina333: Heh, neodvedene dane, to budu mat na urade radost. Na druhej strane ho bez zmluvy mozes hned vyrazit.
Prenajimanie bytu je praca a treba sa k tomu aj tak stavat. Nie je to nejaky lahky prijem, trbea tomu venovat cas. S chadnou hlavou vybrat seriozneho podnajomnika, spisat nepriestrelnu zmluvu, zobrat depozit vo vyske zalohy na 3 mesiace dopredu, obcas skontrolovat ale dopredu sa ohlasit, opravit co je pokazene ... a hlavne mat na to povahu, aby ta brali vazne.
Predpokladam ze to bol nejaky podnajomnik co sa chcel rychlo rychlo nastahovat a sluboval hory doly. Zrejme ho vykopli z predchadzajuceho prenajmu koli neplateniu alebo poskodzovaniu.