Ahojte. Este na zakladnej skole som mala strojcek na zuby, len na vrchnych. Po dvoch mesiacoch som ich uz mala rovne, no zubar mi ho nechal este cca rok. Potom mi dal ten vyberaci, na noc, az nakoniec som nemala ziadny. No za poslednych 5 rokov mi jeden zub zacal ist dozadu-naspat, ako bol predtym..(mam 25 rokov). Tym padom mam predve dva zuby viditelnejsie, su ako keby vacsie. Som z toho zufala, hanbim sa usmiat.. Strojcek kovovy by som si uz nikdy nedala, no tie neviditelne stoja neskutocne peniaze. Ani neviem co mam robit, asi len setrit alebo zobrat pozicku na to.. No okolo 4-5000 eur sa mi zda naozaj vela.. :(
Pokrivené zuby po strojčeku
Ved hej, už sa chystám k svojej zubárke a dalej uvidím.
Simka111, to je otazka na zubara :-)
lenže kym sa tie moje prerežu, tak sa mi ostatne pokrivia.. :( potom boli zbytočne nielen peniaze ale aj bolesť a ten hlupy pocit zo strojčeka...
Len by som chcela vedieť, či sa mi môžu zuby pokriviť len tak ako boli pred nasadenim strojčeka, alebo ešte viac...
V lokalnej anesteze, nepotrebovala som celkovu :) ja som ich uz mala vyrstene.. ty musis pockat, kym sa ti prerezu.. Fakt to nie je take strasne :) pred vytrhavanim prvej som bola neskutocne vystresovana. Som sa pytala zubara, ci mi bude nieco rezat alebo co, ze som to citala na nete.. sa zacal smiat.. no jedine co ma bolelo troska, bola injekcia. Samotne vytrhavanie vobec, len tlak, nic viac. Potom som sa smiala aka som sprosta, ze som sa vystresoval az tak, ze mi na odkvec bolo a pritom to nebolelo
Osmičiek sa bojím najviac, zatial sa mi prerezáva len jedna, tri ma ešte čakajú.. nemôžem poriadne otvoriť ústa a ani ich tak dlho nevydržim mať otvorené a toho sa najviac bojím...
Zuzunku - tebe vyberali osmičky pod lokálnou anestezou, alebo celkovou ????
Odpovedam :
Osmicky som dala von. Mam uz len jednu dole.. Skusim sa ist opytat na ten vyberaci strojcek. Ceny sa veru obavam, lebo ten, co robi u nas strojceky, je sukromny zubar.
Dakujem za pomoc
Simka111 :
Sme dopadli teda :/ niektori maju krasne zuby cely zivot.. preco nie aj ja? :(
Vytrhnut osmicky si daj, vytrhnutie absolutne neboli :)
vzdy sa po strojceku zuby trochu uvolnia spod tlaku strojceka a aj vplyvom zubov mudrosti sa mozu posuvat. tiez si idem teraz povytahovat zuby mudrosti, kedze sa mi na seba zuby tlacia a dolne predne mi zacali praskat.
no ak to pokrivenie nie je vazne, zuzunku, tak by ti stacil vyberaci "nocny" strojcek. nepises, ci mas aj ty problem s osmickami, no najprv vyries tie a skus si aspon ten vyberaci strojcek zaobstarat. ale netusim, kolko to moze teraz stat.
Mne sa tiež posuvaju zuby, mala som strojček na horných aj dolých zuboch, dole som mala jeden zub naviac, ten mi vytiahli, dali strojček aby sa stiahla medzera, lenže teraz sa mi začinaju posuvať, k tomu mi pomahaju aj zuby mudrosti...
Len same problémy zo zubami... :(
Zubarka mi sama povedala, že ked si nedam vybrať zub mudrosti tak sa mi môžu vratiť do povodneho stavu .. :(