Ako si moze hanblivy introvert najst kamosov

Príspevok v téme: Ako si moze hanblivy introvert najst kamosov
sewie

Zdravim vsetkych,

chcela by som poprosit o radu. realnu prosim, ziadne hluposti. Pred par mesiacmi som sa prestahovala z Holandska (po troch rokoch)do Prahy-bolo to kvoli pracovnej prilezitosti. Problem je vsak v tom ze tu nikoho nepoznam! Mam v Prahe jednu kamaratku ktora sa vsak so mnou odkedy som sem prisla nebola schopna stretnut (stale nieco ma), takze uz ju riesit nemienim. ak sa niekedy ozve tak to bude zazrak ale ked nechce nech necha tak. Takze robim vo velmi malej firme-sme v kancelarii 3. Ja , sef, kolega-ktory este studuje (v druhom meste) takze sem chodi dva dni v tyzdni.Sef tiez hodne cestuje, takze tu budem sama. Mame este jednu kolegynu ale ta odchadza. Cize -som sama ako prst a navyse som introvert a este aj hambliva-super kombinacia , ja viem, ale nic predsa nie je neriesitelne...tak mi prosim poradte. V holandsku som mala stastie ze som robila v bare a bola som obklopena extrovertnymi ludmi, tak som si tam nasla dve super kamosky a niekolko dalsich kamaratov. ale tu...cely den som v kancelarii a ak by som aj chcela ist vecer von, nie je s kym...skusala som ist sama do baru ci do muzea, ale proste ja neviem ako naviazat konverzaciu, pre mna je lepsie ked niekto prehovori na mna...som proste v tomto taky truhlik...rada malujem a kreslim rozmyslam ze pojdem na nejaku vytvarku, mozno do posilky-ale penazi vela nemam...a aj tak neviem ako urobit ten prvy krok...vsetci su vzdy v skupinach a ja sama ako prst...nejake rady?

Sejla

Sewie, skúsila by som asi tú výtvarnú, či iný kreatívny krúžok, prípadne nejaké kombinované doplnkové štúdium, tieto veci nie sú až také drahé a dajú sa platiť priebežne po splátkach, navyše sa naučíš niečo nové:)

lea12345

Ahoj,

Ja som tiez v Prahe,ak by si sa niekedy chcela stretnut,ozvi sa.

Inak slovaci tu maju komunitu www.somvprahe.sk a organizuju vela akcii aj pre novych ludi. Mozes sa skusit pridat a uvidis,ci si s niekym sadnes.

Z akej casti svk si?

0vecka

ak si sa sama vybrala do baru tak to s tebou asi nieje az take zle... to ze si introvert by nemalo az tak vadit lebo niesi jediny introvert na svete... podla mna nejake ine aktivity kde stretnes ludi su pre teba to prave... hlavne sa nikomu nevnucuj, spravit prvy krok je obcas blbe ale vecsinou sa to oplati... :)