Ako si moze hanblivy introvert najst kamosov

Príspevok v téme: Ako si moze hanblivy introvert najst kamosov
sewie

Zdravim vsetkych,

chcela by som poprosit o radu. realnu prosim, ziadne hluposti. Pred par mesiacmi som sa prestahovala z Holandska (po troch rokoch)do Prahy-bolo to kvoli pracovnej prilezitosti. Problem je vsak v tom ze tu nikoho nepoznam! Mam v Prahe jednu kamaratku ktora sa vsak so mnou odkedy som sem prisla nebola schopna stretnut (stale nieco ma), takze uz ju riesit nemienim. ak sa niekedy ozve tak to bude zazrak ale ked nechce nech necha tak. Takze robim vo velmi malej firme-sme v kancelarii 3. Ja , sef, kolega-ktory este studuje (v druhom meste) takze sem chodi dva dni v tyzdni.Sef tiez hodne cestuje, takze tu budem sama. Mame este jednu kolegynu ale ta odchadza. Cize -som sama ako prst a navyse som introvert a este aj hambliva-super kombinacia , ja viem, ale nic predsa nie je neriesitelne...tak mi prosim poradte. V holandsku som mala stastie ze som robila v bare a bola som obklopena extrovertnymi ludmi, tak som si tam nasla dve super kamosky a niekolko dalsich kamaratov. ale tu...cely den som v kancelarii a ak by som aj chcela ist vecer von, nie je s kym...skusala som ist sama do baru ci do muzea, ale proste ja neviem ako naviazat konverzaciu, pre mna je lepsie ked niekto prehovori na mna...som proste v tomto taky truhlik...rada malujem a kreslim rozmyslam ze pojdem na nejaku vytvarku, mozno do posilky-ale penazi vela nemam...a aj tak neviem ako urobit ten prvy krok...vsetci su vzdy v skupinach a ja sama ako prst...nejake rady?

tiezmuz

ja mam 27, byvam v casti, ktora patri pod P4. takze to mam celkom blizko. ak ti nevadi, ze som chlap, tiez v podstate introvert a trochu aj hanblivy, mozme to skusit a mozno si sadneme, mozno nie. ved za skusku nic nedas. som momentalne chory, ale mozem ti napisat mail, a mozme sa spoznat lepsie a pripadne aj dohodnut.

sewie

mnamka 257, dakujem za drzanie palcov :), inak ak sa stretnes s clovek ktory ti skutone sadne, tak sa je o com stale rozpravat lebo nakoniec si spolu nejake spolocne zazitky vytvorite:)...ale ako hovorim-musi ti fakt sadnut....
ale to s tym robenim co ma bavi a ze stretnem takych ludi co mi budu blizky ma samozrejme tiez napadlo...ale stale mi o nevychadza financne:/...tak snad motyka vystreli

mnamka257

ahoj, tiež mám problém nájsť si kamaráta, resp. aby som bola presnejšia dobrého kamaráta. občas síce stretnem nových ľudí, dáme sa do reči, lenže oni už svojich dobrých kamarátov majú a tak to zostane len pri neutrálnej konverzácii a nikde spolu nejdeme. skúšala som ísť von aj s niekým, koho som vôbec nepoznala, lenže potvrdilo sa mi, že je to blbosť, lebo po krátkej dobe sa veľmi nemáme o čom baviť, keďže sme spolu nič nezažili a to stretnutie bolo také nasilu, len aby sme s niekým išli. a ešte k tým introvertom - viem, že som skôr introvert a potvrdili by to aj ľudia, ktorí ma poznajú a tiež ma láka cestovať samú. ísť kam chcem, spoznávať nových ľudí - podľa mňa to introverti robia častejšie preto, lebo nemajú toľko kamarátov a nie sú na nich naviazaní ako extroverti, ktorým tá situácia v akej sú a okruh kamarátov vyhovuje a cestujú s nimi. ale introverti často nemajú s kým cestovať, tak idú sami. aj by som sem dala svoj email, ale nechcem sa už s niekým takto nasilu stretávať, pretože viem, že z toho naozajstné kamarátstvo, kedy by sme mali veľa spoločných zážitkov nevznikne. sewie, moja rada je, že rob to, čo máš rada a práve pri tej činnosti stretneš niekoho, kto bude naozajstným kamarátom, lebo budete mať radi podobné veci a budete sa mať aj o čom baviť a robiť tie veci spolu. držím palce ;)

miki25

toho sa neboj smelo do toho a začni s infiltráciou :D veď si slečna a tieto majú ľahšie to hihi. slečny len požmurkajú trošku a je to tam :)

sewie

dakujem za vsetky rady...pruser je ze skoro vsetci su vsade v skupinkach a zas sa pridat ku skupike-sa bojim ze si pomyslia ze som divna:D

miki25

proste sa treba odviazať samozrejme všetko v slušných medziach a nebáť sa nikoho a ničoho. osobne boli začiatky u mňa také všeliaké. začal som sa baviť skade kým aj koho na ulici som stretol. stretol som nejakého dôchodcu tak skúsil som ho osloviť nejako najčastejšie na futbalovom štadióne. časom to nebolo nič zložité. mohol som spoznávať svoju osobnosť detailnejšie a využiť to vo svoj prospech, čo som sa dozvedel. ono býva to väčšinou tak, keď prejavíš istú snahu nielen, že nebudeš vyzerať ako teľa, ale aj okolie to vždy ocení.

motak01

fuu, tak to by som aj ja chcel dosiahnut a primerane reagovat na situaciu ked sa nieco naskytlo, mne to nejde, a to v hlave mam aj jasno co by som urobil a neurobim to

miki25

tak kamaráti sa hľadajú skutočne vonku nie doma. sám však viem, že introvertovi rozkázať, aby chodil každý deň von prípadne každý druhý niekedy raz za týždeň je veľmi náročné. tiež moja osobná skúsenosť. viem, čo mám robiť, ako mám robiť, ale absolútne to tak nerobím, preto môžem byť nahnevaný len sám na seba. vo všeobecnosti niekedy stačí ísť von a "temnota ťa pohltí", čo sa má stať tak sa stane. keď som už vyšiel von tak som zažil už dosť zaujímavých situácii aj tie, o ktorých som myslel si, že nie sú možné u mňa. navyše dokázal som aj na to reagovať správne, keď sa niečo naskytlo...