Zdravím, viete mi niekto poradiť ako oddeliť papagáje, aby z toho mali čo najmenší stres? Jedna korela neskutočne škrieka, ani tma, nič nepomáha, či je den či noc škrieka, chcem ju darovať, no bojím sa, ako na to zareaguje tá druhá, ked sú na seba naviazané. Poradte
Korela
Papagaje mozu skriekat z roznych pricin. Ak je napr.rucne dokrmeny,(je mozno aj tvoj?) viaze sa na cloveka a potom tazko prijme vtacieho partnera, chce iba ludsku spolocnost. Clovek mu vsak nemoze nahradit partnera, to by musel s pri nom sediet min.12 hodin. Moze skriekat aj z dovodu, ked chce samicku alebo sa nudi. Potrebuje sa niecim zamestnat, kedze nema samicku. A ako sa znasa s tym druhym samcekom? Aby sa mali cim zabavat, treba im dat konare z ovocných stromov alebo z lieskovca, ktore tradi obhryzaju. Konare treba dobre teplou vodou a kefou umyt, aby si nedoniesla nejaku pliagu, osusit dat im. Treba ich menit castejsie, lebo neskor su uz suche a tvrde. Ja mam vsak pocit, ze skor to bude tuzba po samicke. Nemozes ich vsak rozdelit, v tom pripade budu skriekat obaja. Mas 2 moznosti. Bud im zaobstarat 2 samicky alebo ak ich chces darovat, tak obidvoch, kde budu mat samicky a hlavne vela moznosti zabavy a lietat To su mladi samcekovia, plni energie, tych nemozes zatvorit do klietky. To by si musela mat volieru alebo im dopriat cely den lietat.
A su teda obaja v jednej klietke, ci oddelene?
Ako dlho nechavas dvierka na klietke otvorene? 1-2 hodiny, viac hodin, cely den? Lebo väcsinou to trva, kym sa odvazia vyletiet.
Ja viem, tiež mi to je ľúto, ale fakt je to strašné. Už mi susedia búchajú na radiátor, tiež by som sa rada už vyspať po tolkých mesiacoch, čo ju máme. Korelka bola naučená vo velkej voliere a teraz je len v klietke obyčajnej, aj ked dosť velkej, von lietať ísť nechce, dvierka má otvorené, ale nevyletí. Je to samček a aj druhý je samček, vek asi niečo vyše roka.
Okrem toho, korelky a vôbec papagaje by vzdy mali mat partnera, pretoze v prirode ziju v krdloch a najmenej dvaja. Ak ich rozdelis, moze to mat katastrofalne následky. Treba hladat pricinu a nie ich rozdelit.
Akého pohlavia su tvoje korelky a ako dlho su uz spolu?
Iste ma dovod, preco skrieka.
1. su spolu v jednej klietke?
2. ako velka je ta klietka?
3. ako casto ich pustas lietat?
nedel ich, lebo ti mozu zomriet