Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Prestal som jest cukor a citim sa, akoby ma presiel vlak

Príspevok v téme: Prestal som jest cukor a citim sa, akoby ma presiel vlak
uff

Ahoj,

treti den som bez cukrov (sacharidy, prevazne celozrnne jem) a je mi dost nanic (sniva sa mi o sladkostiach podobne). Nemozem sa prinutit ucit a citim sa, akoby ma zrazil vlak.

Je to normalne? Asi pred rokom mi bola stanovena kandida a mal som na nu dietu, ale evetualne sa to pokazilo a zacal som pojedat sladkosti v dost velkom mnozstve :( ...

Na druhej strane pravidelne beham 1/4 az 1/2 maraton, tak neviem, ci taketo drasticke opatrenia maju zmysel. Tyram sa zbytocne? Pomohlo to niekomu?

Dik

uff

odpovedam: vdaka za link, urcite si ho pozriem. Za pravdu Ti urcite dam - kratkodobo (tyzdne/mesiace?) moze byt aj 0 sacharidov prospesnych, len som to myslel tak, ze ten moderny trend "ficim 5 rokov na keto" je dost sialeny...

A de facto bojujeme proti niecomu takmer totoznemu: plesne/kvasinky. Akurat ty to mas v plucach a ja v creve. Obe maju, zial, radi sladke

odpovedam

uff, pozri, ak sa chces vyliecit, tak chvilu tvoje telo takuto zataz znesie. Presla som si tym a naozaj sa to da. Takisto mi nie je ketoza po voli, tiez to mam zo zdravotnych dovodov, no vies: polovicne usilie, polovicny vysledok. Najzdravsia alternativa z vyskumov vyplynula ako strava zalozena na 40% kalorii prijatych zo sacharidov. Nizkosacharidova dieta je z kratkodobeho hladiska prospesna, z dlhodobeho skodliva.

mozno ti pomoze tento clanok, resp. cely tento web. Uz sa preklikaj tam, kde len chces.

www.precisionnutrition.com

Sice nebojujem s kandidozou, no mozem ti tu pisat, ako postupujem s chorobou ja. Kontrolu mam sice az v auguste, ale minimalne vidim na sebe, kedy a ako sa citim. tak nam obom drzim palce.

Slade

Ides z extremu do extremu. Bud sa napchavas sladkym alebo sa tyras, ked si odopieras aj zdrave ovocie. V prvom rade si mal vylucit rafinovany cukor a biele pecivo, to je podla mna najvacsie zlo.

s.k.l.o.

Podla mna si zbytocne ublizujes. Sladkosti jest netreba, ale treba jest normalne..a ked mas chut na sladke tak si daj nieco neskodne ako ovocie med orechy ..cukor telo tiez potrebuje , a este ked aj behas

uff

co je na tom vtipne? Ukazes mi jedinu serioznu studiu ktora ukazala na statisticky signigikantny vztah medzi ockovanim a autizmom/whatever? Alebo spapas vsetko co ti naserviruje internet ?

??

Neexistuje jeden typ stravy pre každého, čo platí pre mňa nemusí pre teba, stravuj sa tak ako ti vyhovuje. Ja tiež síce fičím na tukoch, ale telo si pomoc glukoneogenézy, tak či tak vytvorí glukózu, lebo mozog dokáže pracovať tak na 75 % ketónov. Keď potrebuješ pridaj trochu sacharidov, ale podľa mňa bezlepkové, alebo kus ovocia a o očkovaní by sa dalo polemizovať :D

uff

Drasticke je v porovnani s ludmi ktori ficia na ketozach a hladovkach asi privelmi tvrde oznacenie.

Vyradil som cukor a v sucasnosti jem sacharidy o dost menej, ale stale nie ketogenicky (teda "normalne"). Napriklad zjem za den 3xplatok celozrnneho chleba, 1-2x porcia kuskus/hneda ryza, ovocie takmer vobec (len malo cukrove - bobule, etc.). Sladkosti vobec, kava so steviou.

Ako je mi jasne, ze cukry (=glukoza,fruktoza,sacharoza,laktoza,galaktoza a este nejake) nie su pre telo optimalne, ale je cely ten "hype" opodstatneny? Dobre vieme, ze ludia su schopni robit z komara somara a nahovorit sa daju na vseliake somariny (vid proti-ockovacie sialenstvo, etc.) a zbytocne sa tyrat urcite nechcem ...

uff

Ahoj, nech Ti odpoviem:

- nie som zena, asi som to mal napisat:)

- sacharidy jem normalne (kukus, celozrnny chlieb momentalne) - resp. trocha obmedzene

- na ketozu anilen nepomyslam, nemyslim si, ze je to vhodne (ale nechcem smerovat diskusiu tymto smerom)

- pridal som oregano a kokosovy olej, ak je to relevantne ...

odpovedam

Pomohlo :-) Ja som tiez teraz v ketoze a neviem si to vynachvalit. Ja som to skusala aj pred rokom a mala som neskutocny abstak. Bolo mi hrozne zle a ano, prejdenie vlakom zodpoveda pocitu. Kazdopadne, teraz som si toto nasadila znova - kvoli plesniam v plucach a tento krat abstak bol len minimalny. Tyzden-dva mi bolo na vracanie a odpadnutie, bolela ma hlava, ale teraz uz dobre. Uz si aj moje telo zvyklo na znizeny energeticky prijem.

Je to strasne, sama to velmi dobre viem, ale vydrz. vacsina ludi to vzda, lebo je to priam az neznesitelne. Absolutne vobec nejes sacahridy? Ja jem len rano max. 3 ryzove polystyreny a nizkosacharidove ovocie - bobulovite a citrusove. Da sa to, naozaj.

Skus mam pred sebou svoj ciel, nech ta to motivuje, budes zdrava. Je to tazke, da sa to a ja sa teraz citim skvelo. Po vysadeni sacharidov nebudes mat pocas dna vykyvy nalad ani energie. som teraz menej unavena a velmi vitalna. Naozaj vytrvaj, oplati sa. len ten abstak musi prejst.