Priatelia poraďte!
Pokúšam sa žiť trošičku zdravšie. Pred asi 5 mesiacmi som schudla okolo 10 kg. To som schudla iba vďaka diete ale cvičiť som necvičila. Teraz po menšej prestávke som si postavu udržala a pribrala som iba 2kg. Teraz sa však pred letom chcem dať znova trocha doporiadku. Začala som s behaním, stepovaním na steppery. Problém je však v tom, že aj keď behám iba prvých 7 minút cítim, že niečo nie je v poriadku... cítim tlak v hlave a pichá ma vždy niekde v hlave. Vôbec sa nenamáham viem, že som začiatočník a nechcem behať maratóny. Bojím sa, že mi praskne žilka v hlave. Možno je to paranoja ale nemyslím si, že je to normálne. Čo myslíte? Môže to byť niečo s tlakom? Ďakujem!
Cvičenie a krvný tlak
neskusala si merat si tlak? ..a o tej zilke to je skor domyslanie to si domyslam aj ja ale podla mna nič vazne to nieje skus zajst za svojim lekarom nech ta posle na nejake odborne vysetrenia a pri behu a takych cvikoch by ti ten tlak ani nemal stupnut do takych extremov aby ti mohla nejaka zilka prasknut no neviem to je len rada aj ja ma teraz problemy s krvnym tlakom aj pulzom ale ze vraj je to z uzkosti , depresie ...a tie pocity ze ti praskne zilka ze ti niečo je to su len poctiy nič sa neboj aj ja som si tak domyslal aj este stale od kedy mam ten vyosky tlak sa len sledujem ale nič mi podla doktorov nieje :) a tlak sa u mna prejavoval silnym busenim srdca , strachom zo smrti ze sa ti niečo stane ako ty opisuješ , pocit na odpadnutie , a dost velke zavrate a to som 19 rocny chalan a mal som tlak 180/110 neviem skus sa poradit s lekarom alebo za kardiologom a nech ti zrobia zatazove ekg aleboniečo take :)