Dobry den, rada by som poziadala o radu. Mam 59 rocnu mamu, ktora je uz na polovicnom invalidnom dochodku a nepracuje. Jej hobby sa za posledne roky stala zavislost na bingu, ale samozrejme mama to vidi uplne z ineho pohladu, iba si tam obcas krati cas, ked aj ona potrebuje mat kontakt s ludmi, no trva to uz niekolko rokov..Moj otec, pracuje mimo SR, chodieva domov jeden vikend mesacne o tejto maminej zavislosti nevie, resp. vedel o tom, urobil pred rokom poriadky s mamou, podal ziadost o rozvod s tym, ze ju neskor stiahol, pretoze mama sa uvedomila. Po dvoch mesiacoch zacala znovu s tym, ze otec o tom nevie... Je doma na dochodku, ma na starosti iba psa a nic ine ju nezaujima.. sedava na bingu pravidelne 3-4-5x do tyzdna od poobedia do neskorych vecernych hodin s tym, ze ma kontaktuje aby som chodievala vencit psa, ktory byva u rodicov.. ak jej toto odmietnem neskutocne sa vie hnevat a dava mi to vyzrat inym sposobom, ked potrebujem od nej nejaku pomoc ja...Sme z toho s bratom zufali, uz niekolko krat sme jej dohovarali, no marne, stale tvrdi, ze ona zavisla nie je, iba sa potrebuje obcas rozptylit medzi ludmi..Niekolko krat ju bol moj starsi brat odtial vytiahnut s tym, ze jej tam uz spravil aj hanbu, aby s tym prestala, ale po tyzdni sa otriasla a vysedava tam dalej.. Nema ziadne konicky vo volnom case, stale sa stazuje aka je chora, kolko ma diagnoz, ze nic nevladze, ale s tymto problem nema... Ked pride otec raz za mesia na par dni domov, tak to vydrzi, nechodieva tam a ked odide, hned v ten vecer tam sedi.. Nemozem ani ceknut pred otcom, lebo sa mi par krat vyhrazala, ze sa snazim rozbit rodinu.. Som z toho bezmocna.. svojim sposobom sa za nu hanbim, pretoze to vie cela sirsia rodina a blizke okolie, no pred otcom su vsetci ticho, samozrejme nikto sa nestara.. Najnovsie ma obvinila, ze jej zmizlo z domu 200 e a kedze iba ja s mojim synom, nakolko byvame na blizku a mame kluce od jej bytu, pretoze jej chodievame vencit psa, podozrenie padlo na nas.. Moja mama je psychiatricky pacient, nema vsak ziadnu vaznu diagnozu, je zberatelka vsetkeho mozneho, od urciteho casu zbiera uplne ze vsetko, aj co nepotrebuje a okrem toho, mava stavy kedy sa fyzicky velmi zle citi a bolieva ju cele telo.. touto diagnozou trpi od klimakteria.. Prosim poradte mi niekto co s nou robit.. ide do zahuby a ja sa nechcem na to iba prizerat..Dakujem
Mama gemblerka
Neviem sice ako funguje to bingo ale mina pri tom nejake velke financie? Lebo ked pri tom minie max tak 10eur tak potom to je jedno ci sedi doma pred telkou alebo tam. Este by som povedal ze to bingo je lepsie ako sediet pred tv.