Citim sa pod psa!

Peter96

AHoj, prosím ťa, kúp si túto knižku. www.martinus.sk. Neoľutuješ, ja sám som si ju kúpil, a mám teraz zdroj, od ktorého môžem kedykoľvek čerpať. O tom sú aj knihy, človek sa k nim musí vrátiť a prečítať si to ešte raz a vždy nájde niečo nové a zaujímavé. Zdá sa mi, že vo svojom živote nemáš ideály, hodnoty, na ktorých by ti záležalo. Potrebuješ niečo, prečo by si vedela žiť. Určite je tu niekdo/niečo pre čo/koho by si bola ochotná aj zomrieť. Máš asi existenciálne ťažkosti a som rád, že si ich uvedomuješ. Nemáš čo stratiť, len získať. Nietzsche povedal: "Ten, kdo má dôvod na svoj život, vydrží takmer všetko. A je to pravda. Všetko je možné tomu, kdo verí v lepšiu budúcnosť. Na každého z nás čakajú úlohy, ktoré musíme zohrať v živote. Duševn= zdravie sa zakladá na istej miere napätia, napätia medzi tým, čo už človek dosiahol, a tým, čo by dosiahnuť chcel, alebo, na rozdiele medzi tým, čím človek je a čím by sa chcel stať. Vyzývam ťa, aby si naplnila svoju túžbu po zmysle života. Máš svoj život a nakladaj s ním zodpovedne, váž si ho. Koľko ľudí ten svoj už stratilo. Nestrácaj ho prosím. Zmysel života môžeme objaviť tromi rôznymi spôsobmi:
1. vykonávaním nejakej práce alebo dobrých skutkov(rodičom pomáhať, alebo niekomu inému napr.)
2. zažívaním niečoho alebo vzťahom s iným človekom;
3. postojom, ktorý zaujmeme voči nevyhnutnému utrpeniu.

Ja mám čo robiť a tak nepociťujem existeciálne vákuum v sebe. Určite niekdo od teba niečo potrebuje, treba len hľadať a s radosťou slúžme. Odvďačia sa nám šťastím :)
Druhý spôsob, ako nájsť zmysel života, je zažívanie niečoho - ako napríklad ľudskej dobroty, pravdy a krásy, prírody a kultúry, alebo v neposlednom rade vnímanie inej ľudskej bytosti(ba dokonca božskej bytosti) v celej svojej jedinečnosti - tým, že ju milujeme.

Mnoho slov a viet je z tej knižky, takže, čaká len na teba :)
Držím palce ;)

XNeooX

Ja som natom tak isto ....tiez sa citim ze som sam ze ma nikto nechce ....este jedno negativum v celej veci je ze zijem sam v Anglicku a vazne mam chut sa zabit alebo proste skoncit Toto trapenie
....ale aj ked mam 28 rokov si hovorim Vzdy tam bude niekto pre logo sa oplati zit ......pre mna to je moja mama ..... ked nahodou nedajboze ona odide tak ja neviem co budem robit ......

XNeooX

Ja som natom tak isto ....tiez sa citim ze som sam ze ma nikto nechce ....este jedno negativum v celej veci je ze zijem sam v Anglicku a vazne mam chut sa zabit alebo proste skoncit Toto trapenie
....ale aj ked mam 28 rokov si hovorim Vzdy tam bude niekto pre logo sa oplati zit ......pre mna to je moja mama ..... ked nahodou nedajboze ona odide tak ja neviem co budem robit ......