Len sa sa chcela spytat či aj vasi priatelia nadavaju za volaantom vcelku ako jazdia. Mne moj priatel povedal ze co pozna kamaratov tak vsetci tak nadavaju , ael chcela som sa spytať vas zien ci vazne aj vaši priatelia tak nadavaju. Lebo inak je normalny len v tom aute sa uplen zmeni na nevydržanie. dakujem za nazory
Nadavanie za volantom
Ten moj byvaly to bol iny exot. Vsetko ho vytacalo, nadaval, ze kto sem dal ten semafor, kto sem dal ten kruhovy objazd, aky magor to naprojektoval. On to vnimal tak, ze vsetko spravili narocky aby jemu dali prekazky do cesty ked on chcel rychlo jazdit, dali mu tam semafory a kruhove objazdy chudacikovi. Inych vodicov vnimal tiez ako prekazky na ceste, ked niekto jazdil predpisovo, to ho vytacalo ze je strasne pomaly a zavadza mu atd. Citil sa jak pan vsetkych ciest, jak keby vsetko patrilo len jemu a ostatni mu tam nemaju co zavadzat a montovat nejake semafory. A povahovo bol inak dost sebecky.
Wreck chalanisko ma pravdu. Podla sposobu a spravania sa muza za volantom sa da zistit aky je v skutocnosti a v posteli. Ak soferuje agresivne a rychlo taky je aj povahovo a v posteli. Vela to o muzovi napovie a myslim ze aj o zenach ake su.
Tiez suhlasim s wreckom, ze prave za volantom ukazuje kazdy svoju povahu. Pri cestovani BA-rodne mesto-BA som vyuzivala i moznosti, ze doplatim za benzim a teda znami, kt. idu tym smerom, ma tam hodia. A teda, vsetci naduti egoisti, kt. si mysleli, ze su tu panmi tohto sveta, ze su ti najsamlepsi, najmudrejsi..., nadavali od zaciatku do konca a ich najoblubenejsia kombinacia bola preslapovanie plyn a brzda (proste hroza, des cestovat s nimi) a naopak, boli i kludni soferi, kt. jazdili ukazkovo a ti su v beznom zivote uplne super a vedia sa chovat slusne a slovicko respekt nielen poznaju, ale ho i aplikuju vo svojom zivote :o).
tiež suhlasim s wreck ... mala som jedneho potencialneho buduceho partnera ak to tak mozem nazvat a s nim v aute ked bol za volantom to bolo nieco hrozne ... myslel si, ze je pan cesty, najlepsi sofer na svete, na kazdeho okolo nadaval, ale pritom, kedze sama mam vodicak a vela jazdim, som praveze videla, ze velakrat spravil chyby on a pritom to zvaloval na inych soferov .. a nedajboze nesedel za volantom on, to len bol nafucany a hucal do vsetkeho druhym a nadaval priamo tomu kto za volantom sedel .. nieco hrozne .. rychlo som ho vymazala zo zoznamu potencialny lebo tym mi dostatocne ukazal aky ma respekt k ostatnym :)
NuZ v Europe, co som s hrozou zistil, su mnohi vodici velmi agresivni, myslia si ze vlastnia cestu a kazdy im musi z cesty vystupit. To je znak neznasanlivosti a primitivizmu
Na stastie v USA, kde zijem je toho podstatne menej, najma v predmestiach, kde sa ludia spravaju ovela civilizovanejsie. Myslim si, ze cast z toho je aj vysledok toho, ze vlastnenie auta je este stale privilegium a vlastnenie draheho auta v ociach vodicov im dava presvedcenie, ze ich prava su vacsie ako druhych na ceste. takze napr v Nemecku je "povinnost" vlastnika Mercedesu predbehnut lacne znacky aut za kazdu cenu.Bez ohladu na cestne rychlostne limity a bezpecnost.
Osobne si myslim, ze je to nasilnost a primitivizmus.
veľmi pekne dakujem za odpovede
Jeden moj byvaly nadaval za volantom, a aj jazdil hrozne, nerespektoval znacky, cez dediny chodil moc rychlo, casto dostaval pokuty. Dokazalo ho do nepricetnosti vytocit ked cakal na cervenej, ostatnych vodicov castoval vulgarnymi slovami, hoci inak nenadaval. Okrem neho som ale nepoznala nikdy chlapa co by sa takto nemozne za volantom spraval a to som jazdila uz s xy chlapmi.
Všetko sa dá zmeniť, ale každá zmena začína rozhodnutím sa zmeniť a aj schopnosťou a možnosťou sa zmeniť. Tvoj priateľ by sa musel rozhodnúť sám. Ty s tým ťažko niečo zmôžeš. :o) Ale ak teda chceš niečo urobiť pre to, aby si v aute netrpela jeho vulgárnym správaním, snaž sa zostať pokojná a nijak sa nezúčastňuj na jeho nadávaní. Proste je to jeho spôsob správania, daný jeho stupňom pochopenia a súcitu k iným. Nič, na čo by si ty mala nejak reagovať. :o)
dakujem za odpovede, tak asi si musím zvyknúť len to dost vadi ako ked každého okolo vola kreten ked šoferuje a dosť nahlas a ešte ja musím prikývnuť že ano je to kreten a ine slovíčka a ja nerada nadavam a neviem ako to zmeniť, neviete da sa zmeniť reagovanie za volantom?
Ja si ponadávam tiež a to čisto z dôvodu, že niektorí vodiči predvádzajú také blbosti, že to až bolí.