Pálenie v oblasti žalúdka

Príspevok v téme: Pálenie v oblasti žalúdka
Endriu

Dobrý deň prajem

Už niekoľko mesiacov ma trápi častý,silný,chvíľkový pocit pálenia za hrudnou kosťou, presnejšie v oblasti za ktorou sa nachádza mečovitý výbežok. Nie som si istý, či sa za týmto výbežkom nachádza pažerák alebo žalúdok, ale tento pálivý pocit mi robí značné problémy nielen pri trávení, ale celkovo sa cítim dosť často unavený(fyzicky aj psychicky). Po zjedení akejkoľvek potravy cítim v oblasti žalúdka ťažobu a často mám nutkanie si odgrgnúť, ale namiesto odgrgnutia mi žalúdok poskočí, nadskočí? neviem to presne definovať, ale prirovnal by som to k ČKANIU. Stáva sa mi to dosť často a keď sa mi nakoniec podarí si odgrgnúť(niekedy po dlhšom čase, dokonca sa mi občas stáva, že ráno sa mi odgrgáva(skôr čká) z jedla, ktoré som jedol deň predtým) tak cítim miernu úľavu v žalúdku ale aj chvíľkový pocit pálenia hneď po odgrgnutí. Tento silný pocit pálenia pociťujem nielen po skonzumovaní potravy ale objavuje sa nepravidelne a chvíľkovo počas celého dňa pri rôznych činnostiach, napr. pri fyzickejších ho cítim častejšie, ale objavuje sa aj pri obyčajnom sedení na stoličke, prevaľovaní na posteli a pod ...Ešte by som chcel k tomuto napísať, že odkedy mám tieto občasné pálivé pocity, tak sa mi dlho nestalo, že by som bol prirodzene hladný, mám na mysli napr. obyčajné škvrkanie v bruchu od hladu ráno po prebudení, alebo počas dňa a pod. Okrem tohto pocitu pálenia zároveň pociťujem vnútorne akúsi miernu horúčavu, mierne návaly tepla po celom tele, ktoré bývajú dosť často, po väčšinu dňa a vychádzajú práve z tejto oblasti, za ktorou sa nachádza ten výbežok.(pravdepodobne žalúdok, ale naozaj sa veľmi nevyznám, preto Vám píšem) Túto miernu horúčavu na tele silnejšie pociťujem, keď som v miestnosti v ktorej je veľmi teplo, alebo mám na sebe veľa oblečenia. Neviem či to s tým nejakým spôsobom súvisí, ale napíšem Vám aj iné, časté problémy, ktoré mávam: vypadávanie vlasov, pri umývaní zubov krvácanie ďasien,afty, ale hlavne problémy s očami, mám začervenané (žily) a vysušené viečka (slzia mi) a keď na chvíľku zatvorím oči tak sa mi normálne viečka lepia na seba...vadí mi aj (silnejšie) umelé svetlo. Tieto príznaky, ťažkosti má každodenne dosť ovplyvňujú, či už po fyzickej stránke(únava, musím si podriemať) alebo psychickej(nechuť rozmýšľať, riešiť problémy, byť v spoločnosti) Pocitovo sa najlepšie cítim vo večerných hodinách pred spaním a najhoršie v ranných po prebudení.
Chcel by som sa vás spýtať na Váš názor či ma niekto podobný zdravotný problém a či je nutné navštíviť lekára (vyhýbam sa im po zlých skúsenostiach )alebo len potrebujem dodať telu niektoré chýbajúce látky a vitamíny? Pripadne aké vitamíny , doplnky výživy, živiny by ste mi odporučili na zlepšenie stavu. Ďakujem

RNG

Malo kyselin Malo enzymov, a iste znicena probioticka flora, tj nizka imunita. Potrebujes doplnky kyselin enzymov, nasaditr si probiotika a brat aspon 15 gramov mikrovlaknin denne na ich rozmnozenie a osadenie criev.
Nakaza v ociach sa da odstranit napr kvapkanim koloidnej striebornej vody

Ked si napravis travenie telo sa vyhoji a regeneruje.

22milos

Dobry den

Mavam uz dlhodobo podobne problemy avsak objavuju sa u mna skor v noci. Myslim ten pocit palenia a horucavy v oblasti zaludka. Kazdopadne pomaha delena strava a celkovo dietny rezim(ziadne vyprazane, mastne, tucne jedla a pod. )

Ak mate zaujem kludne ma kontaktujte na 0905554733 a mozno si vzajomne pomozeme.

redka

Napis typicky jedalnicek, kolko a akych tekutin vypijes, ake mas vylucovanie (zapchy, hnacky, nepravidelnost, naduvanie, vetry)...