Rodičia mi vkuse všetko zakazuju

Príspevok v téme: Rodičia mi vkuse všetko zakazuju
zničená

Ahojte, mám čoskoro 17 rokov. Moji rodičia mi neustále všetko zakazujú a kritizujú. Otec je veľmi majetny, napr. Nemôžem sa namaľovať, lebo vtedy vyzerám lepšie, a on neznesie keď sa na mňa pozrie nejaký chalan. Asi pred dvomi rokmi som si vytrhala obočie a on ma prinútil ostrihať si vlasy.... Nemôžem chodiť na diskotéky, večer s kamarátmi von, a teraz to vyzerá, že ani cez deň sa s nimi už nebudem môcť stretávať. Ako prišla puberta som sa s nimi odcudzila, nemyslím že by som bola arogantna, ale otec sA jednoducho nezmieril s tým, že už dospievam. Začal ma buzerovat, začala som zaostávať za ostatnými rovesníkmi, nútil ma stále aby som sa vkuse učila. Nikdy som im nehovorila a chalanoch, ale teraz mi si všimli, že sa správam inak, že im niečo tajim a tak som sa priznala že chodievam von s jedným chalanom (iba kamarat, ale oni to zlé pochopili), a tak mám teraz zaracha aj na vonok. Oni síce povedali že je to kvôli znamkam (mám dobre známky) . Pár krát som z toho úplne na nervy, jednoducho nemám žiadnu slobodu, mám chuť si niečo pichnúť, ale nevzdavam sa. Neviem, čo mám robit? Poraďte mi, aj keď nemyslím si, že sa zmenia, ale aspoň mi povedzte nejaké klamstvo aby som aspoň to mohla nejako využiť.

Neriesmojemeno

Keby že mám priateľku tak mám zaracha. Nemôžem chodiť ku kamarátom, ani von pokiaľ so mnou nejde starší brat, nemôžem byť na Pc (hoci som). Praktický jediné čo môžem robiť je učiť sa a zízať na stenu. Rád by som bol keby že si rodičia uvedomia že nám berú právo. Hlavné že z celej obce aj z okolia som taký jediný čo má takých rodičov. Samého doma má nenechajú ani za 1 milión a nemám ani 1 minútu súkromia len v noci a ráno (keďže vstávam prvý).

heslo123456

Ono, s tým sa musíš už len zmieriť. Sú takí, akí sú. Ja som raz prísny, potom zase liberálny, niekedy až benevolentný. Oni sú preto takí, lebo sa o teba boja. Ani sa im nečudujem, všade možno nájsť takých čo slintajú, keď vidia holku. Dokonca niektorí už trpia aj slintavkou, na tých si daj veľký pozor. Prejavujú sa napr. tak, že sa hrajú hru - púšťanie slinky, pustia ju dole a potom ju vcucnú. Ja sa takú hru nikdy nehrám, ale kamoši to preferujú, keď sú suchoty. To si ani nechci predstaviť, keď si 5 chlapov púšťa slinku. To je hrozné. Za toto sa im isto nepoďakujem, ale za niektoré áno. Komu by si ďakovala ty? A za čo?

Amy68097650064

Ahoj mám čoskoro 15 a rodičia ma pustia von iba ,keď im sľúbim že pôjdem s niejakou kamarátkou lenže ja mám aj kamarátov a kebyže im poviem,že s chalanom nwm ako by to zobrali a inak ma nechcú nikam púšťať samú iba zo sestrou :/help niekto??

Ňuňu3847392)2

Ahoj..mam 15 a viac mi dovoluju ako tebe v 17..tiez mi toho dost zakazuju..ale hram na city..a to zabera!!pustaju ma uz na diskoteky a aj podobne prrtoze ked mi povedia nie naschval sa rozplacem a placem aj 2hodiny hustim do nch citlivimi vetami a to ich zlomi a nechcu ma uz pocuvat tak mi povedia nech si idem kam chce.

LMarika

Ked od teba rodicia vyzaduju dobre znamky, tak asi ta chcu dat studovat. Na tvojom mieste by som sa prihlasila na VS do ineho mesta, idealne na opacny koniec republiky. Si z Bratislavy? Vyber si veterinu, ta sa da studovat len v Kosiciach...vyber si nejaky odbor tykajuci sa cestnej/leteckej...dopravy, to sa da len v Ziline. Chces studovat nieco, co sa da aj v Ba, aj v Ke? Povedzme, ze na prijimackach v tvojom rodnom meste naschval vsetko "poseries" a na prijimackach na opacnom konci republiky urobis na plny pocet bodov a budes prijata, len aby si mohla byvat na intraku, tam bude sranda, zabava, uzivanie si studentskeho zivota a ani v studiu nebudes za ostatnymi nijako zaostavat. Spravanie tvojich rodicov sa mi nezda byt normalne, obzvlast to, ze ta otec prinutil dat si ostrihat vlasy. Akym pravom? POznala som nejednu mladu babu, ktora, aj ked netuzila po VS, odisla do podnajmu s oddovodnenim, ze ma j. ...ych rodicov. Vztahy v takmer ziadnej rodine nie su idealne a presne v tvojom veku mlady clovek citi zvysenu potrebu chodit po vonku a stretavat sa s rovesnikmi. Nemozu ti predsa rodicia nadiktovat vstup do klastora a obliect ta do mnisskej uniformy, pokial si si to nevybrala a pokial si to nezelas aj ty sama. Daj si pozor, aby este aj zivotneho partnera, za ktoreho sa mas vydat, nevybrali pre teba oni a stastni budu vsetci vokol teba, len ty nie - ved nezijeme v Afganistane. Nema zmysel takymto rodicom odporovat, kym este s nimi byvas, len to s nimi nejako pretrpiet a akonahle sa vyskytne prilezitost, zmiznut od nich prec. Vydrzat este nejaky ten rok, dva pri nich ti pomoze myslienka, ze to bude uz len do maturity a potom od nich vypadnes. Si extrovert, nemozu z teba urobit introverta, to sa proste neda. Ty potrebujes mat okolo seba ludi, bavit sa, spoznavat vekovo primeranych, aj vela chalanov, aby si si spomedzi nich mohla vybrat toho, ktory ti do povahy najlepsie sadne. Ak nechces ist na VS, tak praca s ubytovanim... len nech si od nich prec.

aduskaaaaaa

ja ti poviem jedno ja mám 17 na diskotejky som začala chodit ako 16 ročná aj to ma pustili len do jedneho mesta nikde inde takze som ich klamala aj klamem ze idem tam ale popritom som chodila kde ja som chcela aj chodim aspon mam na co spominat anic nelutujem mam tu sesterku s nemecka ktora rpide raz za rok bola som vonku do pol deviatej uz telefonaty de si pod domov hanbila som sa pred nimi ako pes isu mi na nervy, no stale si varvim ze trpeslivost ruze prinasa som jedinacik a len ja s nimi mozem vybabrat co povedia na to ked budem mat vlastny zivot a nedovolim im vunacata videt nic za to ako sa spravaju mam tromfa vydrzim to nejako ale raz oni budu plakat a ked nechces chodit na tanecny povec ze nebudes a hotovo musis len zomriet nic viac

otec444

V rodine mame podobnych rodicov, ktori takisto takto dcere vsetko zakazovali. Najlepsie boli zdovodnenia LEBO. Preco mozem byt von iba do 19:00? Lebo ta stiahne partia na alkohol, chalan na sex... Jej logicka odpoved bola, ze to sa da aj priebehu dna, cas tu nehra ziadnu rolu. A skratka ked nemali argumenty, tak odpoved LEBO. Pretiekol pohar v 16 zacala spavat s chalanom, ked ju nepustili z domu von, zavolala policajtov, ze obmedzuju jej osobnu slobodu, ked dostala bitku, volala policajtov, ze ju fyzicky napadli. Praveze bol pruser, ze ide o chranenu mladistvu osobu a takto s nou zaobchadzaju - toto si velmi malo rodicov uvedomuje, ze dieta nie je vec a maju len obmedzene moznosti a v podstate je to cele zalozene na dobrovolnosti dietata, do akej miery sa podvoli. Ubytovat ju museli, najest jej museli dat, obliect (sice skromnejsie) ju museli tiez. Hladali radu u psychologa - bohuzial prehanali ste, je v nej spupnost, jedine sa skuste s nou porozpravat a dohodnut, ci pristupi na to co pozadujete, nic ine nemozete. Pravnik - podla zakona ju nemozete ako osobu obmedzovat, pokial nepacha veci v rozpore so zakonom a ten nehovori o tom, ze kedy ma chodit domov a tiez moze sexovat od 15 - jedine alkohol a cigarety, ale ten tam nebol. Reedukacne centrum povedalo, ze tam tiez nie je nic na riesenie, lebo sa sprava normalne. Potom sa spamatali, ale bolo neskoro. Ak si psychicky tak odolna, ze vydrzis tichu domacnost, tak mozes ist jej cestou - ona vystudovala a ihned potom sa osamostatnila a vydala sa za toho chalana - mala ho iba jedineho - v podstate ako nahradu za tu lasku, co jej nedali oni nepochopenim jej potrieb. Rodicia dodnes lutuju, ako sa k nej zachovali - ona s nimi udrziava len minimalny kontakt. Najviac im chyba kontakt s vnucatami. Mysleli to s nou dobre, ale nie dobre s jej potrebami a prezivanim - toto musi byt v sulade a kompromis na obidvoch stranach, lebo sa im to vrati. Daj im popripade toto precitat. Ja mam 45 rokov a zijem od 20 rokov v manzelstve, mam 2 deti v tvojom veku - ak by ich to zaujimalo, ze toto nepise nejaky sopliak.

Prezyvka55

No sice pri tvojich momentalnych moznostiach si mozes pichnut maximalne tak prst do zadku myslim si ze tvoji rodicia to trochu prehanaju.
V niecom maju pravdu a to ze:
mas sa ucit, na diskoteky nepatris a ani sa nemas po nociach flakat von. Ale preco ta nechcu pustat von s kamosmi cez den to neviem.
Ale mimochodom zijes pod ich strechou za ich peniaze tak trochu respektu.
Potom ked budes mat vlastne byvanie vlastny zivot si rob co chces, teraz radsej svoje vyjadrenia krot.

MultiLevel

Takze presne ako som si myslela...Rodicia si zmysleli a tak dievca musi chodit na tanecny. Tomu nikdy nepochopim, naco ju do toho nutia. A to aby za to trpela, ze tam nechodi :D Je dolezite starat sa o to, aby nechodila poza skolu, aby nefajcila, aby sa neflakala vecer s kadekym, ale cim viac budu na nu robit natlak, vyhrazky, tym viac sa ona bude blokovat voci nim....Fakt by ma zaujimalo, akym sposobom s nou rodicia komunikuju, ci sa robi len to, co oni zavelia, ale ma aj ona pravo nieco povedat...
Je vsak skoda, ze nevieme skutocne ako sa rodicia spravaju, mame to len sprostredkovane druhou stranou

\

Ok, keď si taka zvedavá, tak čítaj. Nenapadla má iná prezývka, ale to nie je podstatne. Keď vás všetkých zaujíma ten tanečný, tak vám to poviem presnejsie: NIKDY SOM NA TANEČNÝ NECHCELA, ONI MA TAM NÚTILI. Ani som na ten tanečný nešla a teraz za to pykam, pretože mi ešte viecej zakazujú. Milujem takéto komenty, kritizujete tu, ale neviete ako to v skutočnosti je. A ja mám 16, nie 13. Nepijem, nefajcim tak má nehadz do jedného vreca so svojou sesternicou....