Mam problem s počutim myšlienok aj nedoverčivostou voči ludom. trva to už asi 5 rokov. tu dobu som nemala ani žiaden važny vztah len take kratkodobe. teraz mam vvztah 4 mesiace spolu budeme..začina mi to velmi prekažat v osobnom živote. Napriklad sme v kaviarni alebo len tak sedime a nerozpravame sa počujem čo si mysli. Niekedy je to pekne, niekedy neutralne, niekedy mi to nedava zmysel. Ja viem že je to len v mojej hlave ale dost ma to obtažuje aj boli. napr. išla oproti nam nejaka žena a počula som ako si mysli že by s takou chcel mat deti. samozrejme mu nič nepoviem uvedomujem si že počutie myšlienok je nezmysel ale mam tam tn otaznik čo ked? velmi ma to trapiždy ked je to take zle uplne mi to zniči naladu..., pred 4rmi rokami som bola aj u psychiatra i ma poriadne nevypočul dal mi lieky ktore mi vobec dobre nerobili a nemohla som sa sustredit na pracu. proste hodil na do vreca k psychopatom a bodka..bojim sa že svoj vztah narušim takto a vlastne nikdy nebudem mat normalny vztah :( vie mi dat niekto par mudrych viet?
Narušena psychika a vztah
Tvoj partner by mal vediet o tom, ze trpis nejakou formou psychozy. Ma pravo sa rozhodnut, ci chce byt s tebou alebo nie.
Vies, taka psychoza nie je len o hlasoch, ale aj o tom, ze mozes niekomu ublizit, lebo si zacnes nieco namyslat. Daj si na to pozor.
Pravdepodobne mas paranoidnu schizofreniu. Nemusi to byt este koniec sveta, mozes sa pokojne dostat do stabilizovaneho stavu.
Ja si neviem predstavit, ze by som mal halucinacie a popri tom mal este aj vztah. Asi si silna osobnost.
Ty si myslis kvoli tym myslienkam ze si psychopat a ja si myslim o vacsine ludi ze su psychopati este vacsi ako ty a vies preco? Lebo maju mozgy, ale vacsina z nich nerozmysla vobec resp. len minimalne. Tazko by si pocula myslienky ludi, ktori si nic nemyslia... Ziadne CO KED neexistuje. Asi si len prezila vela stresov, tak sa to v tebe spustilo.
Mozno by si mala ist do nemocnice, na el. soky a aby ta nastavili na lieky. Cela veda. Ambulantne ta psychiater nema velmi sancu nastavit na tie spravne lieky. Inak, aj ked budes brat ten najspravnejsi liek, tak aj tak tie hlasy este nejaky cas budes pocut. Absolutne dokonaly liek na psychiku podla mna neexistuje.
Pa.
ved si psychopat, tak co si cakala. najdi si dobreho psychiatra a povedz priatelovi ze si psych. chora. ma pravo o tom vediet
skusil by som sa obratit najskor na psychoterapeuta
Mala by si vyhladat nejakeho psychiatra, ak ti jeden nepomohol, skus druheho. Ak ti lieky ktore ti predpise nesadnu, hlavne mu to povedz, mozno ich bude treba zmenit. Myslienky sa nedaju pocut, to si len tvoj mozog nieco sam vytvara, preto tomu never. Su to halucinacie a moze ist o schizofreniu, ale diagnozu musi stanovit lekar. Sama vidis, ze niekedy ti tie myslienky nedavaju zmysel, ten clovek si to nemysli, vznika to len v tvojej hlave. Verim, ze to nie je nic prijemne furt nieco taketo pocut a ze sa s tym tazko zije. Preto vyhladaj pomoc, da sa to liecit.