Viete mi poradiť? - budem to musieť doplatiť?

Príspevok v téme: Viete mi poradiť? - budem to musieť doplatiť?
Dominika071

Dobrý den, chcela by som sa Vás opýtať...v utorok som nastupila do novej prace...predtym som bola na úpsvar. dnes som dostala zmluvu s datumom 22.4. a zaniesla som ju na úp kvôli vyradeniu z evidencie...avsak v mojej novej praci to nie je take ako som si myslela...praca s pokladnou bez skusenosti a dnes už ma nutili robiť aj samu...mam z toho strach a som stale pod stresom ... potom sa mylim a bojim sa pripadnych schodkov v pokladni...prave dnes som dostala ponuku ísť pracovať na dohodu od pondelka 28.4. do istej firmy...avsak teraz neviem čo mam robiť...chcem skončiť pracovny pomer v skusobnej dobe k zajtrajšiemu datumu...ale ak pojdem do tej firmy tak až od pondelka...a moja otazka znie..budem si musieť za tieto dni kym tam nastupim zaplatit sama odvody alebo ako to funguje?

lilyiankaa

moja kamoška tiež nastúpila do jednej práce a o tri dni z nej odišla, lebo sa jej naskytla lepšia príležitosť a za lepšie peniaze... síce šef to nevedel predýchať a teda vraj na ňu spustil totálne kraviny, ale prežila a teraz je v novej práci a je spokojná :)
ale ty už si určite výpoveď dala a nebolo to ani také strašné ako si si myslela, že?

Prezyvka55

Dominika071 tebe aj kolegyniam aj sefke aj hockomu moze byt u prdele ze co si kto mysli, jednoducho podavas vypoved v skusobnej lehote, podla zakona na to mas pravo, kto si co mysli to nikoho nezaujima.

Zalezi ako sa dohodnes ked pises dnesny datum najskor tam este budes musiet byt, ked vcerajsi tak by ste sa mali dohodnut lebo zas nikto ti nemusi podpisat papiere s datumom v minulosti, je to o dohode vzdy.

Dominika071

ja viem, len už si viem predstaviť tie pohlady kolegyn a veducej:-D že tri dni a hned končim..

ta praca na ktoru sa mam sancu dostat je v jednej spoločnosti ktora sa zaobera vyrobou liekov..tak do vyroby by som sla robiť...

a inak nevies mi poradiť datum aky mam dať to zrušenie? či dnestny ked som bola naposledy v robote alebo zajtrajsi?

lilyiankaa

Tak aby to bolo rýchlejšie, bolo by lepšie ísť tam osobne a resp aj korektnejšie voči zamestnávateľovi, veď to nič nie je povedať, že tam pracovať nechceš a bodka :) zajtra tam teda zbehni a vybav si to a od pondelka môžeš nastúpiť na tú dohodu .. inak čo to je za prácu?

Dominika071

dakujem vam..ja viem že je jedno či zaplatim 5 alebo 7 alebo kolko eur...len som chcela vedieť...

prezyvka..nahodou ja nie som leniva..lenže v tejto praci to naozaj nedokazem vydržať...ale inač si aktivne hladam pracu..stale si posielam životopisy alebo roznasam osobne, chodim sa kade-tade vypytovať a tak...

ale ešte by som chcela vedieť ako je to s tym ukončenim pracovnej zmluvy v skusobnej dobe...môžem im normalne rano zavolať že neprídem?..a vypoved mam poslať postou ael bo zaniesť osobne?

lilyiankaa

áno, budeš si to musieť doplatiť, ale ako píše prezyvka, bude to pár eur, možno 3-4 eurá, čiže žiadna horibilná suma..

Prezyvka55

Dominika071 neviem :D ale riesis kraviny ci to bude 2eura alebo 3 je jedno. Neviem co spekulujes. Vyska tvojej lenivosti je ovplyvnane cenou kolko to bude stat? :D ale chapem ja by som tam tiez nesiel. Potom ti zdravotka posle fakturu za rok alebo dva ked na prijdu ze im nieco dlzis. Neboj penale tam nebudu. Ti napisu nieco v zmysle ze nemaju info o tom ze ci v tom a tom obdobi nieco robila a ze ked si robila tak mas dat vysvetlenie a ked si bola dobrovolne nezamestatna mas za to obdobie zaplatit.

Prezyvka55

Co by sa nestihalo, vsetko sa stiha. Neviem aka je lehota v kazdom pripade ti povie na 100% ze aj ked ti bude chybat len 1 den tak ho budes musiet doplatit ked tam zaregistrovana nebudes.
Ked sa ti nechce tak tam nechod nakoniec ved aj tak ta to nevyjde na viac ako 2-3eura doplatit.

Dominika071

no ano...lenže sa jedna o piatok, sobotu a nedelu..to sa nestihnem znova zaevidovať aj vyradiť...ale nie to nahodou tak že je tam 8 dni lehota?