Dajte mi aspoň 1 dôvod, prečo ďalej bojovať? Okrem rodiny..
Prečo žiť?
Trápi ma asi všetko okrem tej nezamestnanosti. Prácu mám, ale takú, že to je ďalší dôvod mojej depky.
laska je nadherna ...
Neviem, ja nevidim ako dovod ani rodinu aspon tu svoju...
Predvcerom som este rozmyslala, ze ako sa zabijem, no stale som tu lebo by som to aj tak nedokazala urobit, co ti poviem, zivot je kruty ale ja aj tak nechcem zomriet...
Uveď dôvod prečo nad tým rozmýšľaš?
Trápi ťa
neopätovaná láska?
nezamestnanosť?
psychické problémy?
zdravozné problémy?
Uveď čo sposôbilo že sa nad tým zamýšľaš? Môžno ti budeme vedieť sa vyjadriť prečo ešte žiť. Málo si prezradil.
kkafik.. no neviem komu to ide "zlahka"... poznam aj asi dvoch ludi co evokuju ten dojem lahkosti bytia a uspesnosti, ale kedze sa pozname velmi dobre tak viem ze aj oni v skutocnosti musia makat a bojovat, v urcitych ohladoch aj viac ako ostatni aby si zabezpecili to co maju.. nehovorim ze cely zivot musi byt o nejakom makani a bojovani, ale su chvile, ktore sa objavia mozno aj kazdy den, kedy clovek proste musi zabojovat aby ho ten vonkajsi materialny svet (ktory nic neodpusta) minimalne neznicil:)
uprimne - netusim. to mozes vediet jedine ty. niekomu sa to oplati kvoli zhrnaniu penazi, niekomu aby rano uvidel vychadzat slnko... v mojom pripade to ale neviem tiez.. mozno ked kvoli ukrajine vypukne tretia svetova tak na nieco prideme:D
No ked si náhodou smrtelne chorá tak nie je dôvod to predlžovať ale ukončiť to je rýchlo a je po všetkom ale čo ked sa to nepodarí a ty ostaneš mrzák premýšlaj vždy sa nájde dôvod prečo žiť skús to
posrat to mozes len raz. zivot druhu sancu (nie druhe sance) NEDAVA. garantovane mas okolo (velmi blizko) tvoj zivotny udel/zmysel, ale pre ludsky dovod (zbytocne komplikovane rozmyslanie) ho nevidis.
nemusis otvarat oci, otvor dusu a pocitis preco zit. (nie nutne nabozenstvo, skor metafora)
Preco by si mal bojovat? Ser na to a uzivaj si :)
Zakazdym ked na teba pridu sproste myslienky, uvedom si to, a zacni robit nieco uzitocne :)
Asi sa mas prilis dobre, casto sa nudis, a nemas nic na praci. Kup si kona, prasa alebo dajme tomu 5 zajacov, chod im hrabat seno, zachranovat ho pred dazdom, kosit, susit, uskladnovat, kazde rano krmit, starat sa... a nebudes mat cas riesit nepodstatne depky. Lebo zivot ma zmysel ked sa staras o druhych, nie len o svoj nos, od ktoreho dalej nevidis.
tak ja si hovorím: A prečo nie? Ide to aj veselo, hravo a zľahka. Bez boja.